PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 29 January, 16:55

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång siktMorgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen. Under de två till tre senaste kvartalen har det, enligt Morgan Stanley, blivit uppenbart att Getinge återfår fotfästet vad gäller organisk försäljningstillväxt och marginalnedgången har nått en vändningspunkt. Getinge bedöms ha potential på medellång sikt, speciellt i form av marginalexpansion.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Getinge, Morgan Stanley

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, ser, potential, medellång, sikt
PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:26

Morgan Stanley ser cyklisk risk för fordonssektorn

”Vi tror att konsensusförväntningarna om stigande marginaler kommer att visa sig vara för optimistiska”, skriver Morgan Stanley i en analys för den europeiska sektorn för fordons- och fordonsrelaterade aktier (Autos & Shared Mobility). I analysen sänker Morgan Stanley rekommendationerna för Autoliv och Veoneer till jämvikt (övervikt) samt drar ned riktkursen för lastbilsföretaget Volvo som de har en underviktrekommendation för. Autolivaktien har gått starkt jämfört med sektorkollegorna och tillväxtstoryn för 2019/2020 är välkänd, menar Morgan Stanley som håller riktkursen för Autoliv oförändrad på 100 dollar trots den sänkta rekommendationen.

DI - 14 jun 18 kl. 10:52

Morgan Stanley: Högre potential i Tele2-sammanslagningen

Morgan Stanley ser potential för högre synergier i Tele2:s sammanslagning med Com Hem än vad bolaget självt tidigare guidat för..

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 10:35

Assa Abloy: Morgan Stanley ser minskat vinstbidrag från förvärv

Det skriver Morgan Stanley i en analys och konstaterar att samtidigt som förvärvsbidraget kan antas avta visar svagare byggstatistik på risken för att även Assa Abloys organiska tillväxt kan bromsa in. ”Och här ser vi en särskild risk från det andra halvåret 2019 och in i 2020”, skriver investmentbanken. Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för Assa Abloy till undervikt (jämvikt) och justerat ner riktkursen till 183 kr (188).

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser köpläge i Lundin Mining

Lundin Mining står inför en period då investeringsbudgeten väntas minska, samtidigt som produktionsvolymen bör öka och metallhalterna i den brutna malmen stiga. Expansionsprojektet vid portugisiska Neves-Corvo har dock blivit dyrare än beräknat och dessutom dragit ut på tiden. Detta är väl känt och bör vara inprisat i dagens kursnivåer, men risken är inte helt över än.

Affärsvärlden - 17 jul 14 kl. 13:42

Morgan Stanley: Ser momentum i våra affärsområden

Investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett resultat exklusive engångsposter för det andra kvartalet 2014 på 0,60 dollar per aktie (0,43)..

Affärsvärlden - 28 jul 14 kl. 12:40

Morgan Stanley: Ser fortsatt uppsida i kabel-tv-operatören

Morgan Stanley inleder bevakning av kabel-tv-operatören Com Hem med rekommendationen övervikt och en riktkurs på 67 kronor..

PrivataAffärer - 11 okt 16 kl. 09:05

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen....

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 09:43

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen..

Affärsvärlden - 07 feb 17 kl. 11:25

Morgan Stanley ser vändpunkt för Nokia

Morgan Stanley tror att 2017 kan utgöra en vändpunkt för aktien i Nokia och hänvisar bland annat till förväntningar om att bolagets resultat stabiliseras och kostnadssänkningarna till slut ger synliga effekter..

VA - 01 nov 18 kl. 14:05

Morgan Stanley öser pengar över svensk techsuccé – Ola Rollén hänger på

Databasbolaget Neo4j får ett rejält tillskott i kassan. 700 miljoner kronor tillförs i en investeringsrunda ledd av bland annat Morgan Stanley. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Börsjättar bland torsdagens rapportbolag

Rapportbolag torsdag 30 januari: NCC (ca kl 7.10)
Enea (kl 7.20)
Volvo (kl 7.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Aktien som gett spararna 800 miljoner på en månad

Kvartalsrapporten i oktober var startskottet för en helt fenomenal kursrusning. En annan drivkraft är förväntningar på den nya fabriken i Kina och den kommande lanseringen av Cybertruck. – Förväntningarna är höga efter att aktien tokrusat sedan senaste kvartalsrapporten då Tesla oväntat redovisade vinst och en del bedömare väntar sig stordåd även i rapporten för fjärde kvartalet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kepler Cheuvreux: Nio köpvärda aktier med över 100 procents uppsida

Rekommendationslistan är ett gratisverktyg på Swedbanks sajt  där de nordiska aktier som Swedbank och samarbetspartnern Kepler Cheuvreux har under bevakning. I dagsläget finns alltså en hel bunt aktier som analytikerna anser köpvärda och som dessutom har en potential att minst dubblas i värde. Norska aktier är i majoritet men det finns också några svenska aktier med stor potential.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nent vill sälja produktionsbolag

De produktionsbolag inom Nent som sätts upp på säljlistan är fokuserade på reality, dokumentärer, ”branded entertainment” samt event. Bland de berörda bolagen hittas bland andra Strix och Baluba. ”Försäljningen av dessa verksamheter kommer att ske under det första halvåret 2020”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Oväntad extra utdelning lyfter Billerud Korsnäs

Läs också: Sämre resultat än väntat - men föreslår extra utdelning ”Den extra utdelningen driver aktien, den var inte väntad. Återköp har det spekulerats lite om, men nu blev det alltså båda delarna”, säger Johannes Grunselius, analytiker på Kepler Cheuvreux, till Nyhetsbyrån Direkt. En annan analytiker, som vill vara anonym, håller med.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Kull: Därför sparar vi i hållbara fonder

Vi får bland annat reda på varför man väljer att spara i hållbara fonder och hur Johanna tänker kring hållbarhet i sina egna investeringsbeslut. Dagens gäst: Sparekonomen Johanna Kull  .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fed väntas sitta still i båten

Goldman Sachs USA-ekonomer med Jan Hatzius i spetsen räknar med att FOMC kommer att låta styrräntorna ligga stilla, göra minimala förändringar i sitt uttalande och låta avsnittet om framtida guidning vara oförändrat. ”De ekonomiska förhållandena har knappt ändrats sedan det förra FOMC-mötet i december, medan de finansiella förhållandena har fortsatt att lätta avsevärt. Vi räknar med att Fed-chefen Powell vid sin presskonferens i stort kommer att upprepa de uttalanden han gjorde efter decembermötet, där han kopplade framtida höjningar till en betydande och ihållande rörelse uppåt för inflationen, och var nöjd med den nuvarande penningpolitiska hållningen”, skriver de i ett kundbrev.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea: Svensk ekonomi vänder uppåt

Sveriges BNP väntas öka med 1,1 procent i år och 1,9 procent nästa år. I september spåddes en BNP-tillväxt på 1,2 procent i år och 1,7 procent nästa år. ”Resursutnyttjandet faller visserligen i närtid, men tillväxten bottnar nu.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Autoliv till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 715 från 680 kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Godisjätten slog förväntningarna

Cloetta redovisar ett justerat rörelseresultat på 216 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Det var bättre än analytikernas förväntningar som enligt Bloomberg News var ett justerat rörelseresultat på 196 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.