Skånskan > Nyheter

Thursday, 12 December, 18:26

Skånskan - 04 dec 19 kl. 11:53

Knutbypastorns straff blir tidsbegränsat2004 dömdes Helge Fossmo till livstids fängelse för anstiftan till mord på sin hustru och anstiftan till två mordförsök i byn Knutby utanför Uppsala.
Nu tidsbestäms det straffet.Fossmo – som numera heter Iversen – har vid två tillfällen tidigare försökt få sitt straff tidsbestämt men nekats. Den tredje gången gick beslutet dock hans väg. Örebro tingsrätt har beslutat att tidsbegränsa hans straff till 26 år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Helge Fossmo, Knutby, Uppsala, Iversen, Dagens Nyheter, Rättsmedicinalverket, Fossmos, Fossmo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knutbypastorns, straffblir , tidsbegränsat
BT - 16 jul 14 kl. 18:06

Jackie Arklöv fick inte tidsbegränsat straff - överklagar

Jackie Arklöv, dömd till livstid för polismorden i Malexander, fick sin begäran på ett tidsbegränsat straff avslaget i tingsrätten. Nu har han överklagat till Hovrätten. Arklöv, som avtjänar fängelsetiden på Boråsanstalten, vill att straffet ska bestämmas till 27 års fängelse.

SN - 08 nov 16 kl. 20:03

Morddömd begär tidsbegränsat straff

Morddömde Son Do som fick livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl en kvinna i Brandkärr begär nu att få sitt straff tidsbegränsat..

BT - 26 jun 14 kl. 11:14

Arklöv får inte tidsbegränsat straff

Polismördaren Jackie Arklöv, som numera sitter på Boråsanstalten, fick avslag på sin begäran att få sitt livstidsstraff tidsbegränsat. "Tingsrätten lämnar Jackie Arklövs ansökan om omvandling av fängelse på livstid till fängelse på viss tid utan bifall", skriver Örebro tingsrätt. Han har redan fått avslag en gång när han velat få ett datum för att släppas fri.

Expressen - 04 dec 12 kl. 09:37

Jackie Arklöv tar tillbaka ansökan om tidsbegränsat straff

Polismördaren Jackie Arklöv ville få sitt livstidsstraff tidsbegränsat. Nu har han ändrat sig ? och drar tillbaka sin ansökan.

Dalarnas tidningar - 29 maj 13 kl. 21:24

Livstidsdömde Jan-Erik Brandt vill få tidsbegränsat straff

Han mördade sin sambo och grävde ner henne i trädgården i Äppelbo utanför Vansbro. Nu vill Jan-Erik Brandt få sitt livstidsstraff tidsbegränsat, uppger Aftonbladet..

Nerikes Allehanda - 12 maj 15 kl. 10:14

Jardeberg ansöker om tidsbegränsat straff igen

Livstidsdömde Tobias Jardeberg har för fjärde gången ansökt om att få sitt livstidsstraff tidsbegränsat. Ansökan kom in till Örebro tingsrätt den 6 maj..

Nerikes Allehanda - 26 apr 17 kl. 09:13

Malexandermördaren ansöker om tidsbegränsat straff – för fjärde gången

Malexandermördaren Tony Byström gör nu ett nytt försök att få sitt livstidsstraff tidsbegränsat..

Dalarnas tidningar - 29 maj 13 kl. 21:15

Jan-Erik Brandt vill få sitt livstidsstraff tidsbegränsat

Han mördade sin sambo och grävde ner henne i trädgården i Äppelbo utanför Vansbro. Nu vill Jan-Erik Brandt få sitt livstidsstraff tidsbegränsat, uppger Aftonbladet..

Nerikes Allehanda - 07 aug 15 kl. 13:23

14:00: Polismördare vill ha tidsbegränsat

Polismördaren Tony Byström, tidigare Olsson, kommer i dag närvara i en förhandling i Örebro tingsrätt efter att ha ansökt om att få sitt livstidsstraff tidsbegränsat..

DI - 03 mar 17 kl. 08:30

Tidsbegränsat bygglov ska öka byggandet

Regeringen inför tidsbegränsat bygglov för att underlätta byggandet av tillfälliga bostäder, framgår det av ett pressmeddelande..

Dalarnas tidningar - 02 aug 17 kl. 15:00

Tidsbegränsat bygglov för parkeringsplats

Fastighetsägaren Ludvikahem har fått tidsbegränsat bygglov för en ny parkering, fram till maj 2022, på rivningstomten där restaurang Trädgården stod..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Buss körde på parkerat fordon

HÖRBY En trafikolycka inträffade på Storgatan vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen. En buss körde så nära en parkerad bil att den ena backspegeln på bilen slogs sönder.

Skånskan - 45 minuter sedan

18-åring anmäld för olaga hot

HÖRBY En man i 18-årsåldern ska i slutet av november ha hotat en man och en kvinna i 35-årsåldern i Hörby. Polisen är förtegen om omständigheterna i ärendet.
Två anmälningar om olaga hot har lämnats in, och enligt anmälningarna känner målsägandena rädsla på grund av hoten..

Skånskan - 45 minuter sedan

Bilist smet från olycka i Ekeröd

EKERÖD Polisen har fått in en anmälan om obehörigt avvikande från trafikolycka vid Preemmacken på Ekerödsrasten. En bilist ska ha kört på fundamentet till skärmtaket i slutet av november och lämnat platsen utan att ge sig tillkänna..

Skånskan - 45 minuter sedan

Körde bil utan att ha körkort

HÖRBY När polisen gjorde en fordons- och förarkontroll på Nygatan på tisdagen stoppades bland annat en bilist som inte hade något giltigt körkort. Den 56-årige mannen misstänks nu för grov olovlig körning..

Skånskan - 45 minuter sedan

Tjuvar slog till Södra Rörum

SÖDRA RÖRUM På tisdagen bröt sig någon in i en bostad i Södra Rörum genom att krossa ett fönster. Det är oklart vad som stals i samband med inbrottet, som utreds av Hörbypolisen..

Skånskan - 45 minuter sedan

Strid om tänder och konst

MALMÖ Tänder och konstverk spelar en stor roll i en pågående strid mellan stadsbyggnadsnämnden och Wihlborgs fastigheter.
Wihlborgs anser att verksamheterna är jämförbara och vill inte betala 1,2 miljoner kronor i avgift för att ett konstnärskollektiv flyttat in i lokalerna.Ett antal konstnärer har flyttat in i en gammal industribyggnad vid Borrgatan där det tidigare fanns ett dentallaboratorium.

Skånskan - 45 minuter sedan

Klart för 128 nya borätter i centrum

malmö Bygglov har beviljats för 128 lägenheter i Kvarteret Varvsstaden på Kockums gamla industriområde. Här kommer en lägenhet att kosta från en till närmare tio miljoner kronor.
Varvsstaden beräknas när det är fullt utbyggt inrymma 2 500 bostäder.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till fastigheten på Garvaregatan 13 i Teckomatorp

Teckomatorp Birgit Desirée Segerslätt, 32, och Anders Lars Gustav Segerslätt, 33, från Lidingö är nya ägare till fastigheten på adressen Garvaregatan 13 i Teckomatorp. Säljare är Zlatko Ljutkov och Nadica Ljutkova. Affären blev klar i november 2019 och köpesumman blev 3 500 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Oeniga om familjecentral

höör Centern vill utreda möjligheterna till en familjecentral i Höör. Men övriga allianspartier var emot tillsammans med Sverigedemokraterna. Därmed avslogs motionen i fullmäktige.

Skånskan - 1 timme sedan

V: Gör det lättare att åka till ESS

Eslöv Förläng rutten för regionbuss 108 så att det blir lättare för Eslösvbor att ta sig till bland annat forskningsanläggningarna Max IV och ESS.Det föreslår Vänsterpartiet i en motion till kommunfullmäktige. Linje 108 går från Lund C via universitetssjukhuset och Ideon vidare ut till Max IV och ESS och sedan till Odarslöv och Gårdstånga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.