FriaTider > Nyheter

Wednesday, 22 January, 07:42

FriaTider - 06 dec 19 kl. 10:03

Nobelstiftelsen bjuder in 15 "despotiska stater" – men inte SD
Läs mer på FriaTider
Läs mer om:
SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelstiftelsen, bjuderin 15 , despotiska, statermen inte SD
GöteborgsPosten - 15 nov 19 kl. 07:00

Kurdo Baksi: Sluta dalta med despotiska stater

"Dags för högljudd och synlig svensk diplomati ifall vi vill se Dawit Isaak och Gui Minhai bland oss igen.".

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 16:18

14 Nobelpristagare uppmanar Nobelstiftelsen att divestera

Nobelstiftelsen uppmanas att divestera, alltså sälja sina tillgångar, från kol, olja och gas, i ett brev underskrivet av 14 Nobelpristagare och 4 klimatforskare. De menar att det går emot Nobelstiftelsen och Alfred Nobels principer att tjäna pengar på verksamheter som förstör vårt klimat. Nobelstiftelsen förfogar över mer än 4 miljarder kronor - pengar som finansierar Nobelpriset.

Kristianstadsbladet - 01 feb 12 kl. 17:28

Nobelstiftelsen utreder fredspriset

Nobelstiftelsen ska undersöka nya anklagelser om att norska Nobelkommittén inte följer Alfred Nobels testamente när de utser fredspristagare.
Länsstyrelsen i Stockholm, som har tillsyn över alla länets stiftelser, har begärt att Nobelstiftelsen ska yttra sig om nya uppgifter från den norske juristprofessorn Fredrik Heffermehl. Denne har publicerat utdrag ur dagböcker som Gunnar Jahn, ordförande i norska Nobelkommittén åren 1942?

SVT Debatt - 11 okt 13 kl. 11:09

Erkänn de bortglömda kvinnorna, Nobelstiftelsen

NOBELPRISET Kanadensiskan Alice Munro är den 13:e kvinnan som tilldelats Nobels litteraturpris på 111 år, och i de andra priskategorierna ser könsfördelningen ännu sämre ut. Många kvinnliga forskare inom till exempel fysik och kemi har genom åren förbisetts till förmån för sina manliga kollegor eller chefer. Nobelstiftelsen borde se sig själva i spegeln och visa en symbolisk medvetenhet ?

SVT - 04 okt 18 kl. 15:41

Göran Malmqvist: Hovet och Nobelstiftelsen kräver Frostensons utträde

Igår publicerades uppgifter om att såväl Nobelstiftelsen som hovet skulle ställa sig bakom avhopparnas krav på att Katarina Frostenson lämnar sin stol i Svenska Akademien. Hovet förnekar kravet, men akademiledamoten Göran Malmqvist säger att både hovet och Nobelstiftelsen kräver Frostensons utträde..

Supermiljöbloggen - 24 sep 17 kl. 12:28

Amerikanska stater trotsar Trump – Är på väg att uppnå klimatmål

Att Trump tog USA ur Parisavtalet innebar ett hårt slag för det internationella samarbetet. Men regionala ledare lät sig inte stoppas och nu visar en ny rapport att de stater som fortsatt engagera sig i frågan har uppnått positiva resultat. Trots att USA som land inte längre deltar i avtalet valde flera stater att ändå jobba mot de mål som satts upp.

BT - 21 jan 14 kl. 21:56

Obama bjuder in 47 afrikanska ledare

USA:s president Barack Obama väntas inom kort bjuda in 47 afrikanska ledare till ett stort USA-Afrika-toppmöte i den 5 och 6 augusti år. Inbjudningar kommer att sändas till stater som har goda relationer med USA och som inte har stängts av från Afrikanska unionen (AU), vilket innebär att exempelvis Zimbabwe och Egyptens ledare inte kan förvänta sig några inbjudningar. De samtal som Obama ska hålla under det kommande toppmötet ska enligt ett uttalande från Vita huset syfta till att stärka Obama-administrationens "fokus på handel och investeringar i Afrika samt lyfta fram USA:s engagemang för Afrikas säkerhet, demokratiska utveckling och dess folk".

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 14 kl. 21:59

Obama bjuder in 47 afrikanska ledare

USA:s president Barack Obama väntas inom kort bjuda in 47 afrikanska ledare till ett stort USA-Afrika-toppmöte i den 5 och 6 augusti år. Inbjudningar kommer att sändas till stater som har goda relationer med USA och som inte har stängts av från Afrikanska unionen (AU), vilket innebär att exempelvis Zimbabwe och Egyptens ledare inte kan förvänta sig några inbjudningar..

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 21:55

Obama bjuder in 47 afrikanska ledare


USA:s president Barack Obama väntas inom kort bjuda in 47 afrikanska ledare till ett stort USA-Afrika-toppmöte i den 5 och 6 augusti år. Inbjudningar kommer att sändas till stater som har goda relationer med USA och som inte har stängts av från Afrikanska unionen (AU), vilket innebär att exempelvis Zimbabwe och Egyptens ledare inte kan förvänta sig några inbjudningar.De samtal som Obama ska hålla under det kommande toppmötet ska enligt ett uttalande från Vita huset syfta till att stärka Obama-administrationens "fokus på handel och investeringar i Afrika samt lyfta fram USA:s engagemang för Afrikas säkerhet, demokratiska utveckling och dess folk".

NT - 21 jan 14 kl. 21:55

Obama bjuder in 47 afrikanska ledare

USA:s president Barack Obama väntas inom kort bjuda in 47 afrikanska ledare till ett stort USA-Afrika-toppmöte i den 5 och 6 augusti år. Inbjudningar kommer att sändas till stater som har goda relationer med USA och som inte har stängts av från Afrikanska unionen (AU), vilket innebär att exempelvis Zimbabwe och Egyptens ledare inte kan förvänta sig några inbjudningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.