Skånskan > Nyheter

Saturday, 25 January, 04:41

Skånskan - 05 dec 19 kl. 18:22

Tandläkarklinik spred allvarlig blodsmittaMalmö En skönhets- och tandläkarklinik i Malmö har så allvarliga hygienbrister att verksamheten stoppas med omedelbar verkan.
Vid en inspektion konstaterades att det med stor sannolikhet spridits hepatit B från en patient till en annan på kliniken.Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) konstaterar efter en inspektion på skönhetskliniken att det finns allvarliga brister i hygienrutinerna och i hanteringen av såväl läkemedel som utrustning.
– Bristerna gör att det funnits påtaglig fara för patienters liv och hälsa och personlig säkerhet i övrig, om vårdgivaren fortsatt får bedriva verksamhet, skriver Ivo i sitt beslut.
Inspektionen genomfördes i början av oktober i år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Malmö, Ivo, Smittskydd Skåne, Hälso

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tandläkarklinik, spred, allvarlig, blodsmitta
Expressen - 21 aug 17 kl. 15:57

Kvinna misshandlad på tandläkarklinik

En anställd på en tandläkarklinik i Skåne misshandlades under måndagsförmiddagen av tre personer med en skyffel.Två kvinnor och en pojke är gripna, misstänkta för den grova misshandeln.– Hon var alldeles blåslagen, säger ett vittne på platsen..

SmålandsPosten - 08 dec 17 kl. 23:10

Mobil tandläkarklinik drar ut på vägarna

En fjorton meter lång och elva meter bred lastbil specialbyggs för att bli en mobil tandläkarklinik. Region Kronoberg satsar fem miljoner kronor för att nå barn och äldre på mindre orter i länet..

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 08:41

Tandläkarklinik använde rostiga verktyg

En tandläkarklinik i Kristianstad stoppas efter att det hittats rostiga verktyg som inte steriliserats, intorkad smuts och otillåtna läkemedel, rapporterar Kristianstadsbladet. Det var i början av juni som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) genomför.

UNT - 11 jul 19 kl. 08:41

Tandläkarklinik använde rostiga verktyg

En tandläkarklinik i Kristianstad stoppas efter att det hittats rostiga verktyg som inte steriliserats, intorkad smuts och otillåtna läkemedel, rapporterar Kristianstadsbladet..

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 08:41

Tandläkarklinik använde rostiga verktyg

En tandläkarklinik i Kristianstad stoppas efter att det hittats rostiga verktyg som inte steriliserats, intorkad smuts och otillåtna läkemedel, rapporterar.

Skånskan - 10 dec 18 kl. 17:04

Tandläkarklinik får kritik för tortyrmetoder

MAlmö En patient anmäler att hon vid en tandklinik utsattes för ”ren tortyr”.
Kliniken tog nämligen hela fem timmar på sig för att dra ut en visdomstand, något som har givit patienten men för livet.Patienten var på ett tandläkarbesök den 21 juni i år efter att ett korn skapat irritation runt en av hennes tänder.

Kristianstadsbladet - 08 dec 17 kl. 00:00

Från Europatouren och Finnkampen till egen tandläkarklinik

De startade eget, skaffade barn och köpte renoveringsobjekt. På en gång. Tandläkarparet Jasmine och Jacob Tveit tänker brett och kör hårt.

Vimmerby Tidning - 08 jan 13 kl. 08:42

Gunnar tar över tandläkarklinik i Kisa

Sedan en vecka tillbaka är det Gunnar Hultkvist som driver tandläkarkliniken på Rådmansgatan i Kisa..

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 13 kl. 11:48

Inbrott i tandläkarklinik på Ödmanssonsgatan

Tandläkarkliniken på Ödmanssonsgatan har återigen utsatts för inbrott. Den här gången har någon brutit upp en dörr och tagit sig in i lokalerna vid 18.43 i söndags..

Kristianstadsbladet - 01 sep 16 kl. 17:00

Dömd för misshandel på tandläkarklinik

En 56-årig man har dömts för att ha misshandlat en man på en tandläkarmottagning i centrala Kristianstad..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Två personer i Frankrike har smittats av viruset

INRIKES Två människor har bekräftats smittade av coronaviruset i Frankrike, uppgav landets hälsominister Agnès Buzyn för franska medier på fredagskvällen.
Ministern sa att det första fallet upptäcktes i Bordeaux och det andra i Paris, skriver Le Parisien.En av de smittade tog kontakt med sjukvården på torsdagen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Lätt seger för IFK mot USA

handboll IFK Ystad hade som väntat inga problem med att besegra USA:s landslag i fredagens träningsmatch. Resultatet blev hela 41-21.Precis som YIF hade IFK Ystad en tämligen enkel väg mot segern i träningsmatchen mot Robert Hedins USA.

Skånskan - 10 timmar sedan

Gifthus kan rivas

Malmö Malmö museers så kallade gifthus kommer sannolikt hållas stängda hela 2020.
Och vid undersökningarna har nya problem uppdagats. Några byggnader kan komma att rivas.

Skånskan - 10 timmar sedan

Huset på Hänninge 408 i Höör sålt igen – andra gången på kort tid

Höör Mira Julia Lovisa Wångdahl, 30, är ny ägare till fastigheten på Hänninge 408 i Höör. Försäljningen blev klar i januari 2020 och priset på huset landade på 615 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som maj 2018 för 300 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Dom sköts upp mot bilbrännare

Kävlinge/Staffanstorp Det par som på fredagen skulle fått sin dom gällande 13 av sommarens bilbränder får vänta på sin dom ytterligare två veckor.Paret greps den 27 juli förra året i Furulund, dit polis och räddningstjänst kallats på grund av en flera bilar brann på Trädgårdsgatan.
Den 26-årige Malmöbon och hans 22-åriga flickvän häktades och har alltså på måndag suttit frihetsberövade i sex månader.

Skånskan - 11 timmar sedan

Färgrikt i Edwards anda

SJÖBO Han hann bara skapa under några år. Men hans konst skapade skola och lever fortfarande genom ett kollektiv med upp emot 80 konstnärer som skapar i Edward Tingatingas anda.Nu har Sjöbos konsthall fyllts av färgstarka målningar från ett 15-tal av kollektivets konstnärer, däribland Edward Tingatingas dotter Martina.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nya kriminella metoder

Malmöpolisen berättade att unga utnyttjas av kriminella som springpojkar i större utsträckning än vad man tidigare trott, under en presskonferens om hur det gått för ”Operation Rimfrost”, polisinsatsen för att stävja gängvåldet. 14-15-åringar används för att leverera droger eller annat som skapar ett avstånd mellan de grovt kriminella och brottet. Ibland gör de unga det för pengarna, men det händer också att de hotas, till exempel med våld mot deras familj.

Skånskan - 11 timmar sedan

Chauffören pressades att smuggla tabletter

Malmö I hytten på den 50-årige förarens lastbil hittade tullen två väskor med nästan hundratusen narkotikaklassade tabletter.
Nu ställs en 44-årig man som chauffören pekat ut som den som tvingat honom att smuggla in tabletterna inför rätta.Lastbilschauffören berättade i förhör att han stämt möte med 44-åringen på en bensinstation vid Spillepengen för att lämna över de insmugglade tabletterna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Moment 22 för unga

Facket säger nej till till tusen praktikplatser inom restaurang och kafé i Malmö för unga. De menar att betald praktik gör staden till ett ”bemanningsföretag”.
Praktikplatser kan alltid ses som något som tar arbetstillfällen från ”riktiga” anställda.

Skånskan - 11 timmar sedan

Holmejas hållplatser ska nu bli säkrare

HOLMEJA Busshållplatserna vid Holmeja ska bli säkrare och mer tillgängliga.
En belyst cykelväg från Yddingevägen är även på gång.– Det är inte så trafiksäkert för Holmejaborna att ta sig till och från bussen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.