Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 January, 23:12

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 11:20

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplanBoeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet. Bolaget hänvisar till den stora orderstocken för modellen och förmågan att byta leveransdatum åt kunder som skäl för detta. Boeing räknar med att få klartecken i USA vid mitten av december medan EU har antytt att det kan ske mot slutet av första kvartalet 2020.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boeings, Max, Reuters, Boeing, USA, EU, Produktionen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Produktionenkan , stoppasför , Boeings, olycksplan
DN - 03 apr 19 kl. 00:46

Visselblåsare: Inte tillräcklig kontroll av Boeings olycksplan

Visselblåsare larmar om att utbildningen av amerikanska flygsäkerhetsinspektörer som jobbat med Boeings olycksplan 737 Max har varit undermålig.  En utredning har nu inletts för att undersöka eventuella samband till flygkrascherna, meddelande den republikanske senatorn Roger Wicker på tisdagen, enligt Reuters. .

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 10:07

Boeings olycksplan redo att flyga igen

I dagens techbrief kan du läsa om Walmarts oväntade kvartalsrapport, Sonys nya samarbete med Microsoft och Boeing 737-MAX som återigen är redo att tas i trafik. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Walmart rapporterar strålande siffror för Q1 Något oväntat så Retailjättens e-handel växte med 37%.

DI - 12 mar 19 kl. 18:52

Alla flygningar med Boeings olycksplan stoppas i EU

Den europeiska luftfartsmyndigheten stoppar samtliga flygningar med Boeings flygplansmodeller 737 Max 8 och 737 Max 9 i Europa i spåren av helgens olycka i Etiopien där 157 personer omkom. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 12 mar 19 kl. 12:02

Transportstyrelsen: Boeings olycksplan är säkert

Allt fler länder väljer att stoppa Boeings flygplansmodell 737 Max 8 efter helgens flygkrasch i Etiopien. De senaste i raden är Australien, Sydkorea och Singapore. Trots det låter svenska Transportstyrelsen den olycksdrabbade modellen att flyga vidare..

DI - 13 mar 19 kl. 17:07

Kanada stänger luftrummet för Boeings olycksplan – aktien tappar

Även Kanada stänger nu luftrummet för Boeings 737 Max 8 och Max 9 i spåren av helgens olycka. Det rapporterar flera Nordamerikanska medier. Aktien tappar omkring 1 procentenhet efter beskedet och handlas nu kring nollan.

DI - 13 mar 19 kl. 19:45

Donald Trump belägger Boeings olycksplan med flygförbud – aktien faller

USA:s president Donald Trump har utfärdat en exekutiv order som belägger flygplanstillverkaren Boeings 737 Max med flygförbud i spåren av helgens olycka. Det rapporterar flera medier. .

DI - 18 mar 19 kl. 07:36

Åklagare granskar godkännande av Boeings olycksplan

Federala åklagare och det amerikanska transportdepartementet har inlett en utredning kring omständigheterna vid godkännandet av Boeings olycksdrabbade flygplansmodell 737 Max 8..

DI - 20 mar 19 kl. 21:14

Uppgifter: Amerikanska FBI inkopplade i utredning kring Boeings olycksplan

Den amerikanska federala polisen FBI kommer att delta i utredningen kring certifieringen av Boeings 737 Max. Det uppger källor för Seattle Times. Aktien faller i efterhandeln..

SR - 23 maj 19 kl. 15:58

Dröjer innan Boeings olycksplan lyfter igen

Det kan komma att dröja innan flygtillverkaren Boeings flygplan av typen 737 Max 8 tillåts lyfta igen..

DI - 27 jun 19 kl. 13:52

Global samordnare vädjar om gemensam insats för Boeings olycksplan

I ett öppet brev uppmanar den internationella flygbolagsorganisationen IATA världens luftfartsmyndigheter att genomföra en gemensam och samordnad insats för att möjliggöra att Boeings olycksmodell 737 Max återtas i drift..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.