SVT > Utrikes

Sunday, 26 January, 19:46

SVT - 07 dec 19 kl. 20:12

Studenter demonstrerar i Colombia: ”Den ekonomiska politiken har skadat oss i 30 år”Colombia är det senaste landet i raden som nåtts av den latinamerikanska protestvågen – protester som redan skakat om flera regeringar. – Man måste talånoch gå på privata universitet, de offentliga räcker inte till, säger Alejandra Sánchez, studentrepresentant vid ett privat universitet i Bogotá..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Colombia, Alejandra Sánchez, Bogotá

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studenter, demonstrerari , ColombiaDen , ekonomiska, politikenhar , skadat, oss i 30 år
Nyhetskanalen - 09 nov 11 kl. 17:53

Tusentals studenter demonstrerar i London

Flera tusen studenter har givit sig ut på Londons gator för att uttrycka sin ilska över regeringens besparingar, som bland annat lett till höjda skolavgifter..

DI - 17 nov 11 kl. 12:49

Studenter demonstrerar i Italien

Hundratals studenter i Milano demonstrerade på torsdagen mot Italiens nyutnämnde premiärminister Mario Montis "bankirregering"..

Sydsvenskan - 06 nov 14 kl. 20:57

Studenter demonstrerar mot miljöfarliga investeringar

På fredag väntas ett hundratal studenter demonstrera mot miljöfarlig stiftelseförvaltning utanför ekonomihögskolan i Lund..

SR - 27 sep 19 kl. 12:58

Studenter demonstrerar mot ändringar i grundlagen

I Indonesien har tiotusentals studenter genomfört stora demonstrationer de senaste dagarna i protest mot flera omdiskuterade ändringar i grundlagen som kommer att innebära inskränkningar i de mänskliga rättigheterna..

P3 - 08 mar 16 kl. 05:00

Studenter demonstrerar mot utgångsförbudet som bara gäller tjejer - killarna får vara ute hur länge de vill

Killarna på studentboenden i New Delhi i Indien får vara ute hela natten, men inte tjejerna. På Internationella kvinnodagen tänker studenterna demonstrera mot utegångsförbudet..

Cornucopia - 2 timmar sedan

Ekonomiska och samhälleliga skillnader mellan SARS och 19-nCoV

Sedan utbrottet av coronaviruset SARS i Kina 2002 - 2003 har världen utvecklats och förändrats en hel del. Det innebär att det finns en del skillnader mellan SARS och det aktuella utbrottet av 19-nCoV, som vi ännu inte vet så mycket om.
Den icke CE-märkta och därmed förbjudna militära skyddsmask 90 kan rätt hanterad skydda mot alla former av smitta om man sanerar sig ordentligt innan man tar av den.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 07:00

Finansminister Anders Borg sviker oss studenter

SKATTER Vi som pluggar är framtiden. Anders Borg måste sänka skatter så att det i slutändan lönar sig att ha tillbringat flera år på universitetet. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land att födas, få växa upp och få leva i.

VA - 19 sep 11 kl. 15:11

Stipendier ska locka utländska studenter

19 september 50 miljoner kronor satsar regeringen på stipendier till studenter från andra länder som vill studera på svenska universitet och högskolor. Det är en ökning med 20 miljoner kronor.
?

Sydsvenskan - 11 okt 11 kl. 01:30

Färre utländska studenter väljer Lund

Arkiv
207 studenter betalar för att läsa vid Lunds universitet. Det är hälften av vad Lunds universitet hade hoppats på.
?

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Pappan vill få hem sin dotter från al-Hol-lägret i Syrien

Den svenska regeringen har sagt nej till att hjälpa de vuxna som rest till Islamiska staten att komma hem. Emma, som vi valt att kalla henne, är en av dem som sitter fängslade i Syrien. För sex år sedan, när hon var 20 år, reste hon ihop med sin man till terrorgruppen.

SVT - 1 timme sedan

Här sitter IS-fångarna inlåsta

Tusentals manliga IS-medlemmarna som greps efter kalifatets slutliga sammanbrott för ett knappt år sedan sitter inlåsta i särskilda fängelser i Syrien. Där väntar de på besked om vad som ska hända med dem. I höstas besökte Anthony Loyd, journalist på den brittiska tidningen The Times, ett av fängelserna..

SVT - 1 timme sedan

Magnus Ranstorp: ”Norge har tuffast terrorlagar i Norden – Sverige ligger sist”

I veckan röstade riksdagen igenom en ny terrorlag om att samröre med terrororganisationer förbjuds. I Norge har deltagande i en terrororganisation varit förbjudet sedan 2013 och 13 IS-återvändare har hittills lagförts. – Det har varit en kedjereaktion av senfärdighet i Sverige, säger terrorforskaren och debattören Magnus Ranstorp..

SVT - 1 timme sedan

Fyra raketer har träffat gröna zonen i Bagdad

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ska fyra raketer ha slagit ner i den gröna zonen i Bagadad, i Irak. Initalt rapporteras att det inte ska det inte finnas några skadade eller dödade..

SVT - 2 timmar sedan

Sjukdomsspel toppar app-butikerna när coronaviruset sprider sig

Samtidigt som coronaviruset sprider sig toppas app-listorna i Kina och USA av ett spel vars mål är att utrota mänskligheten med en sjukdom..

SVT - 3 timmar sedan

Här utbildas lärare i att döda skolskyttar

Bör man beväpna lärare för att komma åt problemet med det ökade antalet skolskjutningar som skett i USA de senaste åren? Frågan är kontroversiell och har skapat stor debatt bland politiker, polis, lärare, föräldrar och elever. På vissa håll i landet har det redan blivit verklighet..

SVT - 6 timmar sedan

Pekingbo: ”Väldigt tyst vårfest”

Coronaviruset sprider sig i Kina och dödssiffran fortsätter stiga. I försök att stoppa smittan har flera provinser och storstäder begränsat sin trafik – och ställt in sina firanden av det kinesiska nyåret som inföll under lördagen. – En del klagar, men enligt min uppfattning stöttar de flesta de här åtgärderna, säger SVT:s medarbetare Fiona Feng som bor i huvudstaden Peking..

SVT - 7 timmar sedan

Det här behöver du veta om coronaviruset

Coronaviruset får allt större spridning i Kina. Minst 56 människor har avlidit medan över 2 000 personer är smittade. Men risken att viruset ska sprida sig till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

SVT - 12 timmar sedan

Rysarval i Italien kan få stora konsekvenser för landets politik

Dagens regionalval i italienska Emilia-Romagna kan få stora följder för den italienska politiken. Högerpopulistiska Lega hoppas på seger i vänsterfästet och i förlängningen regeringens fall..

SVT - 14 timmar sedan

26 januari: Nattens nyheter

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.