BT > Nyheter

Tuesday, 28 January, 09:20

BT - 06 dec 19 kl. 09:56

Revansch för potatisodlare
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , potatisodlare
YLE - 27 maj 16 kl. 16:01

Potatisodlare upprörda över forskning i Åbo

Potatisodlare i Sydösterbotten är upprörda över att forskare i Åbo experimenterar med potatisodlingar för att undersöka effekterna av ogräsbekämpningsmedel som innehåller glyfosat. Potatisodlare använder överhuvudtaget inte sådana medel, säger odlare i Sydösterbotten Forskare vid Naturresursinstitutet och Åbo universitet har undersökt bland annat potatis och funnit rester av glyfosat i experimentodlingar. Enligt tillverkarnas uppgifter skall glyfosaten försvinna och brytas ner inom två veckor.

Nyan - 16 mar 16 kl. 07:24

Potatisodlare i Åboland kan påverkas om chipsfabriken läggs ner

Potatisodlare i Åboland odlar inte chipspotatis, men kan ändå påverkas om fabriken i Haraldsby stängs. Det säger Peter Karlgren från Mossala, som är ledamot i Svenska lantbruksproducenters potatisutskott till Svenska Yle.
– Visst kan det ju påverka om de runt om i övriga Finland som odlat för chipsfabriken börjar odla annan typ av potatis, säger Peter Karlgren.

YLE - 27 okt 14 kl. 04:00

Centralkök ställer krav på potatisodlare

Centralkök blir allt mer vanliga och det ställer till med problem för potatisodlare. Kraven blir högre på att potatisen ska klara av att värmas upp flera gånger. I Nykarleby har Jeppo potatis tagit kraven på allvar.

Nya Wermlands Tidningen - 21 jul 12 kl. 17:40

Potatisodlare oroas av de skånska knölarna

Värmländska potatisodlare menar att lokala knölar hotas av skånsk färskpotatis. Lokala odlare kan inte hänga med i konkurrensen från söder, och potatisodlingarna i Värmland krymper..

NSD - 02 aug 12 kl. 05:26

Kristider hotar Norrbottens potatisodlare

Länets potatisodlare har blivit hälften så många på tio år. Allt färre lockas av ett yrke där man riskerar att gå med förlust i slutet av säsongen. - Det börjar bli kritiskt, säger Ingemar Nilsson vid Hushållningssällskapet..

Västerbottens Folkblad - 18 nov 13 kl. 07:47

Potatisodlare får hjälp av Hulken

En potatisodlare i Åsele vill ha hjälp av Hulken för att skrämma bort tranor från potatislandet. Länsstyrelsen är inne på samma linje och ger ett bidrag 9.000 kronor till Fågelskrämma Hulken.

YLE - 09 jul 14 kl. 05:18

Potatisodlare drabbade av exportstopp

För ett år sedan blev det stopp på potatisexporten till Ryssland. Något som potatisodlarna känt av i vår och en stor del av potatislagren har malts ner till stärkelseindustrin. För ett år sedan blev det stopp på potatisexporten till Ryssland.

Barometern - 20 apr 17 kl. 09:50

Gyllene Axet till potatisodlare

27 års ständig utveckling har gjort Axelssons i Aby till smålands största potatisodlare. Nu belönas familjen med Gyllene Axet för 2017..

BT - 20 sep 17 kl. 08:34

Efter regnhösten – potatisodlare riskerar att förlora stora pengar

Regn har ställt till det för potatisodlare på flera håll i Sverige. Knölarna mår inte bra i det fuktiga vädret och odlarna riskerar att förlora stora pengar..

Nerikes Allehanda - 21 sep 17 kl. 13:52

Potatisodlare i Östernärke får skjuta tranor – stora flockar hackar sönder potatisen

En potatisodlare har fått tillstånd att bedriva skyddsjakt i syfte att skrämma bort de stora flockar tranor som tidvis uppehåller sig på ett potatisfält..

Sydsvenskan - 20 mar 19 kl. 06:54

Fruktad parasit drabbar potatisodlare

Morötter, sockerbetor, potatis – den fruktade parasiten rotgallnematoden, som förstör rötterna på olika grödor, är här. Nu har den upptäckts i södra Sverige – och har redan fått en av landets största potatisodlare att lägga av. Parasiten, en liten rundm.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Första virusfallen kartlagda

BT - 15 minuter sedan

Swedbank lyfter på börsen

BT - 1 timme sedan

Herrljungabo körde lastbil alkoholpåverkad

En man i Herrljunga kommun döms för att ha kört lastbil efter att ha druckit alkohol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.