Cornucopia > Ekonomi

Friday, 17 January, 15:09

Cornucopia - 05 dec 19 kl. 12:06

Nu finns det bara två block i svensk politik: S-blocket och SD-blocketEfter att Moderaternas partiledare och gruppledare i riksdagen satt sig ner och haft möte med Sverigedemokraternas partiledare och gruppledare, så är det nu tydligt att Sveriges rikspolitik återigen reducerats till två block och tiden av osäkerhet är därmed över. Vi har nu S-blocket och SD-blocket, och den som inte vill stödja vare sig S eller SD har inte längre något parti på valbar plats att rösta på.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SD, Moderaternas, Sverigedemokraternas, Sveriges, Kristersson, Moderaterna, JÖK, MP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu finns det bara, två, blocki svensk , politik, S-blocket och SD-blocket
Cornucopia - 14 feb 18 kl. 16:40

Moderaterna tar både politik och nu även retorik från SD

Som skrivits tidgare här på bloggen kommer det smutsiga valåret 2018 att handla om vem av S och M som tar flest röster från de protestväljare som under mandatperioden gått över till SD i opinionen. Med M:s senaste valfilm för Göteborg är det tydligt att man, likt S, inte bara tar SD:s politik till sin egen med 1-2 års fördröjning, utan nu också använder SD:s populistiska hetsretorik för att ragga röster. Valet kommer vara smutsigt, inte bara pga alla fula metoder som används, utan också därför att brun skit har en tendens att skvätta.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 16:09

Sprickan i Alliansen - Billströms politik "ovärdig och inhuman"


Ungdomsförbunden för C och FP kritiserar den moderate migrationsministern i kraftfulla ordalag och sprickan inom Alliansen blir allt tydligare. STOCKHOLM. På måndagen riktas hård kritik mot migrationsminister Tobias Billström (M) och den svenska flyktingpolitiken från allianshåll.

Hela Gotland - 04 jul 14 kl. 09:03

BLOGG: Mats Pettersson om bara bröst och politik

Helagotland..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:32

Märklig höst i svensk politik

Centerpartiet och Liberalerna har förfäktat att Stefan Löfven är den som ska driva liberal politik. Det har gått så långt att C och L inte själva vill driva liberal politik tillsammans med sina alliansvänner, utan istället ska de rödgröna partierna göra detta på entreprenad. Denna tanke bygger på att för socialdemokraterna gäller makten framförallt och då spelar politiken inte så stor roll.

Expressen - 14 nov 18 kl. 19:01

Jimmie Åkesson gästar ”Bara Politik”

Jimmie Åkesson vill se ett nytt konservativt block i svensk politik – där SD, M och KD ingår. SD valde att rösta ja till M-ledaren Ulf Kristersson i statsministeromröstningen eftersom man ”fått signaler” om att man skulle kunna få ett betydande inflytande över en M+KD-regering. När SD-ledaren gästar ”Bara Politik” i Expressen TV utvecklar han sitt resonemang.

Dagen - 02 mar 11 kl. 03:00

Frågan: Vad tycker du om att partierna inte har en egen tydliga politik?

Stina Morian, analyschef på opinionsföretaget YouGov:- Det är anmärkningsvärt. Vi har åtta partier i riksdagen och ingen som tycker något. Det säger en del om det politiska läget.

YA - 12 timmar sedan

Gunnar Hökmark (M): Sverige bör ta täten för Europas Kina-politik

För 70 år sedan valde Sveriges dåvarande regering att erkänna folkrepubliken Kina. Då levde fortfarande hoppet om att det socialistiska paradiset snart skulle uppstå på jorden, men så här sju decennier senare kan vi konstatera att det som vanligt bara var önsketänkande. .

SmålandsPosten - 01 sep 14 kl. 00:36

Tydliga block bra för demokratin

Det var nog inte många som trodde det från början, men Alliansen mellan de borgerliga partierna håller fortfarande ihop. Igår firade de fyra partiledarna att det var tio år sedan mötet i Högfors. Och idag lägger man som enda partisamarbete i riksdagen ett gemensamt valmanifest.

BT - 23 jan 14 kl. 08:56

Ljunggren: Det hänger på viljan, inte bara på resurserna

Det brukar klagas på att partierna ligger som en hög kattungar i mitten, att de bara försöker hålla sig kvar vid makten och hellre förvaltar än förvandlar. Inga visioner, utan triangulering och Make Over. Partierna är kleptokratiska härmapor.

SmålandsPosten - 29 dec 14 kl. 06:55

Bara slutet på början

Benämningen decemberöverenskommelsen låter som något som kommer att stå i framtidens historieböcker. Lite som decemberkompromissen mellan LO och SAF 1906.
Men risken finns att man överdriver betydelsen av årets december­överenskommelse.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Ionitys misstag visade sig stämma - chockhöjer nu priserna för elbilsladdning till runt 20:- SEK milen

Ionitys misstänkta felkonfiguration av en elbilsladdare visade sig stämma relativt sett och bolaget som skulle vara BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche och Volkswagens Tesla-dödande snabbladdningsnätverk höjer nu priserna till 8:70 SEK per kWh. Det innebär att lågeffektiva bilar som Audi E-Tron kommer kosta över 20:- SEK per mil vid motorvägskörning och laddning hos Ionity. Teslas Supercharger kostar i kontrast till detta 2:56 SEK per kWh, plus att Teslas bilar är snålare än konkurrenternas nybörjarbilar.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source) Intelligent Tracking Prevention (ITP) hindrar detta om man aktiverat "spåra inte mellan webbplatser"/"prevent cross-site tracking". En bugg i senaste Safari på MacOS (men inte på iOS och iPadOS) gör att även de som slagit av integritetsskyddet drabbas.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Ellevio och E.On sänker elnätpriserna - men inte statliga Vattenfall

Elnätsjättarna Ellevio och E.On sänker sina elnätpriser efter åtstramade regler från svenska regeringen via Elnätsinspektioenn. Statligt ägda Vattenfall sänker dock inte elnätpriserna.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Nya börsrekord i Sverige och USA

Gårdagens handel stängde på nya börsrekord över hela linjen i såväl Sverige som USA. Men det kan vara på sin plats att påminna om att detta inte gäller alla världens börser.Bullen på Vallgatan.

Cornucopia - Igår: 14:51

Underläkare - läkarkårens grovjobbare - längst väntetider på AT i Stockholm och Uppsala

Arbetsbeskrivningen underläkare existerar antagligen inte formellt, men numera går få nyutexaminerade läkare direkt till AT-läkartjänst. Universitetssjukhusen och landstingen erbjuder helt enkelt inte tillräckligt med AT-tjänster för att matcha utexaminerade läkare i den förmodade läkarbristens Sverige.
Nya Karolinska Universitetssjukhuset Solna (aka NKS).

Cornucopia - Igår: 12:38

Regeringen sänker BNP-prognosen - höjer arbetslöshetsprognosen rejält

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson sänker sin BNP-prognos över svensk ekonomis tillväxt för 2020 och 2021 rejält, och skruvar upp arbetslöshetsprognosen kraftigt. Samtidigt kommer man fortsätta amortera på offentliga sektorns skulder, men välfärden ska prioriteras så t ex rättsväsendet eller försvaret kan inte räkna med några pengar. Regeringen tror också att styrräntan kommer sänkas.

Cornucopia - Igår: 11:41

Serneke säljer Karlatornet till amerikanskt investeringsbolag

Åttio procent av Sernekes och Göteborgs skrytbyggprojekt Karlatornet säljs till det amerikanska investeringsbolaget Oaktree för en ej angiven summa pengar. Serneke kvarstår som huvudenprenör och får totalentreprenad på projektet om tre miljarder kronor, och slipper därmed finansiera bygget själva eller använda den döda finansieringsmodellen att sälja lägenheter på ritning, till spekulanter som hoppas sälja dem dyrare innan inflytt. Frågan är om vi kan få se fler lösningar där utländsk kapital går in istället för svenska bostadsspekulanter?

Cornucopia - Igår: 06:32

FOMO - fear of missing out - Tesla är inte sista möjliga vinstaffären

Tesla-aktien föll under onsdagen tillbaka från tisdagens börsrekord på annars stigande amerikanska börser. Det kan vara ett bra tillfälle att diskutera FOMO eller fear of missing out, som är ett okunnigt tankefel. Tesla är inte sista chansen att tjäna pengar på börsen och man ska alltså inte hoppa in i övervärderade bolag på grund av rädslan att missa tåget.

Cornucopia - Igår: 15:51

Butiksdöden: Teknikmagasinet begärs i konkurs - julhandelns räkningar knackar på dörren?

Efter ytterligare rekonstruktionsförsök begärdes idag Teknikmagasinet i konkurs. 2018 hade man 306 anställda. Är fler konkurser att vänta nu när leverantörsfakturorna från julhandeln ska vara betalda?

Cornucopia - Igår: 15:13

Rysslands premiärminister Medvedev upplöser regeringen - avgår som premiärminister

Rysslands regering har alltså upplösts på beslut av premiärminister Medvedev. Beskedet ska tolkas som att diktatorn Vladimir Putin avser att utse en ny regeringschef och den fd premiärminister och fd presidenten sparkas snett nedåt till vice ordförande för det ryska säkerhetsrådet.
Ryska parlamentet duman.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.