Expressen > Nyheter

Saturday, 25 January, 04:39

Expressen - 06 dec 19 kl. 06:00

Beskedet: Spärras in med Sveriges farligaste kvinnorAtt förhållandet just tagit slut var inget hon kunde acceptera.Förra sommaren högg svartsjuka Sara Fransson, 25, ihjäl sin expojkvän.Nu placeras hon på kvinnoanstalten Hinseberg.”Risken för att den intagna använder sig av hot och våld bedöms vara hög”, skriver Kriminalvården i sitt beslut..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Sara Fransson, Hinseberg, Kriminalvården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beskedet, Spärrasin med Sveriges , farligaste, kvinnor
Sydsvenskan - 02 maj 11 kl. 10:15

Lättnad i Sverige efter beskedet

Svenska politiker uttrycker lättnad efter beskedet att Usama bin Ladin dödats av amerikanska styrkor i Pakistan. Utrikesminister Carl Bildt skriver på Twitter att "en värld utan bil Ladin är en bättre värld".
Svenska politiker uttrycker lättnad efter beskedet att Usama bin Ladin dödats av amerikanska styrkor i Pakistan.

SVT Debatt - 05 feb 14 kl. 09:22

Vart tog pengarna till våldsutsatta kvinnor vägen?

KVINNOJOURER Ansvariga ministrar måste ge resurser till Terrafem, det skyddade boendet som tar emot kvinnor med utländsk härkomst. I september lovade Maria Arnholm och Maria Larsson en fördubbling av medlen till kvinnojourer. Vad hände med det löftet?

Skånskan - 04 maj 18 kl. 10:08

Efter beskedet – dags att fokusera på den viktigaste frågan

Ett klokt beslut. Så känns det när beskedet från Svenska Akademien kom på fredagsmorgonen om att utdelandet av Nobelpriset i litteratur 2018 skjuts upp till 2019 och delas ut parallellt med det årets pris.
En viss trötthet känns också när det här beskedet kommer.

Cornucopia - 06 maj 19 kl. 16:12

MÖP-måndag - Förvsarsmakten: Samma krav på kvinnor som män - ingen positiv särbehandling vid rekrytering

Dags för MÖP-måndag igen. Angående kränktheten över Försvarsmaktens pågående kampanj kom som du är, så meddelar presstjänsten att det inte finns någon som helst skillnad på kraven mellan kvinnor och män vid rekrytering och anställning, och inte heller någon positiv särbehandling. Ska man exempelvis bli jägare är fyskraven exakt samma för en kvinna som för en man.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 18:06

Leksands skattesmäll kan förvärras


Ishockeyklubben Leksands arenabolag får inte prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen för tvisten med Skatteverket om uthyrningen av ishallen, enligt dt.se.Därmed står kammarrättens dom fast och Leksands IF Fastighets AB uttagsbeskattas med 2,4 miljoner kronor för säsongen 2005/2006.

Trelleborgs Allehanda - 07 feb 14 kl. 18:06

Leksands skattesmäll kan förvärras


Ishockeyklubben Leksands arenabolag får inte prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen för tvisten med Skatteverket om uthyrningen av ishallen, enligt dt.se.Därmed står kammarrättens dom fast och Leksands IF Fastighets AB uttagsbeskattas med 2,4 miljoner kronor för säsongen 2005/2006.

BT - 05 jul 11 kl. 06:39

Kvinnor i sjal tvingades gå av buss

Kvinnor som bär sjal bör inte utsättas för diskriminering, säger Nya Zeelands premiärminister John Key. Han gav beskedet på tisdagen, sedan muslimska kvinnor tvingats lämna bussar för att de burit sjal som täckt deras ansikten.
Bekymrad saudiska diplomater har tagit upp två sådana händelser med regeringen i Wellington.

YLE - 25 aug 17 kl. 05:49

Sexualvåldsoffer ska få mera stöd – Tjejernas hus gläds åt beskedet

Tjejernas hus, eller Tyttöjen talo på finska, erbjuder stöd åt kvinnor som har blivit utsatta för sexuellt våld. Bland annat de här husen har nu fått mer resurser av Justitieministeriet för att hjälpa utsatta kvinnor. Också föräldrar ska nu lättare få stöd.

UNT - 05 jul 11 kl. 06:38

Kvinnor i sjal tvingades gå av buss

Kvinnor som bär sjal bör inte utsättas för diskriminering, säger Nya Zeelands premiärminister. Han lämnade gav beskedet i dag, sedan muslimska kvinnor tvingats lämna bussar för att de burit ansiktstäckande sjal..

DN - 05 jul 11 kl. 07:03

Kvinnor i sjal tvingades gå av buss

Kvinnor som bär sjal bör inte utsättas för diskriminering, säger Nya Zeelands premiärminister John Key. Han gav beskedet på tisdagen, sedan muslimska kvinnor tvingats lämna bussar för att de burit sjal som täckt deras ansikten..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Nya bilbränder i Gävle – trots polisförstärkning

Två nya misstänkt anlagda bränder brann i Gävle i natt. Polisen utesluter inte kopplingar till tidigare händelser då totalt 30 bilar har brunnit.– Det kan eventuellt finnas ett samband, säger Per Bjurström, RLC-befäl, vid polisen i region Mitt..

Expressen - 3 timmar sedan

I dag infaller Råttans år i det kinesiska nyåret

Det har blivit dags att fira Råttans år i det kinesiska nyåret. Tanken var att firandet skulle dra i gång 25 januari – men på grund av Coronaviruset har kinesiska myndigheter ställt in nyårsfirandet i flera städer. I kinesisk kultur symboliserar råttan rikedom och överskott, skriver South China morning post.

Expressen - 5 timmar sedan

Läkaren bakom uppropet: Vi har ännu inte fått svar

I tisdags medverkade ST-läkaren Akil Awad i Aktuellt i en debatt mot Anna Starbrink, regionråd för Liberalerna. I programmet var det flera anställda som vittnade om vårdkristen i Stockholm – där patienter dör bakom draperier på akuten. Efter debatten känner Awad att han och de andra bakom sjukhusuppropet inte fått svar på sina frågor.

Expressen - 5 timmar sedan

Nyckel saknades efter Hagens försvinnande

Efter miljardärshustrun Anne-Elisabeth Hagens försvinnande för drygt ett år sen saknades en husnyckel.Det har hennes make berättat för polisen, enligt VG.Och polisen utesluter inte att gärningsmännen kan ha tagit sig in med hjälp av den..

Expressen - 5 timmar sedan

Anette samlar bevis mot trion som dödade sonen

Joakim Durhan, 29, lurades till en knarkarkvart i Kiruna där han utsattes för en brutal misshandel av tre män innan han ströps till döds – men männen friades för mord. Nu har åklagaren överklagat domen och kräver att trion döms för mord och straffas med 18 års fängelse vardera. Joakims mamma Anette Sturk, 52, välkomnar överklagan.

Expressen - 6 timmar sedan

Filmer på sociala medier visar kaoset på sjukhus i Wuhan

Den kinesiska staden Wuhan, där Coronaviruset tros komma från, befinner sig i karantän. Nu sprids flera filmer på sociala medier som påstås visa kaos på sjukhus och i staden. CNN har gått igenom bilderna och dialekterna i filmerna – och bedömer dem som äkta.

Expressen - 6 timmar sedan

Man förföljer poliser i Malmö – släpptes fri

En man i 50-årsåldern i Malmö misstänks under en tid ha hotat och förföljt fem olika poliser i Malmö, däribland stans polismästare Stefan Sintéus. .

Expressen - 6 timmar sedan

Hittades i rökfylld lägenhet - man dog av svåra skador

När brandmännen gick in lägenheten i Stockholm hittade de en svråt skadad man.
Han dog senare av rök- och brännskador..

Expressen - 6 timmar sedan

Gretas stöd till Vanessa efter bilden: ”Oacceptabelt”

Ugandiska Vanessa Nakate, 23, ställde upp framför kameran med fyra andra klimataktivister.Men när nyhetsbyrån AP spred bilden klipptes hon bort, skriver Buzzfeed. – Det visar hur vi värderas, säger hon till sajten.

Expressen - 7 timmar sedan

Meghan och prins Harrys nya liv

Prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, har nu lämnat Storbritannien för Kanada.Innan han satte sig på planet till Vancouver fick prinsen in en bitter slutreplik, som har tolkats som en pik mot drottning Elizabeth.Nu börjar hertigparets nya liv, där de enligt rapporterna kan komma att följa i Michelle och Barack Obamas fotspår, med Netflix-avtal och bokkontrakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.