Skånskan > Nyheter

Tuesday, 28 January, 12:02

Skånskan - 07 dec 19 kl. 15:30

Ger bättre gräs och miljöLUND I Lund anläggs Sveriges första fotbollsplan med biokol.
Det ska gynna idrotten men också klimat och miljö.Här slås flera flugor i en smäll, konstaterar Markus Paulsson som är energistrateg på Lunds kommun och projektledare för det Vinnova-finansierade innovationsprojektet Rest till Bäst. Inom det görs satsningen på biokolsplanen.
– Fördelarna med att blanda biokol i jorden är flera.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND, Lund, Sveriges, Markus Paulsson, Lunds, Vinnova, Rest, Bäst, Linero, Skånefrö AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ger bättre gräsoch , miljö
Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Kalmar län når inte upp till miljömålen

Av de miljömål som ställdes upp för 20 år sedan når Kalmar län bara upp till ett, Frisk luft..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Sanktionsavgift för ställplats blir fråga för mark- och miljööverdomstolen

Ställplats Axeltorp överklagade byggsanktionsavgiften på 242 032 kronor för att ha satt igång husbilsparkering innan alla tillstånd var på plats. Nu har Mark- och miljööverdomstolen gett prövningstillstånd. .

Supermiljöbloggen - 23 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill MP göra för miljön?

Miljöpartiet är självutnämnda som "det självklara valet för miljön". De har fördubblat miljöbudgeten och rankas tillsammans med V som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Miljöpartiets kampanj inför valet 2018, "Nu - Klimatet kan inte vänta", skvallrar föga förvånande om att klimatet är partiets fokusfråga.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 07:20

Partigranskningen: Vad vill KD göra för miljön?

Kristdemokraterna har inte profilerat sig inom miljöfrågan, vilket syns tydligt i deras budget och valmanifest. Vad skulle en kristdemokratisk miljöpolitik innebära för Sverige? Partiets politik Kristdemokraterna har inte profilerat sig i miljöfrågan.

Supermiljöbloggen - 10 apr 14 kl. 13:30

Regeringens vårbudget ur miljösynpunkt

Regeringen släppte igår vårbudgeten, sina förslag inför budgetpropositionen för 2015. Att reda ut miljösatsningar eller ickesatsningar i budgeten är svårt då mycket kopplat till miljö gömmer sig i andra kategorier, exempelvis inom energi, kommunbidrag eller kommunikationer. Det finns däremot tydliga indikationer som kan ge en bild, vilka SMB försökt sammanställa.

Supermiljöbloggen - 29 maj 17 kl. 08:45

Naturvårdsverket: ”Sveriges miljömål leder oss mot de globala hållbarhetsmålen”

"Tillsammans har vi ett uppdrag: att lösa de stora miljöproblemen. 18 år har gått sedan Sveriges miljökvalitetsmål beslutades av riksdagen. Under de senaste decennierna har vi i Sverige byggt upp ett starkt och framgångsrikt miljöarbete.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Supermiljöbloggen - 25 aug 18 kl. 08:22

Partigranskningen: Vad vill F! göra för miljön?

I en intervju pekade Feministiskt initiativs ena partiledare Gina Nabavi ut F! som "det nya gröna partiet". Hur väl lever de upp till denna självutnämning?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Stal skyltar från släp

VOLLSJÖ Två släp, det ena en djurtransport, som stod parkerade på Östergatan i Vollsjö har båda berövats sin registreringsskylt.
Polisen rubricerar det som egenmäktigt förfarande..

Skånskan - 30 minuter sedan

Får fängelse efter knivhot

Svalöv En man i 60-årsåldern i ett samhälle i Svalövs kommun döms till fängelse sedan han hotat två delgivningsmän med kniv när de besökte honom.Det var i september ifjol som delgivningsmännen från Kronofogdemyndigheten skulle överlämna ett beslut.
Man åkte dit två stycken med tanke på att mannen tidigare uppträtt hotfullt vid tidigare besök.

Skånskan - 30 minuter sedan

Tar strid för fisket i Ringsjön

Gamla Bo Han var en av experterna som användes som bollplank när trålningen av vitfisk satte igång i Ringsjön 2005. Professorn Lars–Anders Hansson hoppas att reduktionsfisket fortsätter.
– Med rätt åtgärder kan Ringsjön ge mångmiljoninkomster till kommunerna runt sjön, säger han.

Skånskan - 30 minuter sedan

Bröt upp sovrumsfönstret

KÄVLINGE Tjuven bröt sig in genom ett fönster i en villa på Jakobsgatan i Kävlinge i måndags.
Inbrottet genomfördes under dagtid, någon gång från klockan 9 på morgonen till 18.30.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stal dator ur bilen

LÖDDEKÖPINGE Vid 18-tiden på måndagen genomfördes ännu ett inbrott i bil på Center syds parkering i Löddeköpinge.
Gärningsmannen stal en väska och en dator ur bilen..

Skånskan - 30 minuter sedan

Fick baklampan krossad

FURULUND En bil som stod parkerad på uppfarten till en bostad utsattes för skadegörelse natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan.
Bilen fick ena baklampan krossad..

Skånskan - 1 timme sedan

Ökad psykisk ohälsa bland unga oroar

lund Mariamottagning Mellersta Skåne har varit öppen i drygt ett år. På måndagen besökte Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare, Lund för att höra hur arbetet har gått hittills.
Han lyssnade även till erfarenheterna från mottagningen Unga vuxna.

Skånskan - 1 timme sedan

90-åring får rätt till särskilt boende

STAFFANSTORP En snart 90-årig kvinna i Staffanstorp känner sig otrygg och isolerad hemma och vill ha plats på särskilt boende, men fick avslag i omsorgsnämnden.
Hon överklagade till förvaltningsrätten som river upp beslutet och ger kvinnan rätt till en plats.Förvaltningsrätten gör bedömningen att med tanke på kvinnans höga ålder och hälsotillstånd är hon, trots att hon klarar vissa dagliga personliga angelägenheter själv, berättigad till bistånd i form av särskilt boende.

Skånskan - 1 timme sedan

Informationsskyltar nerrivna

SÖDRA RÖRUM Två informationsskyltar vid en av ingångarna till Fulltofta strövområde i närheten av Södra Rörum har rivits ner. En polisanmälan om skadegörelse har upprättat..

Skånskan - 1 timme sedan

Faktura för avgifter i Norge

HÖRBY En man i 80-årsåldern i Hörby fick häromdagen en faktura på 180 kronor för vägavgifter i Norge. Enligt fakturan ska mannen ha kört bil på avgiftsbelagda vägar i Norge i juni 2019. Mannen har bestridit fakturan och gjort en polisanmälan om försök till bedrägeri.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.