GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 23 January, 12:43

GöteborgsPosten - 07 dec 19 kl. 17:02

Museum i Lund vill ta över siamesiska tvillingarnaStriden om de utgallrade kvarlevorna inte över..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museumi , Lundvill ta över , siamesiska, tvillingarna
GöteborgsPosten - 09 jan 19 kl. 11:58

Framtiden fortsatt oklar för de siamesiska tvillingarna

Begravas eller bevaras? Framtiden för de siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska museet är oklar.
– Att ställas ut på naturhistoriskt museum är det mest förnedrande du kan utsättas för, säger Monica Gustafsson, utvecklare på Västarvet..

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 10:03

De siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska ska begravas

De siamesiska tvillingarna och andra mänskliga kvarlevor på Naturhistoriska museet ska plockas bort ur samlingarna och begravas. Det har politikerna i Västarvets styrelse beslutat. Men sakkunnig personal på museet menar att beslutet strider mot lagen..

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 14:20

De siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska ska begravas

De siamesiska tvillingarna och andra mänskliga kvarlevor på Naturhistoriska museet ska plockas bort ur samlingarna och begravas. Det har politikerna i Västarvets styrelse beslutat. Men sakkunnig personal på museet menar att beslutet strider mot lagen..

GöteborgsPosten - 08 jun 18 kl. 14:47

Framtiden oklar för de siamesiska tvillingarna

Naturhistoriska museet har blivit ålagt att gallra i sitt etiskt känsliga material. De siamesiska tvillingarna bör begravas, anser politikerna i Västarvets styrelse. Men det kommer inte att hända, säger museets försteintendent Magnus Gelang..

Expressen - 06 aug 19 kl. 10:00

De siamesiska tvillingarna som trotsade alla odds

De siamesiska tvillingarna Ruby och Rosie skulle inte ha överlevt, enligt läkarnas bedömning.Men de trotsade alla odds.Nu berättar mamman Angela Formosa från Storbritannien om lyckan när de överlevde den komplicerade operationen.

GT - 20 nov 19 kl. 02:57

Siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska kremeras

Efter uppåt 200 år ska de begravas – de siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska i Göteborg. Beställningen har gjorts till kyrkogården, skriver GP..

GT - 21 nov 19 kl. 13:00

Nu stoppas kremeringen av siamesiska tvillingarna

I veckan kom beskedet att de rikskända siamesiska tvillingarna på Naturhistoriska museet i Göteborg skulle kremeras och begravas, efter 200 hundra år – men nu har kremeringen stoppats, skriver Dagens Nyheter. Personal anklagar tjänstemän att försöka skynda på den kritiserade processen. .

DN - 07 dec 19 kl. 18:49

Lunds museum kan rädda kvarlevor från kremering

De rikskända siamesiska tvillingarna från Naturhistoriska museet i Göteborg kan ha räddats undan kremering..

BT - 14 dec 11 kl. 16:17

Siamesiska tvillingar lyckligt isär

Efter en 20 timmar lång och mycket komplicerad operation kunde ett läkarlag i Chile på onsdagen meddela att de med lyckat resultat separerat två sammanväxta flickor. De tio månader gamla siamesiska tvillingarna var före ingreppet förenade vid bröstkorgen och bäckenet.
Ett lag på 25 personer genomförde operationen på Luis Calvo Mackenna-sjukhuset i Santiago.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 12 kl. 04:30

Siamesiska tvillingar delade

Det tog kirurgerna tio timmar att sära på de siamesiska tvillingarna Israel och Levi, berättar deras läkare på Goianiasjukhuset i Brasilien. De 14-månader gamla bröderna var sammanvuxna vid höften och buken. De hade gemensamt tarmsystem och könsorgan och delade en urinblåsa.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Man död efter brand i lägenhet

En man i 70-årsåldern har avlidit efter en brand i en lägenhet i Laholm under natten. Polis och räddningstjänst larmades till platsen strax före fem på morgonen och hittade mannen i den rökfyllda lägenheten. Han fördes till sjukhus med livshotande skador.

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Nyquist mål banade väg för Columbusseger

Columbus segersvit fortsätter..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Amason och Ingrosso spelar på Grammisgalan

Nu är det klart vilka som kommer att spela under Grammisgalan. Det är de nominerade artisterna Benjamin Ingrosso, Amason och Smith & Thell. Dessutom kommer Imenella och Bo Kaspers Orkester, som inte är nominerade i år men har varit det tidigare, att framträda, liksom nykomlingarna Daniela Rathana och Moonica Mac..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Mäklare vill slippa jobba söndagar

Lägenhetsvisningar och söndagar är en klassisk kombination..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Nytt bombdatacenter ska stötta vid sprängdåd

Polisen ska arbeta närmare bland annat militären för att öka kompetensen gällande sprängningar. Nu inrättas ett nationellt så kallat bombdatacenter..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

"Ragnarök"-skådespelare hyllar Greta Thunberg

Från tonårsbekymmer till jordens undergång. I den norska succéserien ”Skam” hade David Stakston en av huvudrollerna. Snart syns han i Netflix-serien ”Ragnarök” – där han tillsammans med en grupp andra ungdomar försöker stoppa den hotande apokalypsen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Kernellfilm inviger feministisk filmfestival

Regissören Amanda Kernells nya film "Charter" kommer att inviga Stockholms feministiska filmfestival. Kernell debuterade 2016 med filmen "Sameblod", som kammade hem fyra Guldbaggar..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Smitta kan spridas när vården missar prov

När vården bara tar prov från könsorgan riskerar man att missa sexuellt överförbara sjukdomar, vilket kan leda till att fler blir smittade, rapporterar.

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Svenska bolag i topp på korruptionslista

Sverige är ett av världens minst korrupta länder – men svenska företag ligger samtidigt i täten på en annan föga smickrande lista..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Trump deltar vid antiabortmarsch

USA:s president Donald Trump kommer att bli den första amerikanske presidenten att delta vid den årliga "March for Life" (ungefär En marsch för livet), USA:s största samling av antiabortaktivister..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.