Realtid > Ekonomi

Sunday, 26 January, 13:34

Realtid - 06 dec 19 kl. 14:55

Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Per Lindvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyder, fastighetsboomen, finansiell, demens
Realtid - 07 dec 19 kl. 08:30

Finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar om

Nyheter i blodet, finansiell demens och fintechbolaget som alla snackar om. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 11:12

Primärvården glömmer utreda demens


Primärvården är för dålig på att utreda demens, skriver Dagens Medicin. Färska data från Svenska demensregistret, Svedem, visar att knappt hälften av dem som registrerades i registret förra året hade fått en basal demensutredning utförd inom primärvården. - Vi har haft en bild av att man inte gör så mycket demensutredningar inom primärvården.

BT - 20 nov 13 kl. 11:14

Primärvården glömmer utreda demens

Primärvården är för dålig på att utreda demens, skriver Dagens Medicin. Färska data från Svenska demensregistret, Svedem, visar att knappt hälften av dem som registrerades i registret förra året hade fått en basal demensutredning utförd inom primärvården. - Vi har haft en bild av att man inte gör så mycket demensutredningar inom primärvården.

News55 - 18 apr 16 kl. 14:58

Forskning: Gift dig smart – minska risken för demens

Det har varit känt länge att sysselsättningar som korsord och läsning stimulerar hjärnan på ett positivt sätt som kan bidra till att förhindra demens. Nu hävdar professor Lawrence Whalley vid University of Aberdeen att även en intelligent partner kan motverka att demens utvecklas. I en studie har man studerat hälsan hos identiska tvillingar och upptäckt att deras omgivning genom livet haft stor betydelse i huruvida de utvecklat demens eller inte.

BT - 14 feb 11 kl. 23:25

Hörselskador misstänks ge demens

Hörselnedsättning verkar bidra till utvecklande av demens.
Att förebygga hörselskador kan därför vara viktigt ur flera aspekter, enligt en ny studie.
I takt med att vi lever allt längre blir demenssjukdomar vanligare runtom i världen.

Ekonomistas - 14 aug 14 kl. 08:06

Riksbanken kan inte upprätthålla finansiell stabilitet genom att debattera – svar till Hamilton

Debattinlägg på di.se idag. Carl B.

BT - 07 nov 14 kl. 06:34

Sämre luktsinne kan avslöja demens

Lukten är ett av våra mest sårbara sinnen, och kan fungera som en slags barometer för hur hjärnan mår. Ett enkelt dofttest skulle kunna hjälpa till att upptäcka alzheimer i ett tidigt stadium, säger en forskare. Personer som lider av alzheimer och andra demenssjukdomar har betydligt sämre luktsinne än friska, jämnåriga personer.

News55 - 19 sep 17 kl. 11:55

Så vet du om du är drabbad av demens

I dagsläget finns ingenting som helt kan bota demens. Det som står till buds är medicin som skjuter upp sjukdomen och gör att man kan leva längre. Ju snabbare behandling sätts in desto bättre är det och därför är det viktigt att vara uppmärksam på tidiga tecken på sjukdom, det rapporterar Illustrerad Vetenskap.

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 04:45

Narkos kan ge demens

Äldre personer som sövts under operation löper större risk att bli dementa.Orsaken kan vara att narkosen ger inflammation i nervvävnader, enligt en ny studie.
Det är franska forskare som under tio års tid följt drygt 9 000 personer över 65 år.

Sydsvenskan - 18 feb 16 kl. 05:04

Bekämpningsmedel kopplas till demens

Det verkar finnas ett samband mellan minnesstörningar och demens och bekämpningsmedel, enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet gjort tillsammans med amerikanska och koreanska forskare, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).I studien har halterna av DDE, en nedbrytningsprodukt av miljögifterna DDT, transnonaklor och hexaklorbensen, från nästan 1 000 personer i 70-årsåldern i Uppsala undersökts. Ingen hade minnesstörningar när proverna togs, men under tio år utvecklade 75 av dem kognitiv svikt, Alzheimers sjukdom eller någon annan form av demensDe med högst andel DDE i blodet hade tre gånger högre risk att utveckla exempelvis demens än de med lägst andel.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

Så hittar Eric Strand sin edge mot marknaden

Sveriges kanske mest profilerade representant för silver, talar ut om orosmoln, möjligheter och sitt stora intresse för yogan. Möt Eric Strand..

Realtid - 6 timmar sedan

Han var börsens yngsta vd och jag en grön ekonomijournalist

Under 13 år har jag arbetat på Realtid, som utvecklats precis lika mycket som jag gjort under denna tid. Läs om mitt möte med Erik Penser och några andra spännande anekdoter som jag sparat i hårddisken.

Realtid - Igår: 08:00

Därför fascinerar Collector

Collectors haveri, Erik Selins misstag och superstarka siffror för Realtid. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:35

Collectorhärvan toppar läslistan

Veckans följetång har helt klart varit de olika turerna i Collector Bank – det är temat i sex av de de tio mest lästa artiklarna i veckan..

Realtid - Igår: 16:45

Advokatbyrån Time Danowsky bildas efter sammanslagning

Time Advokatbyrå och Danowsky & Partners Advokatbyrå blir en..

Realtid - Igår: 15:46

Börsbolagen misslyckas med att ge marknaden korrekt information

De kraftiga kursreaktionerna på börsen tyder på att det är något som inte stämmer i bolagens kommunikation med marknaden, anser Realtids krönikör Torbjörn Isacson..

Realtid - Igår: 15:15

Train Alliance noteras på Nasdaq First North

Förhandsintresset vid Train Alliances notering uppgår redan till 85 procent av erbjudandet..

Realtid - Igår: 14:53

Pagrotsky och Prom till SBAB:s styrelse

Leif Pagrotsky och Johan Prom blir styrelseledamöter i SBAB:s styrelse..

Realtid - Igår: 14:56

Sagax köper för 1,6 miljarder

Sagax har ingått avtal om att förvärva ytterligare fastigheter i Spanien – denna gång för motsvarande 1 560 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 14:43

Fora lämnar tillbaka förmedlingstillstånd till FI

Valcentralen Fora har lämnat tillbaka sitt förmedlingstillstånd till Finansinspektionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.