PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 21 January, 10:27

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 14:35

Stark amerikansk jobbstatistikAntalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 180.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 3,6 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stark, amerikansk, jobbstatistik
DI - 03 jul 18 kl. 14:20

Stark amerikansk IPO-marknad under första halvåret

IPO-marknaden i USA har varit stark under det första halvåret. 120 företag har totalt sett dragit in 35,2 miljarder dollar hittills i år, vilket är den högsta volymen sedan 2014. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till data från analysföretaget Dealogic.

DI - 04 aug 17 kl. 14:50

USA: Stark jobbstatistik lyfter terminer

Terminerna för börserna i New York skvallrade om uppgångar inför fredagens öppning efter stark amerikansk sysselsättningsstatistik..

Kristianstadsbladet - 08 mar 13 kl. 16:36

Börsen uppåt efter stark jobbsiffra

Amerikansk jobbstatistik överträffade förväntningarna på fredagen. Arbetslösheten nu är nere på den lägsta nivån sedan 2008 vilket hjälper börsen uppåt.
Vid 16.

DN - 08 mar 13 kl. 10:02

Börsen lyfte på stark jobbsiffra

Börsveckan som pendlat mellan upp- och nedgångar slutade till slut uppåt efter att amerikansk jobbstatistik gett lyftkraft. Dagens vinnare blev Nordea. Vid stängning hade OMXS-index stigit med 0,6 procent till 379,5..

Affärsvärlden - 04 dec 15 kl. 14:48

Räntorna fortsätter upp efter jobbstatistik

Stark amerikansk arbetsmarknadsstatistik utökade på fredagsmiddagen den ränteuppgång som har pågått världen över i spåren av gårdagens ECB-besked som var mindre expansivt än vad marknaden hade räknat med. Bland valutorna uppvisades dock inga större förändringar..

SvD - 08 mar 13 kl. 17:44

USA:s jobbstatistik peppar börsen

Börsveckan som pendlat mellan upp- och nedgångar slutade till slut uppåt efter att amerikansk jobbstatistik gett lyftkraft..

SvD - 08 mar 13 kl. 17:44

Jobbstatistik peppar börsen

Amerikansk jobbstatistik gav Stockholmsbörsen lyftkraft..

Sydsvenskan - 09 mar 13 kl. 06:30

USA:s jobbstatistik peppade Börsen

Börsveckan som pendlat mellan upp- och nedgångar slutade till slut uppåt efter att amerikansk jobbstatistik gett lyftkraft. Dagens vinnare blev Nordea..

DI - 02 apr 14 kl. 22:11

New York: Uppåt efter jobbstatistik

USA-börserna stängde onsdagen uppåt, med S&P 500 återigen på rekordnivåer, sedan amerikansk jobbstatistik fått investerarna på glatt humör..

SvD - 02 apr 14 kl. 22:21

New york: stÄngde uppÅt efter jobbstatistik, djia +0,2%

USA-börserna stängde onsdagen uppåt, med S&P 500 återigen på rekordnivåer, sedan amerikansk jobbstatistik fått investerarna på glatt humör..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Davos: Finanseliten flyr börsen

Den förhärskande trenden just nu är att dra tillbaka sitt kapital från börsen och i stället placera det i olika privata investeringar, menar Martin Gilbert. – De privata investerarna vet helt enkelt inte hur de ska allokera sitt kapital just nu, säger han till amerikanska CNBC. Det som nu lockar den finansiella eliten som deltar i Davos är enligt Gilbert privata investeringar i fastighetsbranschen, studentboenden (!

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

MTG rasar efter avbrutna förhandlingar med Huya

Olika syn mellan parterna på den avtalsmässiga fördelningen av risk samt andra centrala kommersiella villkor utgör de huvudsakliga skälen till att bolagen nu offentliggör att term sheet-avtalet bryts, skriver MTG. ”Vi tror fortfarande på logiken i transaktionen och dess potential både för MTG, Huya och den globala e-sportindustrin. Dock ser båda parter att ett ömsesidigt avslutande av förhandlingarna är den enda vägen framåt, givet statusen på förhandlingarna i detta läge.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är tisdagens alla köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Edgeware till köp från behåll. Riktkursen höjs till 8,50 från 7,00 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Avanza sänker utdelningen

De totala intäkterna uppgick till 329 miljoner kr. Där låg snittprognosen på 323 miljoner inför rapporten. En utdelning om 2,30 kr per aktie föreslås för helåret 2019 (2,10).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Minskande orderingång för Sandvik

Sandviks justerade rörelseresultat blev 5.066 miljoner kr i det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 14 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 4.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Handelsbanken sänker flera fastighetsaktier

Handelsbanken har enligt en uppdatering gjort följande förändringar: * Atrium Ljungberg sänks till sälj (behåll). Riktkurs 210 kronor (194). Stängning i går 234:50.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Collector reserverar 800 miljoner extra för kreditförluster

Styrelsen har även beslutat att göra en nedskrivning av aktiverade IT-investeringar om 150 miljoner kronor, vilket inte påverkar bolagets kapitalbas, skriver bolaget. Collector meddelar även att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2019 beräknas preliminärt uppgå till cirka -670 miljoner kronor, vilket inkluderar poster av engångskaraktär om totalt cirka 810-820 miljoner kronor. Det justerade rörelseresultatet beräknas preliminärt uppgå till cirka 140-150 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Elekta får stororder

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen. Avtalet avser ett Elekta Unity MR-Linac-system, två linjäracceleratorer av typen Versa HD, uppgradering av befintliga Elekta Infinity linacs, uppgraderade och utökade versioner av mjukvaran för behandlingsplanering, Monaco, samt onkologiinformationssystemet Mosaiq med tillhörande service. Elekta vann kontraktet efter en offentlig upphandling.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB spår nollränta två år till

I Sverige talar en återhämtning för hushållens konsumtion och vändning i bostadsbyggandet för att BNP fortsätter öka 2020. Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,1 procent i år och 1,7 procent under 2021. I föregående prognos, i november, väntades BNP öka med 1,2 procent i år och 1,7 procent 2020.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

”Putins manöver bäddar för ännu starkare Rysslandsfonder”

Tre förvaltare av Rysslands- och tillväxtmarknadsfonder som Privata Affärer talat med tror att den ekonomiska tillväxten i landet blir ännu bättre under 2020 än den varit under 2019. Bakgrunden är den ekonomiska stabiliteten i landet, vilket delvis har att göra med att inflationen är låg, 3-4 procent, enligt Fredrik Colliander, förvaltare av Carnegie Fonders Rysslandsfond. – Räntan spelar också roll, den var hög i början av 2019, men har successivt sänkts under hela året, och fortsätter att sjunka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.