SVT > Utrikes

Monday, 20 January, 16:29

SVT - 06 dec 19 kl. 17:57

Trots fransk masstrejk – regeringen står fast vid pensionsreformenFrankrikes premiärministern Édouard Philippe går nu ut och bemöter de omfattande protesterna efter att regeringen beslutat att förändra det franska pensionssystemet. Han meddelar att regeringen står fast vid sina planer – men att reformen ska ske gradvis och ”inte brutalt”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Philippe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trots fransk, masstrejk, regeringen, står, fastvid , pensionsreformen
Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Regeringen - 13 mar 14 kl. 19:26

Regeringen presenterar satsningar på sommarskola

Regeringen vill öka kunskapsinriktningen i skolan. Med en utbildning av hög kvalitet kan fler elever nå målen och få en god grund att stå på inför kommande studier och arbete. Det handlar om investeringar för elevernas skull, men också för jobbens skull.

Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 16:11

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2017

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2017. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 03 feb 11 kl. 16:52

Regeringen inleder försäljning av aktier i Nordea

Regeringen offentliggör idag sin avsikt att sälja upp till 255 miljoner aktier i Nordea Bank AB ("Nordea"), motsvarande 6.3 procent av de utestående aktierna i bolaget. Initialt erbjuder regeringen 200 miljoner aktier till försäljning, med möjligheten att utöka erbjudandet med ytterligare högst 55 miljoner aktier, till totalt högst 255 miljoner aktier.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen prioriterar Östersjöfrågorna

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Östersjöregionen ska bli en förebild för hela EU, säger EU-minister Birgitta Ohlsson.

Regeringen - 04 apr 12 kl. 16:42

Nu stärker regeringen skyddet för försöksdjur

Regeringen vill inrätta en central etisk nämnd för djurförsök. Den 4 april överlämnade regeringen en proposition till riksdagen med förslag som ska stärka djurskyddet. Genom förslagen i propositionen genomförs även ett nytt EU-direktiv om skydd av försöksdjur.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Kinas ambassad publicerade SVT-intervju

Kinas ambassad har publicerade SVT:s intervju med Kinas ambassadör innan SVT han visa materialet själva. – Ett försök att ta udden av vår publicering, säger Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för SVT Nyheter..

SVT - 15 minuter sedan

Kinas folkhälsomyndighet: Viruset smittar mellan människor

Det kinesiska coronaviruset smittar mellan människor, uppger en forskare vid Kinas folkhälsomyndighet. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SVT - 30 minuter sedan

Våldsammaste helgen sedan protesterna i Libanon började

Slutet på den så kallade “vredens vecka” i Libanon visade ett riktigt ilsket ansikte. Hundratals personer skadades i den mest våldsamma helgen sedan protesterna startade den 17 oktober. – Det här gjorde oss starkare, säger demonstranten Mona till Reuters..

SVT - 2 timmar sedan

Norska FRP lämnar regeringen

Norska Fremskrittspartiet (FRP) lämnar regeringen. Det meddelar partiledaren Siv Jensen vid en presskonferens. – Jag tog oss in i regeringen och nu tar jag FRP ur regeringen, säger hon..

SVT - 2 timmar sedan

Sand- och hagelstormar i Australien

Efter bränderna – och efterlängtat regn – har Australien drabbats av både hagel- och sandstormar. I huvudstaden Canberra vittnar boende om hagel stora som golfbollar och i New South Wales har boende filmat när stora moln av tjockt damm färgat himlen först djupt röd och sedan becksvart..

SVT - 4 timmar sedan

Prestigetidningen The New York Times stödjer Warren och Klobuchar

De anses vara bäst lämpade att förverkliga nya idéer och säkerställa stabilitet i USA. Massachusettssenatorn Elizabeth Warren och Minnesotasenatorn Amy Klobuchar, båda demokratiska presidentaspiranter, får The New York Times ledarredaktions stöd för sina kandidaturer..

SVT - 4 timmar sedan

Historisk protest i Indien

De styrande i Indien anklagas för att vilja skapa ett Indien enbart för hinduer..

SVT - 7 timmar sedan

Ödesdag för Norges regering

Fremskrittspartiet kan vara på väg att lämna den norska regeringen. Partiledningen har uppmanats att hålla sig tillgänglig för ett telefonmöte i dag, uppger insatta källor för NRK. Inom kort ska partiledaren Siv Jensen träffa statsminister Erna Solberg..

SVT - 8 timmar sedan

Morales presenterar sin efterträdare

Den tidigare ekonomiministern Luis Arce är en av presidentkandidaterna i valet i Bolivia i maj, meddelar landets tidigare president Evo Morales..

SVT - 9 timmar sedan

Prins Harry i tal: Det fanns inget annat val

Prins Harry säger att han inte lämnar allt bakom sig, när han och hustrun Meghans nya liv börjar. – Storbritannien är mitt hem och en plats jag älskar. Det kommer aldrig att förändras, säger han i ett tal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.