GT > Nyheter

Tuesday, 28 January, 09:20

GT - 06 dec 19 kl. 09:56

Räddningstjänstens oro för olycksdrabbade bronSedan 2015 har 23 trafikolyckor där någon skadats inträffat på Stallbackabron i Trollhätta – en tredjedel av dem bara i år, skriver SVT Nyheter Väst. Räddningstjänsten i Norra Älvsborg ser med oro på utvecklingen av olyckorna de senaste två åren.– Det är ingen bra utveckling, säger Mats Jernstedt, räddningstjänstens insatsledare till SVT. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Stallbackabron, Trollhätta, SVT Nyheter Väst, Norra Älvsborg, Mats Jernstedt, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räddningstjänstens, oroför , olycksdrabbade, bron
Expressen - 12 nov 19 kl. 08:01

Räddningstjänstens oro för besparingarna

Det ska sparas pengar inom omsorgen i flera kommuner i Fyrbodal. På räddningstjänsten är man nu oroliga för brandsäkerheten, skriver P4 Väst. – Har man fysiska och psykiska hinder är man i behov av hjälp vid utrymning.

Expressen - 17 dec 19 kl. 10:43

Räddningstjänstens oro när äldre bor hemma längre

Fler äldre bor hemma allt längre, tillexempel med tillsyn av hemtjänsten.Däremot anpassas inte brandskyddet efter det, vilket oroar räddningstjänsten i Storgöteborg, skriver P4 Göteborg.– För den som är funktionshindrad eller är äldre och inte kan hantera det så kan det bli dess död, säger Marcus Örnroth, verksamhetsledare för brandskydd och tillsyn, till P4.

UT - 17 okt 13 kl. 10:06

Räddningstjänstens budget försenas

Beslutet om räddningstjänstens budget blir försenat. Det är därmed fortfarande oklart hur mycket och var det kommer att sparas. Det var först tänkt att politikerna i direktionen skulle ta beslut om budgeten för Södra Älvsborgs räddningstjänst den 25 oktober.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 05:00

Räddningstjänstens brandskydd omtvistat

SVEDALA Räddningstjänsten har gett Rehab Center ett föreläggande för att få till stånd en bättre brandsäkerhet.
Nu överklagar chefen för centrat föreläggandet och vill att kommundirektören ska stoppa räddningstjänstens sätt att arbeta.–Räddningstjänstens brandinspektioner har fungerat utan friktioner i 26 år.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 06:30

Regionen tackar nej till räddningstjänstens hjälp

Foto: Tomas Nyberg
När ambulanspersonalen är upptagen med patienter täcker räddningstjänsten upp vid vissa typer av larm. Från årsskiftet tackar region Skåne nej till den hjälpen. Räddningschef Kent Naterman är kritisk till beslutet.

Barometern - 27 jul 16 kl. 10:32

Räddningstjänstens dag ska öka intresset för räddningstjänstens arbete

På söndag fylls hamnen och Societetsparken med brandkår, sjukvård, sjöräddning och polis. Men någon olycka är det inte fråga om. Det är premiär för Räddningstjänstens dag..

Kristianstadsbladet - 13 jun 16 kl. 03:00

Stenkastning påverkar räddningstjänstens arbete

Natten mellan fredag och lördag larmades räddningstjänsten om två brandlarm på Gamelgården. Väl på plats blev räddningsstyrkan utsatt för stenkastning och tvingades vänta på polispatruller innan de kunde släcka elden. Liknande händelser kan påverka räddningstjänstens arbete..

Expressen - 05 okt 17 kl. 10:29

Räddningstjänstens bilruta krossades: "Skrämmande"

Räddningstjänstens trygghetsvärdar stod och pratade med några ungdomar när de hörde en krasch.En ruta till en av deras bilar var krossad.– Det är skrämmande, det är ett blåsljusfordon – tänk om de ger sig på våra brandbilar?

GT - 25 maj 18 kl. 10:21

Räddningstjänstens viktiga uppmaning innan du grillar

Det varma vädret innebär inte bara ljusblåa dagar med sol och bad, utan även torr mark och hög brandrisk. Därför har räddningstjänsten nu gått ut med eldningsförbud. För de som tänker grilla till helgen gäller det att göra det på rätt sätt.

Länstidningen i Jämtland - 23 jun 18 kl. 16:22

Bil voltade av E45 – räddningstjänstens inre befäl: ”Ambulansen gick tom därifrån”

På midsommardagen voltade en personbil av E45 vid Rannåsbacken. Polisen är fortfarande på plats men både räddningstjänst och ambulans har lämnat. – Ambulansen gick tom därifrån, säger räddningstjänstens inre befäl Ulf Jernström..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Kommunpolitiker och företagare får jaga gratis

Sedan 80-talet har Åmåls kommun låtit kommunpolitiker och företagsledare jaga helt gratis på kommunens mark.Något som kan ha gjort att kommunen inte fått in hundratusentals kronor – detta har skett samtidigt som andra behöver betala för sin jakt, skriver SVT Nyheter Väst. – En del får göra vad de vill, andra får betala för det, säger oppositionspolitikern Thomas Lindström (TL), till SVT..

GT - 1 timme sedan

Inställd flyttfest med rödgrön bostadspolitik

Den rödgröna bostadspolitiken i Göteborg kommer missa jubileumsåret med nästan 2 000 bostäder. .

GT - 3 timmar sedan

Elsa-Maria, 56, rånades i  sitt eget bostadsområde

När Elsa-Maria Gustafsson, 56, klivit av bussen och börjat promenera mot hemmet i Askim slog rånarna till.Exakt ett dygn senare blev en annan kvinna i samma ålder brutalt misshandlad när hon rånades alldeles i närheten.– Man blir beklämd över att man nu också ger sig på och rånar oss ”tanter”.

GT - 4 timmar sedan

Så mycket tjänar spelarna och ledarna i IFK Göteborg

Hur mycket tjänar IFK Göteborgs spelare och ledare? GT har tagit fram offentliga uppgifter på ett stort antal personer med koppling till klubben. Summorna avser inkomst av tjänst under 2018 och kan komma från flera arbetsgivare och styrelseledamöternas uppdrag är ideellt..

GT - 9 timmar sedan

Miljonkrav mot Göteborgs stad för påstådd vanvård

Sex personer kräver Göteborgs stad på skadestånd på drygt 2,2 miljoner kronor för bristande tillsyn under placering på barnhem och ­familjehem. Men Göteborgs stad bestrider kraven. .

GT - 12 timmar sedan

Regnigaste platsen är inte längre Borås

Borås förlorar utmärkelsen som Sveriges regnigaste plats – under 2019 regnade det mest i halländska Torup.Solrekordet vinner Sveriges största ö. Men varmast var det långt mer norrut..

GT - 12 timmar sedan

Man fastklämd under bil

En man är fastklämd under sin egen personbil.Mannen mekade med bilen när domkraften gick sönder.Ambulans är på plats..

GT - 12 timmar sedan

Stadsrevisionen kräver in underlag till miljondealen

I förra veckan kunde GT avslöja trafikkontoret i Göteborgs hemliga mångmiljondeal med en av förvaltningens leverantörer.Nu har Stadsrevisionen krävt att få in de handlingar som låg till grund för uppgörelsen – som kostat skattebetalarna tre miljoner kronor. .

GT - 13 timmar sedan

Medarbetare från Volvo sätts i karantän

Utbrottet av Coronaviruset i Wuhan i Kina har lett till konsekvenser för Göteborgs industrijättar.Göteborgsbolagen Volvo Cars, AB Volvo, SKF och Geelyägda Cevt sätter de medarbetare som varit i Kina i karantän, skriver GP.– De som har återvänt efter resor i Kina ombeds nu att jobba hemifrån i två veckor, säger Malin Willbro, presstalesperson hos Cevt, till tidningen..

GT - 13 timmar sedan

Celik är på väg tillbaka till Gais

GÖTEBORG. För knappt ett halvår sedan lämnade Mervan Celik Häcken för turkiska Karagümrük.Nu är 29-åringen på väg tillbaka till svensk fotboll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.