Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 26 January, 13:33

Cornucopia - 07 dec 19 kl. 09:18

Varför arbetar man på coworking eller café?Med anledning av de kommande höjda hyrorna för coworkingarbetsplatser så kan man diskuterar varför egenförertagare sitter och arbetar på coworkingarbetsplatser eller på caféer. Varför sitter man inte bara hemma?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, Internet, Espresso House, Stockholm,

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför arbetarman på , coworkingeller , café
Magazin24 - 13 jun 13 kl. 10:29

Café Mormors Bak ? för både människa och hund

För drygt tre veckor sedan öppnade ett nytt café i gamla Glashyttans lokaler i Ramnäs, där både människor och hundar kan ta en fika. I den stora lokalen där glasblåsarna brukade husera, i närheten av Ramnäs Bruk och Schenströmska Herrgården, ligger nu Café Mormors Bak. Fredagen den 24 maj öppnade Cherstin Martinsson och Ann Ward-Schöllin caféet och sedan dess har det flutit på.

YLE - 14 jan 15 kl. 10:01

Nytt café vill ge unga mervärde i livet

Arbetslösheten bland unga i Vasa växer och många äldre känner sig ensamma. Nya caféet Motoparkki är en välbehövd mötesplats, som erbjuder mycket mer än bara kaffe. Ons 14.

VA - 24 apr 18 kl. 13:15

Investerare flockas till nytt kontorskoncept - coworking spås en ljus framtid

I London har en coworking start-up lyckats bli den största privata hyresvärden för kontorsfastigheter på bara några år. Företag som Microsoft, McKinsey, Deloitte, Amazon och Facebook hyr in sig i flexibla coworking-kontor världen över. Nu har marknaden börjat växa kraftigt även i Sverige och investerare är inte sena att hänga på.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Inbrott: Berusad man bröt sig in på café

Natten till söndag grep en man efter att ha gjort inbrott i ett café i Bräkne-Hoby..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Caféets rörande text efter Lisas död: "Inte längre bara ett café"

Det var platsen som Lisa Holm sågs på senast. Café på klostret, där hon jobbade, skulle stänga till för kvällen, men Lisa kom inte hem igen.Under utredningen har caféet stundtals varit stängt, men efter att polisen tagit ner avspärrningarna bestämde man sig för att öppna igen.

Magazin24 - 11 mar 11 kl. 08:02

Nu säljs lasarettets kiosk och café

Lönar sig inte tillräckligt. Landstinget har lessnat på att kiosken och caféet vid Köpings lasarett inte är tillräckligt lönsamma och nu provar man därför en entreprenadupphandling för att se om någon vill ta över drift och ansvar. Anbudstiden löper fram till den 1 april och avser två års drift med möjlighet till förlängning.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 11 kl. 14:11

Pippi Långstrump på Café Lerberget

På torsdag kl. 14.30 är det dags för Café Lerberget upp i Lerbergets kyrka.

Dagen - 18 jul 17 kl. 03:00

Kulturmöte bland unga på Café Tionto

5 frågor till Amanda Jonsson, 18, som under sommaren arbetar i Lorensbergs­kyrkans café i Kalmar tillsammans med sin yngre syster och två tjejkompisar från Kongo och Tanzania..

Dagen - 18 jul 17 kl. 03:00

Kulturmöte bland unga på Café Tionto

5 frågor till Amanda Jonsson, 18, som under sommaren arbetar i Lorensbergs­kyrkans café i Kalmar tillsammans med sin yngre syster och två tjejkompisar från Kongo och Tanzania..

Sydöstran - 13 nov 17 kl. 11:45

Saker på gång i Café & Matsal

Icahandlare Mats Gunnarsson arbetar för att så snabbt som möjligt få i gång en krogverksamhet i Café & Matsals lokal. Nu har han gjort en anmälan till miljöförvaltningen om livsmedelsverksamhet..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Antal fall av 19-nCoV per 25:e januari

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn.
Bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Den verkliga elbilsrevolutionen - och de gamla biltillverkarnas undergång

Det pågår en elbilsrevolution, skapad och driven av Tesla. Men det handlar inte egentligen om själva den elektriska drivlinan, utan det handlar om en revolutionär förändring av hela bilbranschens affärsmodell. För att överleva räcker det inte att gamla biltillverkare att pliktskyldigt lansera elbilar i premiumprisklassen, för de sitter inbyggda i en utdöende affär.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Estniska P2P-låneföretag kollapsar - möjliga bedrägerier eller riktade angrepp?

Flera estniska så kallade peer-to-peer (P2P) låneföretag verkar ha kollapsat, och det misstänks regelrätta bedrägerier i åtminstone ett fall där företaget helt verkar försvunnit.
Gamla Stan i Tallin.Det estniska P2P-låneföretaget Kuetzal uppges ha kollapsat innan nyår, men information på engelska är kanske lite knapphändig, och exakt vad det innebär är oklart.

Cornucopia - Igår: 11:16

Antalet fall av 19-nCoV coronavirus per dag

Nedan följer en graf över utvecklingen av antalet hos världshälsoorganisationen WHO bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV. Siffrorna baserar sig på organisationens dagliga lägesrapporter, som släpar efter ett dygn.
Bekräftade fall av coronaviruset 19-nCoV.

Cornucopia - Igår: 10:32

Guldet upp på coronavirushysteri

Guldpriset har stuckit iväg och ligger nu högre än under USA-Irankrisen runt årsskiftet, och är nära prisrekordet från september. Berättelsen är att oron för coronavirusutbrottet med 19-nCoV i Kina drar upp priset.Investeringsguld.

Cornucopia - Igår: 15:58

Fredagsmysspaning: Saint Barths i kulturella ropet

Dags för lite fredagsmys, och denna gång en spaning. Den forna svenska slavhandels- och vapenhandelskolonin Sankt Bartholomei (numer franska Saint Barthelemy, eller Saint Barth's i engelsk kortform), har seglat upp i svenskt kulturliv. Dels via Niklas Natt och Dags senaste Bellman-noirroman 1794, dels via ett antal kapitel i min egen kommande Redovisningsavdelning Marviken, och dels på lördag med premiären av buskisoperan Candide på Kungliga Operan i Stockholm.

Cornucopia - Igår: 15:05

Så preppar du för en pandemi

Att preppa för en pandemi är ganska rakt på sak. Man behöver ha mat, dryck och medicin hemma för kanske två veckors sjukdom eller sjukdomsutbrott, samt tidsfördriv. Därtill hygienartiklar som handsprit för att minska risken för smitta när man jobbar eller behöver lämna hemmet pga dålig planering.

Cornucopia - Igår: 14:18

Volvo har börjat ta order på Polestar 2 - leverans juli

Volvos prestigebolag Polestar har börjat ta faktiska beställningar på sin rena elbil och halvkombin Polestar 2. Priserna startar från 659 000:- SEK och med dragkrok, samt Volvo, om än Kina-Volvo, så kan man gissa att detta kommer bli en svensk tjänstebilsuccé.
Släp minsann.

Cornucopia - I förrgår: 11:20

WHO - inget internationellt nödläge pga coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO har inte utlyst något internationellt nödläge på grund av coronaviruset, och man ska som allmänhet ta det lugnt och inte överdriva situationen eller sprida desinformation. Pandemi betyder inte att folk kommer dö som flugor och de som avlidit har främst varit kända som riskgrupp, som äldre, sjuka, personer med nedsatt immunförsvar och liknande. Detta skiljer sig alltså inte från t ex influensa, och är inte som svininfluensan, som dödade friska med starkt immunförsvar.

Cornucopia - I förrgår: 17:40

Snö är torrt, regn är blött - klimat och mögel

Lokalt, regionalt, nationellt och inte ens kontinentalt väder - och i synnerhet inte som här mikrolokalt väder - är inte nödvändigtvis samma sak som klimatförändringar. Inlägget berör dock upplevda konsekvenser av mildare vintrar i Sverige, vilket kan vara en klimattrend, och i så fall kommer ge konsekvenser.
Frånvaron av kyla och snö förvandlar svenska vintrar från en renande torka, till konstant fuktighet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.