Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 16:53

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 09:50

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året. Den nya siffran blir dock enbart 29 miljoner, skriver Expressen. Det framgår av ett stycke i företagets helårsrapport som de presenterade igår.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, Rickard Gustafson, Expressen, Gustafson, LÄS MER, PS, Wilhelm Tersmeden, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SAS, kapar, julbonustill , anställda, Smakar, illa
Affärsvärlden - 18 jun 13 kl. 08:16

Stora Enso kapar 750 anställda i Sverige

Det totala antalet anställda inom massa- och papperskoncernen Stora Enso väntas minska med cirka 2.500 personer till följd av det tidigare aviserade spar- och effektiviseringsprogrammet..

DI - 18 apr 17 kl. 07:52

SAS vill få anställda att gå ned på deltid

SAS vill öka flexibiliteten i personalstyrkan och få vissa anställda att arbeta heltid på sommaren och gå ned på deltid under vinterhalvåret. Det skriver danska branschsajten Check-in.dk, rapporterar Ritzau..

SvD - 18 apr 17 kl. 08:16

SAS vill få anställda att gå ned till deltid

SAS vill öka flexibiliteten i personalstyrkan och få vissa anställda att arbeta heltid på sommaren och gå ned på deltid under vinterhalvåret. Det skriver danska branschsajten Check-in.dk, rapporterar Ritzau..

DN - 15 nov 12 kl. 12:06

SAS vill ge anställda 13 000 kronor i månaden

En del av SAS-ledningens sparkrav är att den timanställda kabinpersonalens löner ska sänkas till 80 kronor i timmen. Det skulle i sådana fall göra SAS timanställda till några av de sämst betalda på hela den svenska arbetsmarknaden. Anonyma röster från SAS personal vittnar om förtvivlan och uppgivenhet..

DI - 18 nov 14 kl. 20:04

SAS varslar 100 anställda i Sverige

Flygbolaget SAS har på tisdagen varslat 100 av sin kabinpersonal i Sverige. Orsaken är ett bråk med facket om kabinpersonalens viloutrymmen på långflygningar. Det rapporterar TV4-nyheterna..

DI - 30 apr 19 kl. 15:51

SAS permitterar 930 anställda av sin kabinpersonal

SAS permitterar 930 personer av sin kabinpersonal till följd av strejken, skriver E24..

BT - 12 nov 12 kl. 07:05

800 anställda bort från SAS

SAS har fått klart med nya lån på 3,5 miljarder kronor. Marktjänsten säljs, enligt SAS. SAS skriver att ersättningsnivåerna för de anställda sänks.

HBL - 11 nov 12 kl. 19:39

SAS i sticket: Tusen anställda kan få gå

Över tusen anställda kan mista sitt jobb på SAS. Flygkonsult Anders Lidman är inte överraskad. Att låta anställda gå är enligt honom bara en snabb fix och kommer inte att rädda SAS.

HBL - 11 nov 12 kl. 19:39

SAS i sticket: Över tusen anställda kan få gå

I dag presenterar SAS sin plan för framtiden samt sin försenade delårsrapport. Över tusen anställda kan mista sitt jobb på SAS. Flygkonsult Anders Lidman är inte överraskad.

DI - 13 dec 15 kl. 22:03

Miljardär ger anställda jättebonus

Oljeföretaget Hilcorp Energys anställda kan se fram emot en julklapp utöver det vanliga. Samtliga 1.381 anställda kommer nämligen få en julbonus på 850.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.