BT > Nyheter

Saturday, 25 January, 04:40

BT - 08 dec 19 kl. 09:08

Borås: Stort förrådsinbrott – tjugo förråd uppbrutnaStor oreda i förråden – men vittnen har sett en person på en svart damcykel..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borås, Stort, förrådsinbrott, tjugo, förråd, uppbrutna
YLE - 01 feb 17 kl. 16:37

Framtidens jägare bor i städerna

Allt fler jägare bor i städer och är beredda att betala för till exempel ett jaktveckoslut med kompisarna. Ändrade jaktvanor skapar nya företag på landsbygden som kan syssla med allt från jaktupplevelser till viltsafari och slakteritjänster. Ungefär två tredjedelar av Finlands drygt 300 000 jägare bor nära sina jaktmarker.

YA - 23 sep 14 kl. 03:50

Om alla bor i stan - vem bor då här?

För ett halvår sedan öppnade Espresso house vid stationen i Kristianstad.
Det är det första modernare caféet i stan, med gratis internetuppkoppling och dyrt trendigt ”coffee”. Kanske inte lika charmigt som konditorierna där damer dricker bryggkaffe ur blommiga koppar och äter prinsesstårta till, fast annorlunda, fyllt av unga i trendiga sneakers.

Skånskan - 06 maj 19 kl. 20:30

En fotograf som låter det ta tid

Hantverk. Bengt Persson tar gärna tid på sig när han gör bilder. I nästan ett halvt sekel har han dokumenterat människor och miljöer i byarna norr om Lund med sin kamera.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 07:50

Så ska Lund växa med 50 000

50?000 personer ska bo och arbeta i en stadsdel som är grön och energisnål.
Stadsbyggnadsdirektör Inga Hallén och projektchefen Eva Dalman talar om något helt nytt med ekoby, bygator, stadsjordbruk och spetsteknologi.

HBL - 14 jun 14 kl. 05:12

Krångligt farväl till Rosavillagatan 10

Ett drygt år efter att vi senast sågs har tvillingbröderna Tero och Timo ändrat åsikt om Rosavillagatan 10. Det må vara att boendet räddade dem, men någon stor ­tilltro till enhetens framtid har de inte längre.Det är två betydligt magrare unga män som möter oss vid ingången till stödboendet vid Rosavillagatan 10 i Tölö.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Humor och kärlek à la Emmy Abrahamson

Litteratur Emmy Abrahamson brukar gapskrattar för sig själv när hon skriver sina böcker. Efter fyra populära ungdomsromaner är det dags för den första romanen för vuxna, Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske, och även här står humorn i centrum. Och en annorlunda och sann kärlekshistoria.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Skånskan - 02 dec 19 kl. 20:30

Gamle fackbasen kan inte låta bli att bry sig

FACKLIG. – Jag kan inte låta bli att engagera mig. Men jag märker, när man blir gammal, att det inte är många som lyssnar på en.

YLE - 26 mar 16 kl. 06:00

Din årskull - hur har det gått för er?

Ni som är födda samma år, hur ser livet ut för er idag? Hur många har gift sig, hur många har dött och vad tjänar ni i medeltal? Kolla vad statistiken säger om just din årskull!

YLE - 15 dec 14 kl. 14:23

Gurli Lindén, författare och sökare

- Jag hade läst otroligt mycket och verkligen sökt svaren på de stora livsfrågorna, berättar författaren Gurli Lindén. När jag i slutet av 1980-talet kom i kontakt med den svenska konstnären Hilma af Klints konst så kändes det på något sätt som ett svar... Det här ledde så småningom till att Gurli flyttade till Sverige och där skrev hon två böcker om Hilma af Klint.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

USA pressar britterna om Huawei

BT - 30 minuter sedan

En person skadad i villabrand

BT - 30 minuter sedan

Silver för Daniel Bodin i X-games

BT - 45 minuter sedan

Livat värre i det öde landet

Sverige bortom tätortsskyltarna är mer än larm om krisande kommunekonomi och svartvita bilder av stängda bensinmackar och nedlagda byskolor. Det erbjuder också ett annat liv, med ”lägre fallhöjd”..

BT - 45 minuter sedan

Kontantlöst hotar integriteten

Om vägens ände är ett kontantlöst samhälle innebär det främst en stor orättvisa mot dem som behöver ha kontanter som sitt betalningsmedel, men det skulle även vara ett hårt slag mot allas personliga integritet, anser skribenterna..

BT - 45 minuter sedan

Låt viktiga mötesplatser vara kvar i Borås

Att spara på den här typen av verksamhet kommer göra livet fattigare för många boråsare, skriver Ida Legnemark..

BT - 45 minuter sedan

Broberg: Linds ointresse är det värsta

Att kulturministern inte sett någon av de svenska filmer som blivit nominerade till Guldbaggen är inte främst ett tjänstefel, utan ett tragiskt tecken på ointresse..

BT - 45 minuter sedan

Lärare ska hållas högt, inte hängas i sociala medier

Gör barnen en tjänst och befria dem från kundmentaliteten i skolan.

BT - 30 minuter sedan

”Vi hade inte kunnat göra serien ett år eller två efter katastrofen”

Hur skildrar man en katastrof utan att visa själva katastrofen? Och hur jobbar man egentligen harmoniskt tillsammans med sin fru? Det vet Henrik Georgsson, aktuell med nya SVT-serien ”Tsunami”..

BT - 1 timme sedan

Ännu en bilbrand i GävleOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.