SR > Nyheter

Thursday, 23 January, 16:12

SR - 08 dec 19 kl. 03:00

Oenighet om nya rovdjursnivåer i norrInnan årsskiftet skulle det vara klart med nya miniminivåer för björn och järv i de fyra nordligaste länen. Men länsstyrelsen i Jämtland säger blankt nej till det förslag som ligger..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jämtland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oenighetom nya , rovdjursnivåeri , norr
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Oenighet kring rovdjur

Det råder stor oenighet mellan de instanser som har svarat på remiss och fått möjlighet att vädra sina synpunkter på Rovdjursutredningen, uppger Ekot.70 remissinstanser har svarat och vargen tycks vara det djur som rör upp mest känslor hos berörda parter. En del vill ha betydligt fler vargar i landet, med de allra flesta ser stora problem med vargetableringar.

ÖstersundsPosten - 08 dec 19 kl. 10:55

Länsstyrelserna oense om gemensamma rovdjursnivåer i norr

Miniminivåerna för björn och järv skulle innan årsskiftet bestämmas för de fyra nordligaste länen....

Länstidningen i Jämtland - 08 dec 19 kl. 10:55

Länsstyrelserna oense om gemensamma rovdjursnivåer i norr

Miniminivåerna för björn och järv skulle innan årsskiftet bestämmas för de fyra nordligaste länen....

HBL - 14 jul 12 kl. 05:00

Svar på läsarfrågor om eurokrisen ? hur länge kan det pågå?

Eurokrisen engagerar. Hbl har tagit emot ett stort antal läsarfrågor sedan uppropet i torsdags. På lördag publicerar vi ett urval av dem.

Nerikes Allehanda - 07 sep 13 kl. 11:14

Slöseri att låta Öbo bygga kontor mitt i stan?

Örebrobostäder vill bygga ett nytt huvudkontor för sina närmare 400 anställda på en attraktiv tomt på norr. Men bygget vållar politisk oenighet..

BT - 08 sep 14 kl. 20:56

Irakisk regeringsbildning med hinder

Premiärminister Haider al-Abadi har mött stort motstånd i sina försök att bilda en regering i Irak. En enhetsregering ses som nödvändig för att stoppa jihadisterna i Islamiska staten (IS).Medlemmarna i det irakiska parlamentet möttes på måndagskvällen för att enas om en ny samlingsregering, men oenighet om ministerposter samt det kurdiska blockets obeslutsamhet har försvårat omröstningen.

YLE - 15 dec 14 kl. 19:04

Vörå satsar helst på eget koncept i gymnasiefrågan

Vörå kommun är med och utreder möjligheten till ett regiongymnasium i Vasaregionen och Sydösterbotten. Men i första hand vill kommunen satsa på sitt eget idrottsgymnasium och Campus Norrvalla. Kommunstyrelsen beslöt att Vörå deltar i den utredning som görs för gymnasierna inom Vi7 från Vörå i norr till Kristinestad i söder.

Länstidningen i Jämtland - 20 okt 15 kl. 15:24

Beskedet från politikerna: Biltema får klartecken

Det var snart 20 år sedan som Biltema först började snegla på att öppna en butik i Östersund. Det har dock flutit många floder under broarna sedan dess med olika tomtförslag, avslag, politisk oenighet och till slut politiskt gränsöverskridande överenskommelse om en tomt (Karlslund 3:4 – norr om betongstationen vid cirkulationsplatsen Stuguvägen och E 14)..

YLE - 22 mar 16 kl. 05:46

22 mars - Morgonkollen

God morgon! Vill du veta vad som hände medan du sov? Här är rubrikerna som sätter dig på kartan för i dag!

Skånskan - 19 maj 18 kl. 09:25

Utbyggnad i västra Eslöv splittrar

Eslöv När frågan om den nya översiktsplanen togs upp i kommunstyrelsen nyligen rådde det oenighet kring planerna på 600 bostäder ”väster om väster”.
– Jag tycker inte man ska bygga på den bästa jorden, säger Bertil Jönsson (NKE).Förslaget till den nya översiktsplanen innefattar att planlägga 600 bostäder ”väster om väster”, på 55 hektar jordbruksmark norr om de redan planlagda områdena Bäckdala och Långåkra.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Polisen tar hjälp av militären

Som svar på sprängningarna i landet inrättas nu ett nationellt bombdatacenter där polisen, säpo och försvarsmakten ska samverka för utveckla den tekniska utredningen av brotten..

SR - 1 timme sedan

E45 avstängd mot Göteborg - flera fordon har krockat

Vägen är avstängd i höjd med Alelyckan..

SR - 2 timmar sedan

Person fick officersuppdrag utan officersutbildning

En person utan officersutbildning har fått återkommande officersuppdrag inom Försvarsmakten vid internationella insatser. Han har också företrätt försvaret i förhållande till exempelvis Nato..

SR - 2 timmar sedan

Kina ställer in nyårsfirandet i Peking

I Kinas huvudstad Peking ställs nu nyårsfirandet in efter att allt fler insjuknat efter virusutbrottet..

SR - 2 timmar sedan

Staten frias i klimaträttegång

Sökande efter olja i arktiska vatten bryter inte mot Norges grundlag, enligt en dom på torsdagen. Fast miljöorganisationer vill driva frågan vidare till högsta instans..

SR - 3 timmar sedan

75 år sedan koncentrationslägret Auschwitz befriades

I dag samlas ledare från över 40 länder i Jerusalem för att minnas förintelsen, och att det är 75 år sedan koncentrationslägret Auschwitz Birkenau befriades..

SR - 3 timmar sedan

Extra pengar till kommuner och regioner

Landets kommuner och regioner kan räkna med att få extra pengar om drygt fem veckor, genom den extrabudget som oppositionspartierna nu har enats om. Det sade Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson nu på förmiddagen på väg in till finansutskottets sammanträde..

SR - 3 timmar sedan

Minst tio döda i oväder i Spanien

I Spanien har minst tio människor dött och flera saknas i den värsta stormen på flera decennier, stormen Gloria. Det är översvämningar och stora materiella skador..

SR - 3 timmar sedan

Stopp på E20 strax norr om Mariestad

Just nu är det stopp i trafiken på E20 strax norr om Mariestad i höjd med Torsökorset..

SR - 4 timmar sedan

En anhållen för sprängdådet i Norrköping

En man har anhållits i Norrköping misstänkt för sprängdådet i stadsdelen Hageby på onsdagsmorgonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.