Skånskan > Nyheter

Wednesday, 29 January, 04:27

Skånskan - 07 dec 19 kl. 15:30

Gamla skolbyggnader är på väg att rivasESLÖV Snart ryker några gamla skolbyggnader bakom det nybyggda Carl Engström-gymnasiet.I ett området som ligger granne med det nybyggda Carl Engström-gymnasiet pågår ett kommunalt exploateringsprojekt.
Det finns en antagen detaljplan som bland annat omfattar byggrätter för bostäder. För att kunna omvandla området till ett nytt bostadskvarter behöver kommunen riva några före detta skolbyggnader. Det handlar bland annat om en gammal idrottshall som inte används.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Snart, Carl Engström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, skolbyggnaderär på , vägatt , rivas
Västerbottens Folkblad - 29 apr 15 kl. 15:44

Beslutat: Gamla länslasarettet ska rivas

Politikerna i Byggnadsnämnden i Umeå har beslutat att det gamla länslasarettet ska rivas. Det innebär att byggnadsnämnden gick emot tjänstemannaskrivelsen som förordade att avslå Västerbottens läns landstings begäran om att få riva det gamla länslasarettet. Beslutet fattades dock i oenighet.

Sydsvenskan - 22 aug 19 kl. 12:08

Gamla tingsrätten kan rivas för nytt 17-våningshus

LUND: Startskottet för ett mötesforum och kongresscenter vid stationen i Lund har gått. Det kan bli ett 17 våningar högt hus intill Klosterkyrkan. Om planerna går vidare rivs sannolikt den gamla tingsrätten.

Nerikes Allehanda - 31 mar 15 kl. 05:00

Gamla hallen riskerar att rivas

Hidinge skolas gamla idrottshall nyttjas flitigt av både fritidsverksamheten och av motionärer och sportutövare. Planen var att den skulle rivas, men i elfte timmen skjuts beslutet fram i väntan på ny utredning..

Västerbottens Folkblad - 03 dec 16 kl. 10:00

[PLUS] Gamla länslasarettet kan rivas i början på 2018

I april 2015 bifölls landstingets ansökan om rivningslov för gamla länslasarettet vid Nus..

Nya Wermlands Tidningen - 05 aug 18 kl. 06:00

Gamla träbron ska rivas

Under sensommaren och hösten 2018 kommer väg 2090 strax söder om korsningen vid Gesäter i Dals-Eds kommun att helt stängas av för trafik. Det är den gamla bron som ska bytas ut..

YLE - 28 aug 15 kl. 10:33

Gamla skolan avhjälper utrymmesbrist i Solf skola

Solf gamla skola tas till heders igen. Byns nya skola, som är fyra år gammal, är redan för liten. Den gamla skolan, som dömdes ut bland annat på grund av fuktskador står ännu kvar och kan komma att renoveras.

Västerbottens Folkblad - 16 maj 18 kl. 09:21

Nu ska kvarteret Tjärhovet rivas

Här är beskedet från Lycksele kommun. Både gamla brandstation och gamla badhuset kommer att rivas. Nu är det slut på gamla tider, ja nu är det färdigt inom kort.

Kristianstadsbladet - 28 mar 12 kl. 10:31

Västanvid kan rivas

De tillfälliga lokalerna för hemtjänsten, Nakterhuset och Kompassen har använts för länge. Nu jobbas det intensivt för att hitta nya lokaler till verksamheterna. Lyckas man kan gamla delen av Västanvid rivas.

Västerbottens Folkblad - 16 maj 18 kl. 09:21

[PLUS] Nu ska kvarteret Tjärhovet rivas

Här är beskedet från Lycksele kommun. Både gamla brandstation och gamla badhuset kommer att rivas..

YA - 20 mar 14 kl. 06:30

Tegel kan ha gamla anor

Foto: Matz Jönsson
För ett ögonblick kan det mer än hundra år gamla tegelbruket ha skymtat dagens ljus. I samband med att den före detta Shell-macken rivs har det påträffats tegel under jordytan.
Redan innan arbetet vid Västergatan satte i gång framkom uppgifter om att det ska finnas rester av tegelbruket i det dolda.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

”En lurig match”

handboll Lugis herrlag drar i gång ligaspelet efter VM med en bortamatch mot Önnered på onsdagen.– En lurig match. Vi slog dem hemma med elva bollar, men nu är det bortamatch och de är starka hemma, där har de besegrat Skövde, RIK och Kristianstad.

Skånskan - 7 timmar sedan

Unga entreprenörer marknadsförde skolan

Malmö Just nu går skånska niondeklassare i bryderier om framtida studier. De har fram till den 15 februari på sig att välja gymnasieprogram.
På tisdagen höll Borgarskolan ett sista öppet hus för elever som ännu inte bestämt sig.

Skånskan - 7 timmar sedan

Han stod inte ut med musiken på gymet

KRÄSEN. – Det verkar som om många med mig tycker att en av de största utmaningarna med att gå på gym är att stå ut med musiken.
Daniel Hansson fick starkt gensvar – även internationellt – när Malmö Akademiska Kör och Orkester, som han leder, nyligen presenterade en spellista med klassisk musik att lyssna på när man tränar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ger klartecken till ny skejtpark

Skurup Ett enigt fullmäktige sade ”ja” till att gå vidare med skapandet av en skateboardpark i Skurups tätort.
– Kul, tyckte fjärdeklassare på besök.– De bestämde grejer och bestämde att bygga en skejtpark, det var typ det roligaste här.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bättre betyg för byggbemötande

SJÖBO 2017 blev betyget underkänt. Nu är revisorerna – nästan – nöjda med styrning och bemötande.
Kanske blir betyget framöver ännu bättre när bygglovsavdelningen ska försöka bli mer tillgänglig.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skolbarn hittade sprängämne i sandlåda

Under måndagen hittade elever på Sorgenfriskolan sprängdeg i en sandlåda på skolans område.Enligt Sydsvenskan skickade skolan ut ett meddelande till föräldrar om att sprängdeg hittats av elever på skolan. Polisen ska ha kallats till skolan för att undersöka och ta hand om sprängdegen.

Skånskan - 9 timmar sedan

JK inleder ingen förundersökning

Skurup Justitiekanslern, JK, har beslutat att inte inleda någon förundersökning rörande förtal.
Det var en rektor som polisanmälde en politiker efter kritik i media.Rektor Mattias Liedholm på nybyggda Prästamosseskolan polisanmälde socialdemokraternas gruppledare, Magnus Alm (S), efter att han i media kritiserat den nye rektorn i pressen.

Skånskan - 10 timmar sedan

66 kvadratmeter stort hus i Billeberga sålt

Billeberga Försäljningen av huset på adressen Årupsvägen 7 i Billeberga är nu klar. Ny ägare blir Christian Persson, 35 år, från Kågeröd som köper fastigheten av Efwa Bofed. Huset har en boyta på 66 kvadratmeter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nya skatter på körning

Biltrafiken blir förmodligen nästa stora klimatrelaterade diskussion efter flygresandet. Den bör bli det: bilen är minst lika stor miljöbov som flyget, i många fall värre. Folk är inte mer intresserade av att ställa bilen än de varit av att sluta flyga.

Skånskan - 11 timmar sedan

Två lastbilar i olycka -störningar i trafiken på E6

Under tisdagseftermiddagen kolliderade två lastbilar på E6 i höjd med Åkarp. Olyckan orsakar stora störningar i trafiken.Larmet om olyckan kom in till SOS vid 15.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.