Världen Idag > Nyheter

Thursday, 12 December, 18:30

Världen Idag - 05 dec 19 kl. 00:00

Frälsning är lösningen på det dödliga våldetDet dödliga våldet har uppmärksammats alltmer i Sverige de senaste åren. Det verkar som om politiken är ganska handfallen. Mer poliser, strängare lagstiftning och hårdare straff är standardlösningen. För någon vecka sedan samtalade jag med en pastorskollega som arbetar med de kriminella ungdomsgängen i Stockholm. Han berättade att han inte kände till något fall av mördare med en närvarande och engagerad pappa.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, Stockholm, Bibeln, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frälsningär , lösningenpå det , dödliga, våldet

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Traditionella luciatåg försvinner från Skåne

Bara hälften av Skånes kommuner har kvar ett traditionellt luciafirande. Men folklivsarkivarien Gabi Louisedotter tror ändå att luciatraditionen är livskraftig..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Omstridd klimatrörelse får pris av kristna föreningar

De har kritiserats för att vara antidemokratiska och deras grundare har kallat Förintelsen för ”skitsak”. Nu får den svenska grenen av Extinction Rebellion Martin Luther King-priset, som delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna fredsrörelsen och Sveriges kristna råd..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Församling ger 27 000 till klimataktivister

Årets julklapp till de anställda i Varbergs församling är ett gåvobevis från klimatrörelsen Extinction Rebellion. Men kritiska röster höjs mot beslutet. ”Olagligt avbrutna fullmäktigemöten, blockerade gator, kanske till och med vandaliserade byggnader – är det vad Varbergs församling vill uppmuntra?

Världen Idag - 7 timmar sedan

DN: Värdefullt med konfessionella skolor

Kritikstormen mot konfessionella friskolor är ett hot mot religionsfriheten, menar DN:s ledarskribent Erik Helmerson. Enligt honom är det vänsterns avsky mot friskolor, muslimhat och sekularistisk religionsskepsis som är en ”giftcocktail”, inte de religiösa friskolorna..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Motsatte sig dotterns könsbyte – förlorade vårdnaden

Ett finskt föräldrapar förlorade vårdnaden om sin minderåriga dotter då de inte ville att hon skulle påbörja hormonbehandling för att ”byta kön”. Det skriver Svenska Yle. I vilket land detta skedde är oklart, eftersom tv-bolaget endast uppger att familjen bor ”i ett annat EU-land”..

Världen Idag - 18 timmar sedan

När ska Svenska kyrkan komma till samma insikt?

I ett uppmärksammat utspel inför dagens parlamentsval i Storbritannien har landets judiske överrabbin, Ephraim Mirvis, varnat för konsekvenserna av en socialdemokratisk seger under Labourledaren Jeremy Corbyn. Han fick omedelbart stöd av ärkebiskopen av Canterbury, Justin Wellby, som utan att nämna Corbyn vid namn meddelade att han delade överrabbinens oro. Det hör inte till vanligheten att kyrkliga ledare blandar sig i partipolitiken mitt under pågående valkampanj.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Våga ta på allvar den vilodag som Gud inrättade för att du skulle må bra.

”Så fullbordades himlen och jorden med hela sin härskara. På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk, och han vilade på sjunde dagen från hela det verk som han gjort” (1 Mos 2:1–2). Vi har läst berättelsen massor av gånger, men ofta aldrig ställt oss en berättigad fråga: Varför vilar det enda väsen som inte behöver vila?

Världen Idag - 18 timmar sedan

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med kommunismen och dess svenska supportrar under 1900-talet. Alltför många svenska politiker och opinionsbildare lät sig förföras av kommunismens idéer och blundade för förtrycket som följde i dess spår.

Världen Idag - Igår: 16:59

Mässan gav alternativ Israelbild: ”Så mycket bättre”

När företagarmässan Arise Summit hölls för andra gången var det med över sexhundra deltagare från drygt fyrtio länder. – Många från alla jordens hörn börjar förstå att det är en viktig mötesplats, säger Jan Sturesson, ICCC:s ordförande..

Världen Idag - Igår: 16:59

Svenska och israeliska företagare möttes i Tel Aviv

Nyligen reste en svensk delegation med cirka 20 företagare till Israel för att möta andra företagare, utbyta affärer och titta på nya spännande innovationer. Dessutom fick de besöka flera turistmål med biblisk koppling..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.