PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 January, 18:52

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotentialErik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?
Marcus: Hej! Oljebolaget Tethys, datalagraren Proact, kylgrossisten Beijer Ref, pantmaskinernas Tomra, samt livekasinoleverantören Evolution Gaming.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marcus, Tethys, Proact, Beijer Ref, Tomra, Evolution Gaming, Investor, Bulten, Autoliv, SKF, AI, Skägget, Sectra, IT, Eolus Vind, SyntheticMR, Surgical Science, VR, Cellink, Danmark, Novo, BWLPG, BW LPG, Kfast, God Jul Mhv Lisa Marcus, SCA Volvo, Hemfosa, SBB, Sinch, USA, Opus, Aktier, Samhällsfastigheter, FastpartnerMarcus, Fast Partners, Marcus Vad, SAS, Castellum, Millicom, Kinnevikutdelningen, Kinnevik, erik, Hernhag, Sju, SCA, Laval, Ref, Nibe, BIM, Plejd, fast, Oncopeptides, VOSTOK EMERGING FINANCE, Storytel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Fem, högriskaktiermed , tillväxtpotential
Dagens PS - 03 dec 18 kl. 06:51

Fem purfärska aktietips från Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Xbrane Biopharma och sälj av Medicover i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet teckna inte Jetpaks nyintroduktion samt rådet avvakta för norska Tomra och Vitrolife. Xbrane Biopharma är ett intressant bolag och det som talar för aktien är en attraktiv mix av risk/chans med hög sannolikhet för godkännande.

Entreprenör24 - 22 nov 13 kl. 16:15

“Skippa styrelsen och spola kröken”

Det finns ett grundrecept för att bygga ett lönsamt och stabilt företag med snabb tillväxt. Henrik Lepasoon är VD för Stratsys, en leverantör av webbaserade lösningar för verksamhetsstyrning och i flera år ett av Sveriges snabbast växande företag med utmärkelser som Gasell, Fast 50 och Superföretag. Som expert på snabb tillväxt och företagsbyggande ger Henrik här sina fem bästa råd till entreprenörer och företagare om hur man bygger ett företag med snabb tillväxt, stabilitet och lönsamhet.

YLE - 29 apr 16 kl. 04:08

Företaget Soya i Ekenäs växer

Företaget Soya i Ekenäs räknar med att fördubbla sin omsättning på fem år och har planer på en ny fabrik i framtiden. Nu har Soya en omsättning på två miljoner. - Men sedan juli ifjol har vi ökat med 25-30 procent, säger Soyas kommersiella chef Jouko Riihimäki.

HBL - 11 jan 13 kl. 05:27

Allt fler ryska turister

Ryska turister har i allt större skaror vällt in i Finland för att fira nyår och trettondag och vid årsskiftet slogs nya rekord igen. Helsingfors tog emot över 130?000 ryska turister kring nyåret, det är en tioprocentig ökning sedan i fjol.

YLE - 10 apr 15 kl. 05:00

Det skall mycket till för att bli näst störst

Sannfinländarnas skrällsäger 2011 byggde långt på kritik mot skötseln av EU-krisen men det kortet gäller inte längre. Nu satsar man på invandringskritik, avloppsförordningen och motstånd mot alla tänkbara "världsförbättrarpengar". Här bedömer statsvetaren Åsa von Schoulz partiets utsikter i fem punkter.

YLE - 19 sep 13 kl. 08:58

Spotlight: Nationalsocialismens soldater

Nordiska Motståndsrörelsen har som mål att skapa en nordisk, nationalsocialistisk stat. För dem är våld ett politiskt verktyg, och de förbereder sig för revolutionen som ska krossa dagens demokratiska system. Den revolutionära nazistorganisationen Finska Motståndsrörelsen blev känd för största delen av finländarna i slutet av januari i år.

YLE - 14 jan 14 kl. 12:24

TPS lagbygge tar form

TPS har förlängt kontrakten med fem unga spelare. Anfallaren Rasmus Kulmala och försvararen Mikko Lehtonen var med i det finska juniorlandslag som vann VM-guld i Malmö den 5:e januari. Den här säsongen har Kulmala representerat TPS i 14 matcher, medan Lehtonen har varit uthyrd till TUTO i Mestis.

YLE - 29 maj 16 kl. 15:13

Väljer vänstern den måttfulla eller stjärnan?

Beställningen är klar – vänsterförbundets nya ordförande ska vara en ung kvinna. Om galluparna håller streck blir det så. Partifolkets val står mellan Aino-Kaisa Pekonen, som anses vara den måttfulla och Li Andersson, som ses som stjärnan.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

FI: Tillåt aldrig fjärranslutning till datorn

Flera drabbade personer har upplyst FI om hur de övertalats att tillåta fjärranslutning till sin dator för att den som ringt upp ska kunna visa en presentation av sitt företag, och möjliga funktiorna att använda i handel med värdepapper. I vissa fall har konsumenten sedan blivit ombedd att logga in på sin internetbank, vilket lett till att pengar har försvunnit från kontot. ”Det kan låta ofarligt när bedragaren förklarar att syftet endast är en presentation, men att tillåta fjärranslutning innebär att den som ansluter får kontroll över hela datorn inklusive allt som finns på internetbanken om man också loggar in där”, skriver Finansinspektionen i varningen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Experten om raset i Ericsson


Länk till avsnittet: https://youtu.be/WLt00uicUS0 I den tekniska analysen fick vi se en jämförelse mellan guld, silver och koppar och ett stort gäng tittarönskemål. Teknisk analys i dagens avsnitt: Guld, Silver, Koppar, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Olja (Brent), Lumito, Alelion Energy, Pricers, Millicon, Metacon, Moberg Pharma, Billerud Korsnäs, Delivery Hero, Powercell, ICA, Axfood, H&M.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Fyra tillväxtfavoriter i tech-sektorn

Bengan: Hej! Du skrev sist att ”Tekniksektorn har en hel del tillväxtbolag som på sikt borde ge en hel del”. Vill du namnge några du tror på?

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SEB: Räkna med skakiga börsmånader framöver

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som det framkommer att SEB:s ”House View”-kommitté nu tillämpar en neutral syn på riskfyllda tillgångsslag. Detta eftersom utsikterna för avkastning de närmaste 1-3 månaderna pekar på flera frågetecken. ”Vi bedömer att de positiva och negativa faktorerna i aktiemarknaden balanserar vågskålen på 1-3 månaders sikt, men på 12-månaders sikt finns det fortfarande potential för positiv avkastning”, skriver bankens analytiker.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Vinstvarning från Kabe

Resultatet efter finansnetto för fjärde kvartalet 2019 väntas uppgå till cirka 11 miljoner kronor (42). Kabe påpekar att fjärde kvartalet 2018 var osedvanligt positivt. ”Åtgärder för att minska kostnaderna under 2019 har genomförts.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Train Alliance mot First North

Teckningskursen i nyemissionen är 50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 486 miljoner kronor före erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på 37,5 miljoner kronor. Inför erbjudandet har Investment AB Spiltan, Prior Nilsson Fonder, Polar Structure och ITG Ingenieur-Tief und Gleisbau åtagit sig att teckna aktier till ett värde om 185 miljoner kronor, vilket motsvarar 64 procent av erbjudandet.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Bratt: Utdelningen överskuggar sämre delar av rapporten

Ericsson klart sämre än väntat - höjer utdelningen – Jag tycker rapporten bekräftar att Börje Ekholm har styrt skutan in på rätt köl. Men marknadens förväntningar har periodvis varit väldigt höga, och det ser vi också nu, även om kursen har dämpats ju närmare rapportdag vi kommit – det har spekulerats kring analytikermassage, säger hon. Hon konstaterar att lönsamheten på 5G kommer att vara ett viktigt tema för bolage

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är fredagens färska rekommendationer

Goldman Sachs & Co höjer riktkursen för Hexagon till 480 kr från 420 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ericssons resultat klart sämre än väntat

Ericssons justerade rörelseresultat blev 6,5 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2019. Genomsnittet av 19 analytikers prognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 7,5 miljarder kronor. I det justerade rörelseresultatet ingår en återföring om 0,7 miljarder kronor relaterad till Ericssons tidigare meddelade förlikning i USA.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Var tredje vet inte hur de ska ta ut tjänstepensionen

Enligt undersökningen är det knappt 60 procent av de över 55 år som vet hur mycket de kommer få i sammanlagd pension, men 25 procent gör det inte och ytterligare 17 procent är tveksamma. – Det är viktigt att man i god tid sätter sig in i hur hög pension man kommer få. Då kan man även börja anpassa sina utgifter så budgeten går ihop den dag man går i pension, säger Madelén Falkenhäll, ekonom på Swedbank.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.