Skånskan > Opinion

Thursday, 27 February, 17:56

Skånskan - 05 dec 19 kl. 05:00

Kyrkan gjorde egen film



UPPÅKRA Uppåkra församling har som svar på den omdebatterade Staffanstorpsfilmen gjort en egen film till advent.
I den trycker man på ordet ”tillsammans”.Det är prästen Johanna Öhman som gjort filmen.
– Jag såg Staffanstorps film och kände inte igen kommunen så som jag uppfattar den, säger Johanna Öhman.
– Jag både bor och arbetar här och träffar flera hundra människor i veckan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
UPPÅKRA Uppåkra, Staffanstorpsfilmen, Johanna Öhman, Staffanstorps, Öhman, Tottarps, Uppåkra, Öhmans, Staffans, Staffanstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkangjorde , egen, film
Barometern - 18 sep 13 kl. 08:23

Han låter publiken skapa sin egen film

Mångsysslaren Peter Bryngelsson spelar filmmusik i kyrkor. ?Det är som ett hörspel där publiken får skapa sina egna filmer.?

NT - 01 okt 13 kl. 09:53

Cruella de Vil får egen film

En av Disneyuniversums mest ondskefulla typer, Cruella de Vil, ska få en egen film, skriver Hollywood Reporter. Det blir inte en animerad version, i stället förbereds nu en så kallad live action-film med den hundpälsälskande fashionistan i centrum. Manuset skrivs av Aline Brosh McKenna, som skrev filmmanuset till "Djävulen bär Prada".

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 13 kl. 09:53

Cruella de Vil får egen film


En av Disneyuniversums mest ondskefulla typer, Cruella de Vil, ska få en egen film, skriver Hollywood Reporter. Det blir inte en animerad version, i stället förbereds nu en så kallad live action-film med den hundpälsälskande fashionistan i centrum. Manuset skrivs av Aline Brosh McKenna, som skrev filmmanuset till "Djävulen bär Prada".

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 13 kl. 09:57

Cruella de Vil får egen film

En av Disneyuniversums mest ondskefulla typer, Cruella de Vil, ska få en egen film, skriver Hollywood Reporter. Det blir inte en animerad version, i stället förbereds nu en så kallad live action-film med den hundpälsälskande fashionistan i centrum. Manuset skrivs av Aline Brosh McKenna, som skrev filmmanuset till "Djävulen bär Prada"..

DN - 01 okt 13 kl. 10:02

Cruella de Vil får egen film

En av Disneyuniversums mest ondskefulla typer, Cruella de Vil, ska få en egen film, skriver Hollywood Reporter. Det blir inte en animerad version, i stället förbereds nu en så kallad live action-film med den hundpälsälskande fashionistan i centrum..

Trelleborgs Allehanda - 13 aug 14 kl. 15:12

Aquaman får egen film

Aquaman - de sju havens konung och superhjälten som kan tala med fiskar - kommer att få en egen film.
Warner Bros har anlitat manusförfattarna Will Beall ("Gangster squad") och Kurt Johnstad ("300: Rise of an empire") för att skriva varsitt manusförslag till filmen, enligt Hollywood Reporter..Det är vanligt förekommande att filmbolag använder sig av tävlingsliknande former för att snabbt få fram ett slutresultat, och för Warners del är det bråttom - förra veckan utannonserade de nämligen premiärdatum för nio superhjälte-filmer mellan 2016-2020.

Kristianstadsbladet - 13 aug 14 kl. 15:13

Aquaman får egen film

Aquaman - de sju havens konung och superhjälten som kan tala med fiskar - kommer att få en egen film.
Warner Bros har anlitat manusförfattarna Will Beall ("Gangster squad") och Kurt Johnstad ("300: Rise of an empire") för att skriva varsitt manusförslag till filmen, enligt Hollywood Reporter.Det är vanligt förekommande att filmbolag använder sig av tävlingsliknande former för att snabbt få fram ett slutresultat, och för Warners del är det bråttom - förra veckan utannonserade de nämligen premiärdatum för nio superhjälte-filmer mellan 2016-2020.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 14 kl. 16:44

Metelius gör egen film

Skådespelaren och regissören Fanni Metelius, kritikerrosad för sin roll i Ruben Östlunds ”Turist”, ska göra en egen film. ”The boyfriend” handlar om ”ett uppbrott, en relation utan sex och en revolution”, berättar Anna-Maria Kantarius, producent på Garagefilm för Variety. Den amerikanska filmtidningen beskriver Garagefilm som det ledande filmbolaget i den nya vågen av svensk film.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 14 kl. 16:45

Metelius gör egen film

Skådespelaren och regissören Fanni Metelius, kritikerrosad för sin roll i Ruben Östlunds "Turist", ska göra en egen film. "The boyfriend" handlar om "ett uppbrott, en relation utan sex och en revolution", berättar Anna-Maria Kantarius, producent på Garagefilm för Variety. Den amerikanska filmtidningen beskriver Garagefilm som det ledande filmbolaget i den nya vågen av svensk film..

SVT - 11 sep 11 kl. 15:55

Dalarnas egen film - Förlängd version

Förlängd version av Dalarnas egen film inför finalen 2011..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Lewicki får chansen från start i MFF

FOTBOLL Oscar Lewicki är tillbaka i startelvan när Malmö FF ska försöka vända 1-2-underläget mot Wolfsburg på Stadion.Förra torsdagen fick Eric Larsson ta hand om högerbacksplatsen i den första 16-delsfinalen i Europa League på Volkswagen arena i Tyskland. Men till returen väljer den danske tränaren Jon Dahl Tomasson att i stället satsa på Oscar Lewicki, som har varit ordinarie i startelvan hos Di Blåe under hela 2020.

Skånskan - 10 minuter sedan

Dösjöbro tackar nej till elitettan

FOTBOLL Sent på onsdagskvällen kom beskedet att Kungsbacka DFF drar sig ur elitettan i damfotboll.
Dösjöbro IF erbjöds i går platsen, men division 1-klubben tackar nej eftersom laget inte har tillräckligt många spelare. Klubben har som bekant tappat hela 13 spelare till Malmö FF:s nya damlag.

Skånskan - 45 minuter sedan

Många vill bo i nytt kvarter

SVEDALA Svedalas nya bibliotek har börjat växa upp över marknivå.
Sensommaren 2021 ska lokalerna tillsammans med 57 lägenheter stå klara – och intresset för en bostad mitt i centrum är stort.– Intresset är stort.

Skånskan - 1 timme sedan

Telemast vid Husarängen

ESLÖV Teleoperatören Hi3G Access AB har lämnat in en bygglovsansökan till Eslövs kommun om att få uppföra en 36 meter hög fackverksmast med tillhörande teknikbod.
Placeringen är i nordvästra hörnet av Husarängen, norr om Kärråkra, adressen Pål Klemeds väg 13.
Enligt ansökan ska teknikboden målas mörkgrön för att smälta in med omgivande träd.

Skånskan - 1 timme sedan

20 år efter bron blev klar byggs bullerplank

Malmö När Öresundsbron stod klar skulle tågbullrets påverkan längs Kontinentalbanan utvärderas.
Efter flera överklaganden och domar byggs påbörjas nu byggandet av bullerplank längs drygt fyra kilometer av järnvägen.– Vi har ett domstolsutslag som renderat i att skärmarna ska höjas mellan en halv och en meter.

Skånskan - 1 timme sedan

Swedish Match får inte sälja snus i Lund

lund Företaget Swedish Match uppfyller inte kommunens krav för att få tillstånd att sälja tobak.
Bakgrunden är att tillståndsenheten vill lämplighetspröva butiksföreståndaren, vilket företaget menar är en felaktig bedömning.Ärendet ligger för avgörande hos förvaltningsrätten i Malmö, dit Swedish Match har överklagat.

Skånskan - 1 timme sedan

Fest urartade – får bo kvar

LUND Efter en studentfest som urartade fullständigt ville hyresvärden, AF Bostäder, riva kontraktet för de två personer man menade hade bjudit in 1 800 personer.
Så många kom inte men vaktbolaget, som fick rycka ut nio gånger till studentboendet, beräknade att mellan 150 och 200 festsugna dök upp.
Festen resulterade i kaos med spruckna glasrutor, förstörda fönsterbrädor, skadad inredning och nedskräpning, skriver tidningen Hem & Hyra.

Skånskan - 1 timme sedan

Elever i hållbarhetsprojekt fick besöka Polen

STAFFANSTORP Hagalidskolans hållbarhetsprojekt fortsätter och nu har fem elever besökt Polen.Hemma pågår förberedelserna för fullt för att i april själv vara värd och kunna ta emot grupper från alla de deltagande länderna.
Tidigare har en grupp elever besökt Spanien.

Skånskan - 3 timmar sedan

114 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt

Kågeröd 1 595 000 kronor fick Katherine Hart, 34 år, ge för huset på Ärlagatan 7 i Kågeröd. Huset är byggt 1936 och har en boyta på 114 kvadratmeter. Köpet från säljaren Toran Ekdahl och Linn Alenius blev klart i februari 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Utpressnings-försök gav mer

Malmö En man i 25-årsåldern sitter anhållen för försök till grov misshandel, misshandel och försök till utpressning.
Han greps på onsdagen vid 16-tiden med anledning av utpressningsförsöket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.