PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 23 January, 01:20

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosenLauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen. Auktionsomsättningen för helåret väntas öka med 1-3 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Lauritz, Fine Art

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Auktionsfirman, sänker, helårsprognosen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Analys: Värderingen speglar inte riskerna

Så resonerar SEB i den analys där banken sänker sin rekommendation för Avanza till sälj från behåll med oförändrad riktkurs på 97 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under tisdagskvällen. SEB menar vidare att värderingen av aktien inte prisar in risker som finns inom andra områden. ”Vi fortsätter att se risker kring fondprissättning under 2020, vilket skulle kunna skapa vinstpress”, heter det i analysen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trump prioriterar ytterligare skattesänkningar

Om inte Fed höjt räntan skulle den amerikanska BNP-tillväxten, enligt honom, ha varit nära 4 procent. Han uppger samtidigt att ytterligare skattesänkningar är en prioriterad fråga. Till Fox News uppger USA-presidenten att en plan avseende skattesänkningar kommer presenteras inom 90 dagar.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Stora Enso skriver upp värdet på skogstillgångarna

En del av det ökade verkliga värdet har inte tagits upp i rörelseresultatet utan som en justering av den ingående balansen för anskaffade svenska skogstillgångar och skulder, enligt bolaget. Värdering till verkligt värde och icke-operativa poster påverkade rörelseresultatet (IFRS) positivt med 600 miljoner euro under fjärde kvartalet 2019. ”Effekten berodde främst på det ökade verkliga värdet av skogstillgångar ägda av Stora Enso i Sverige (499 miljoner euro).

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Vissa ETF:er avlistas på Nasdaq

Det innebär att sista handelsdag på Nasdaq OMX blir torsdagen den 30 januari. Fondbolaget har via pressmeddelande meddelat att anledningen till avnoteringen är för låg omsättning i produkterna. – Vi skickade den 17 januari ut meddelande till alla andelsägare av de ETF:er som kommer att avnoteras från Stockholmsbörsen, där vi hänvisar till den information DWS publicerat på sin hemsida angående avnoteringen, samt hur vi avser hantera denna ur ett kundperspektiv, säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: Begränsad effekt av MTG:s uteblivna avtal

”Att förhandlingarna med Huya har avslutats är klart negativa nyheter men vi menar att estimatpåverkan på kort sikt är begränsad och att utsikterna för 2020 är fortsatt goda för MTG”, skriver Nordea som menar att nyhetsflödet inom e-sport från bolaget sedan det tredje kvartalet har varit starkt. DNB Markets konstaterar å sin sida att investerarkollektivets förtroende för MTG nu är lågt, men att resultaten av den kommande översynen av gaming-vertikalen, som kan resultera i en försäljning, kan vara positivet för aktieägarna. Dock anser banken att den nedskrivning av speltillgångar om 93 miljoner kronor, som även den meddelades på onsdagen, väcker frågor om värderingen av gamingverksamheten i händelse av en försäljning.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Kina: Virus slår mot konsumtionen

Det första rapporterade fallet i detta sarsliknande coronavirus var den 31 december, och sedan dess har spridningen varit snabb och bekräftats kunna ske mellan människor, vilket börjat oroa marknaderna. Det finns ännu inget botemedel eller vaccin mot viruset, som benämns nCoV. Antalet smittade väntas stiga på grund av resandet runt det kinesiska nyåret, känt som ”Chunyun, vilket är den globalt största årliga migrationen med resor som pågår under 40 dagar.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Carnegies nya toppval i läkemedelssektorn

Analyshuset har höjt sitt estimat för toppförsäljningen av Nefecon till 563 miljoner dollar från tidigare 189 miljoner dollar. Carnegie har även höjt sitt estimat för priset för Nefecon. Sannolikheten för en lansering av Nefecon sätts upp till 70 procent från tidigare 65 procent.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Storytel till 255 kr från 170 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Handelsbanken spår mild lågkonjunktur

Sveriges BNP väntas öka 0,9 procent i år, 1,5 procent nästa år. Framåtblickande indikatorer i Sverige tyder än så länge inte på någon vändning och banken räknar med att BNP-tillväxten blir svag även i år. Med svag tillväxt fortsätter arbetslösheten att stiga.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Klockan 10: Säsongspremiär för experttelefonen

Experttelefonen är en exklusiv tjänst för våra prenumeranter. Om du inte är prenumerant har vi just nu ett kanonerbjudande till dig.  Klicka här för att komma till erbjudandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.