Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 January, 07:45

Realtid - 07 dec 19 kl. 08:30

Finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar omNyheter i blodet, finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar om. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Johan Såthes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansiell, demensoch , fintechbolagetsom alla , snackarom
Realtid - 06 dec 19 kl. 14:55

Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?

Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens..

News55 - 18 apr 16 kl. 14:58

Forskning: Gift dig smart – minska risken för demens

Det har varit känt länge att sysselsättningar som korsord och läsning stimulerar hjärnan på ett positivt sätt som kan bidra till att förhindra demens. Nu hävdar professor Lawrence Whalley vid University of Aberdeen att även en intelligent partner kan motverka att demens utvecklas. I en studie har man studerat hälsan hos identiska tvillingar och upptäckt att deras omgivning genom livet haft stor betydelse i huruvida de utvecklat demens eller inte.

BT - 14 feb 11 kl. 23:25

Hörselskador misstänks ge demens

Hörselnedsättning verkar bidra till utvecklande av demens.
Att förebygga hörselskador kan därför vara viktigt ur flera aspekter, enligt en ny studie.
I takt med att vi lever allt längre blir demenssjukdomar vanligare runtom i världen.

Ekonomistas - 14 aug 14 kl. 08:06

Riksbanken kan inte upprätthålla finansiell stabilitet genom att debattera – svar till Hamilton

Debattinlägg på di.se idag. Carl B.

BT - 07 nov 14 kl. 06:34

Sämre luktsinne kan avslöja demens

Lukten är ett av våra mest sårbara sinnen, och kan fungera som en slags barometer för hur hjärnan mår. Ett enkelt dofttest skulle kunna hjälpa till att upptäcka alzheimer i ett tidigt stadium, säger en forskare. Personer som lider av alzheimer och andra demenssjukdomar har betydligt sämre luktsinne än friska, jämnåriga personer.

News55 - 19 sep 17 kl. 11:55

Så vet du om du är drabbad av demens

I dagsläget finns ingenting som helt kan bota demens. Det som står till buds är medicin som skjuter upp sjukdomen och gör att man kan leva längre. Ju snabbare behandling sätts in desto bättre är det och därför är det viktigt att vara uppmärksam på tidiga tecken på sjukdom, det rapporterar Illustrerad Vetenskap.

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 04:45

Narkos kan ge demens

Äldre personer som sövts under operation löper större risk att bli dementa.Orsaken kan vara att narkosen ger inflammation i nervvävnader, enligt en ny studie.
Det är franska forskare som under tio års tid följt drygt 9 000 personer över 65 år.

Sydsvenskan - 18 feb 16 kl. 05:04

Bekämpningsmedel kopplas till demens

Det verkar finnas ett samband mellan minnesstörningar och demens och bekämpningsmedel, enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet gjort tillsammans med amerikanska och koreanska forskare, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).I studien har halterna av DDE, en nedbrytningsprodukt av miljögifterna DDT, transnonaklor och hexaklorbensen, från nästan 1 000 personer i 70-årsåldern i Uppsala undersökts. Ingen hade minnesstörningar när proverna togs, men under tio år utvecklade 75 av dem kognitiv svikt, Alzheimers sjukdom eller någon annan form av demensDe med högst andel DDE i blodet hade tre gånger högre risk att utveckla exempelvis demens än de med lägst andel.

BT - 03 maj 11 kl. 11:00

Övervikt ökar risk för demens

Övervikt och fetma ökar inte bara risken för hjärt- och kärlproblem. Det kan också leda till demenssjukdomar, visar en ny studie från Karolinska institutet. Forskarna, som publicerar sina resultat i den vetenskapliga tidskriften Neurology, har analyserat data från det svenska tvillingregistret.

Sydsvenskan - 04 aug 15 kl. 01:05

Demens kan orsakas av avgaser

Forskare vid Umeå universitet har hittat en koppling mellan demens och bilavgaser, skriver Dagens Nyheter. Drygt 300 av de knappt 2 000 personer som deltog i studien utvecklade alzheimer eller vaskulär demens under en 15-årsperiod.Den fjärdedel av deltagarna som haft högst avgashalter vid bostaden löpte 40-procent högre risk för demens jämfört med den fjärdedel med lägst halter.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - just nu

Stillfront i miljardaffär

Stillfront i miljardaffär, Quickbit överens om förvärv och Scout Gaming gör två nyemissioner. Här hittar du morgonens nyheter i korthet. .

Realtid - 1 timme sedan

Åtal för en ny typ av marknadsmissbruk

Den åtalade mannen har handlat på två börser samtidigt i syfte att vilseleda marknaden, enligt EBM. Vinsten uppgick till 116 000 kronor..

Realtid - 1 timme sedan

Digitalt behöver inte vara sämre

En klassisk fälla som alltför många trillar i; kundernas egentliga behov är inte digitalisering. Det skriver Joakim de Leeuw, client director på Centigo..

Realtid - 15 timmar sedan

”Jag ser inga dramatiska börsfall i korten”

Avanzas ökade resultatet med 83 procent i det sista kvartalet under 2019. Realtid talade med bankens vd Rikard Josefson om framtiden..

Realtid - 16 timmar sedan

JP Morgan Chase skapar enhet för tillväxtländer

JP Morgan Chase Development Finance Institution verkar i samråd med FN:s klimatmål..

Realtid - Igår: 06:05

Arbetssätt och kultur lika viktigt som verktyg

Behoven av modern mjukvara och nya angreppssätt finns i de flesta sektorer i näringslivet, men särskilt inom bank och finans där gamla otympliga IT-lösningar måste kastas ut och ersättas av ny modulär mjukvara. Men detta är lättare sagt än gjort då utmaningarna och de fällor som beställarna riskerar att falla i är många. Det skriver Stian Kildal, vd för Ammeon..

Realtid - 16 timmar sedan

Svår sits för Selin

Göteborgs finansdrottning Lena Apler abdikerar i Collector, och fastighetskungen Erik Selin tar över även här. Skiftet är rimligt, men på sikt knappast bästa möjliga. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson..

Realtid - 16 timmar sedan

Riksbanken i nytt internationellt samarbete om digitala valutor

En grupp av centralbanker utreder framtiden för digitala valutor. Sverige representeras av förste vice riksbankschef Cecilia Skingsley..

Realtid - 18 timmar sedan

Ökat hopp om den tyska ekonomin

Efter ett 2019 som präglats av mörka moln på den tyska himlen ser det ljusare ut i januari. Det enligt det ekonomiska institutet ZEW..

Realtid - 19 timmar sedan

”Vi kommer aldrig mer att ta in pengar”

Den tillträdande styrelseordföranden i Collector Bank, Erik Selin, vill att Collector nu ska fokusera på avkastning och kapitalallokering. Emissionen på 1 miljard bli bolagets sista – nu är det upp till bevis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.