Skånskan > Nyheter

Monday, 27 January, 14:28

Skånskan - 07 dec 19 kl. 15:30

Skola krävs på svar av inspektionhöör Skolinspektionen begär att en skola i Höör svarar på en lång rad frågor, detta efter en anmälan från en vårdnadshavare.
I anmälan riktas flera anklagelser mot skolan och dess rektor.Enligt en anmälan som lämnats in till Skolinspektionen, riktar en vårdnadshavare hård kritik mot en skola i Höör och dess rektor. Enligt anmälan ska skolan ha nekat ett barn undervisningsstöd i hemmet trots att pojken, med anledning av sjukdom, varit hemma en större del av vårterminen. I anmälan framgår det också att rektorn anklagas för att ha brutit mot sekretessen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skolinspektionen, Höör

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skola, krävs, svarav , inspektion
Sydöstran - 07 mar 16 kl. 10:20

Skola godkänns efter inspektion

När skolinspektionen granskade en skola i Karlshamn hittades brister. Nu har skolan skärpt till sig och uppfyller kraven..

YLE - 25 feb 14 kl. 21:46

Proteststorm på möte om Rödskogs skola - skolflytt skjuts upp?

En enig föräldrakår protesterade högljutt på tisdagskvällen mot Esbo stads planer på att stänga Rödskogs skola på grund av fuktskador och flytta eleverna till Lagstads skola. Stadens utbildningsdirektör Barbro Högström säger nu att man ska se över beslutet. Under kvällens möte i Rödskogs skola i norra Esbo hördes flera protester från föräldrahåll mot att staden nu stänger Rödskogs skola på grund av det som framkommit under en inspektion som gjorts av miljöskyddet.

Sydsvenskan - 25 okt 18 kl. 19:00

Mögel i skolköket och specialkost som blandas med övrig mat – skola riskerar vite

Skola riskerar vite efter inspektion..

SvD - 24 apr 12 kl. 04:45

?Bättre skola kräver mer än inspektion?

?Det behövs en nationell satsning på ledarskapet.?.

UNT - 29 maj 15 kl. 17:15

Skola fick IG vid inspektion

Thunmanskolan i Knivsta får kritik från Skolinspektionen..

Västerbottens Folkblad - 15 mar 16 kl. 23:00

[PLUS] Skola godkänns efter inspektion

Två skolverksamheter inom Storumans kommun har granskats av Skolinspektionen..

Barometern - 07 apr 16 kl. 13:59

Nya frågor om Gullabo skola söker svar

YLE - 25 feb 14 kl. 05:19

Föräldrar kallade till krismöte - vägrar lämna Rödskogs skola

Föräldrar till barn i Rödskogs skola i Esbo vill inte att eleverna evakueras för att ge plats för reparationer. Enligt en inspektion ska skolbyggnaden lida av fuktskador, lukt av källare och luftläckage i olika delar av byggnaden samt bristfällig ventilation. I söndags höll föräldrarna vad man kallar för krismöte, då det i slutet av förra veckan framkom att Rödskogs skola är i för dåligt skick för att inhysa undervisning.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

YLE - 10 apr 17 kl. 14:09

Så här tycker Pargas nya fullmäktige om Sunnanbergs skola

De allra flesta invalda i Pargas vill bevara Sunnanbergs skola. Men en del kan tänka sig skära i skolnätet genom att stänga Sunnanberg. Frågan om Sunnanberg skolas varande eller icke-varande har diskuterats flitigt under de senaste åren.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Två polyfoniska poeter

Lyrikspalten Lyriktipset:
Tidskriften Aorta som utkom mellan 1997 och 2011 har tillfälligt återuppstått. Detta för att uppmärksamma att det är 25 år sedan retrogardismen introducerades som litterärt begrepp i Skandinavien. Numret innehåller en rad läsvärda dikter och essäer.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ulf Lundell till Folkets park i Malmö

Till sommaren ska Ulf Lundell ut på en lång turné som inleds 27 juni på Kirunafestivalen.Efter turnéstarten det blir det bland annat Furuvik, Rättvik och Borghom innan det är dags för enda nedslaget i Skåne – Folkets park i Malmö 1 augusti.
29 augusti avslutas turnén sedan i Lindesberg.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stal guldsmycken

Stehag Ett boende i centrala Stehag fick besök någon gång mellan fredag vid två-tiden och lördag morgon. Tjuvarna ska ha krossat en glasruta och fått med sig guldsmycken och cigaretter..

Skånskan - 30 minuter sedan

Stal plånbok under samtal

Eslöv En kvinna i 80-års åldern har anmält att någon stulit henens kontokort i Rönnebergaområdet. Hon hade varit och handlat vid middagstid på fredagen när en person kom fram och talade med henne.
Efter samtalet upptäckte kvinnan att hennes plånbok låg på marken och att kontokortet saknades.

Skånskan - 1 timme sedan

Bara åtta av tio har gymnasiebehörighet

ESLÖV Antalet elever som blir behöriga till gymnasiet när de lämnar nionde klass i grundskolan beräknas ligga på drygt 80 procent även det här läsåret.
Detta enligt siffror som i veckan presenterades för politikerna i Eslövs barn och familjenämnd.– Som det ser ut nu hamnar vi på ungefär samma nivå som förra året.

Skånskan - 45 minuter sedan

16-åring rånmisshandlad

Malmö En 16-årig pojke fick föras med ambulans till akutmottagningen efter att ha blivit misshandlad vid ett personrån.
Flera okända gärningsmän attackerade pojken på Klerkgatan intill S:t Johanneskyrkan vid 18.30 på söndagen.

Skånskan - 45 minuter sedan

14-åring rånad på mobil

Malmö Efter verbala hot blev en 14-årig pojke bestulen på sin mobil. Den okände gärningsmannen ska ha varit några år äldre än offret.
Personrånet inträffade på Bertha Nordquist gata i Bunkeflostrand vid 19.

Skånskan - 45 minuter sedan

12-åring bestals på elcykel

Malmö En 12-årig pojke som var ute och provkörde familjens helt nya elcykel vid fotbollsplanerna i Annestad i Bunkeflostrand kom hem tomhänt.
Det var vid 20-tiden på lördagskvällen som 12-åringen blev knuffad av cykeln av en äldre pojke som sedan försvann från platsen med elcykeln..

Skånskan - 45 minuter sedan

Falska femhundringar

Malmö En 70-årig man hade stämt träff i lördags kväll mellan 19-19.30 med en person på Burger King på Kronprinsen för att sälja en mobiltelefon som han annonserat ut.
Det skulle visa sig att köparen var en bedragare, han betalade nämligen med 16 femhundralappar som sannolikt var printade ur en skrivare med speciellt papper.

Skånskan - 45 minuter sedan

Hittade pistol ammunition

Malmö Vid en rutinkontroll av en fastighet i västra Malmö hittade polisen en pistol och passande ammunition.
Det var på fredagseftermiddagen som en patrull gjorde fyndet som rubriceras som misstanke om synnerligen grovt vapenbrott.
– Vi gör sådan här kontroller i trapphus och källare varje dag, ibland med hundar som får sniffa av området, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.