Skånskan > Nyheter

Thursday, 05 December, 16:45

Skånskan - Igår: 17:19

Ett hus med plats för aktiviteter för äldreGenarp Lokalerna fylldes med nyfikna gäster när den nya lokalerna visades upp.
Det blir en plats för alla seniorer.Under tisdagseftermiddagen invigdes den nya träffpunkten för seniorer i Genarp. Många trotsade vädret och tog sig till de nybyggda lokalerna i byn.
– Det är över hundra gäster nu och då har vi precis börjat invigningen, säger Niclas Snygg, verksamhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen i Lund.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lokalerna, Genarp, Niclas Snygg, Lund, Knut Persson, Inga-Kerstin Eriksson, Pensionärsorganisationens, PEO, Träffpunkten, Pensionärsorganisationen, Stig Andersson, Susanne Streer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett husmed plats för , aktiviteterför , äldre
BT - 09 dec 13 kl. 02:35

Äldre man hittad med svåra skador

En äldre man får vård på sjukhus sedan han hittats svårt skadad i samband med en brand på en ort i Svenljunga kommun under söndagen. Polisen utreder om det kan ligga ett brott bakom, men är förtegen om fallet. - Jag hoppas att det går att rädda livet på honom, säger inre befälet Thomas Andersson på Boråspolisen till TT.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 02:33

Äldre man hittad med svåra skador


En äldre man får vård på sjukhus sedan han hittats svårt skadad i samband med en brand på en ort i Svenljunga kommun under söndagen. Polisen utreder om det kan ligga ett brott bakom, men är förtegen om fallet. - Jag hoppas att det går att rädda livet på honom, säger inre befälet Thomas Andersson på Boråspolisen till TT.

Nerikes Allehanda - 12 aug 16 kl. 05:11

Hus var temat på bergsmansgården

Hus modell äldre stod i centrum när det var byggnadsvårdsdag på Siggebohyttans bergsmansgård. Det byggdes modellhus och det berättades om byggnadsvård och om historiskt bygghantverk..

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

”Hur vill Eslövsborna bo på äldre dar?”

Eslöv Hur vill Eslövsborna egentligen bo på äldre dar? Vill man ha tillgång till tjänster och aktiviteter? Och vad är man villig att betala?

Skånskan - 30 aug 16 kl. 17:33

Fullt hus när Tuppen bjöd på öppet hus

Nytt golv, ny krögare och nya verksamheter – mötesplatsen Tuppen bjöd på torsdagen in till öppet hus. Det öppna huset blev snart ett väldigt fullt hus när studieförbundet ABF ville berätta vad man kan erbjuda under hösten i form av cirklar, föreläsningar och aktiviteter.
Det blir lite blandad kompott med föreläsningar, handarbete av olika slag och tillfällen att röra sig i magdans eller latindans, berättar Lisbeth Jönsson, verksamhetsutvecklare på ABF, saker som äldre brukar vara intresserade av.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Miranda fixar för äldre

Höör Bingo, sällskapsspel och bangolf – i sommar arrangerar 16-åriga Miranda Björklund aktiviteter för de boende på Björkens demenscentra.Idén föddes när Miranda Björklund feriearbetade på ett äldreboende i kommunen förra sommaren. – Jag tyckte det var kul att jobba med äldre.

Skånskan - 01 mar 19 kl. 05:00

Kommunalt stöd till Folkets hus tas bort

Staffanstorp Kommunstyrelsens arbetsutskott tar bort allt stöd till Folkets hus i Staffanstorp.
– Man ger sig på de ideella krafterna och framför allt den äldre generationen, säger ordföranden Richard Frid.På onsdagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott togs tre föreningars ansökningar upp.

Trelleborgs Allehanda - 12 feb 13 kl. 10:15

Tryggare hus kan vara på väg

Trygghetsboende kan vara på väg till Trelleborg. Kommunen ska utreda vilka platser som kan vara lämpliga till att bygga lägenheter för äldre personer.
Den äldre befolkningen i Trelleborg blir bara större.

YA - 21 feb 14 kl. 18:39

Gamla rådhuset kan bli allaktivitetshus för äldre

Gamla rådhuset kan bli ett allaktivitetshus för pensionärer i Ystad. Ystads pensionärsråd har länge velat ha ett sådant och ska nu ta ställning till om lokalerna passar. Klart är att även ett allaktivitetshus skapas på Löderupsgården.

YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Skadegörelser på nya skolan

Skurup Personal på Prästamosseskolan har polisanmält skadegörelse på nybyggda Prästamosseskolan. Sedan september månad till dags dato har några slagit sönder glas i behållare, slitit sönder elementskydd, klottrat och gjort hål i väggar samt förstört ljuddämpare på väggarna..

Skånskan - 45 minuter sedan

EAI:s japan vann i Tomelilla

BORDTENNIS Eslövs AI:s årsfärska förvärv från Spårvägen, japanen Satoshi Aida, tog programenligt hem segern i herrelitklassen i Lilla Tomelillaspelen.I finalen slog han hemmasonen William Björklund, fostrad i arrangerande Tomelilla AIS men nu tillhörande IFK Lund, i tre raka set (11-4, 11-7, 11-6).
I semin tog Caroline Tanska från Eslövs damelitlag ett set på EAI-japanen (11-13, 11-9, 11-3, 11-7).

Skånskan - 45 minuter sedan

Premiär 2020 i Simrishamn

RALLY Med Simrishamnsmixen inleds 2020 års upplaga av Sydsvenska Rallycupen, SSRC.Den 18 april öppnar Sydsvenska Rallycupens tolfte säsong med Simrishamn MK:s tävling.
2020 års kalender omfattar totalt fem tävlingar, men sex poänggivande tillfällen, från april till oktober.

Skånskan - 1 timme sedan

Res klimatsmart och virtuellt till vinterland

lund Jättekul men lite läskigt samtidigt.Det tyckte Anita Palm som vågade testa gratis VR-resa med fiktiva resebyrån Time Travel hos Vinterlund på Stortorget.
Ett garanterat klimatsmart sätt att resa utan att lämna Lund men ändå få möta djur i vinterlandskap.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till hus i Abbekås

Abbekås Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Kustvägen 32 i Abbekås av Katarina och Thomas Eskilsson. Nya ägare är Jim Roland och Eva Berg, 62 och 60 år. Priset blev 3 200 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Stopp på väg 11 efter trafikolycka

Lund Väg 11 är avstängd från Trafikplats Veberöd V till Veberöd N Lavelund i riktning mot Simrishamn.Olyckan ska vara en singelolycka och trafiken leds om via Veberöd. Skadeläget är initialt oklart.

Skånskan - 1 timme sedan

”J” fick ett ja av domstolen

Inrikes Att heta Prins, Ford och J i förnamn är helt ok.
Namnen har nu godkänts på högsta ort. Det är Högsta förvaltningsdomstolen som sagt ja till de tre förnamnen som orsakat en del huvudbry.

Skånskan - 1 timme sedan

Person påkörd på Segevång

Malmö En person har blivit påkörd av en personbil på Östra Fäladsgatan i Malmö.Skadeläget är initialt oklart. Olyckan inträffade strax innan klockan 14 på torsdagseftermiddagen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Man ur huse på basaren

teckomatorp Redan en halvtimme innan portarna slog upp köade folk för att komma in på Garvaren i Teckomatorp.
Det handlade om årets stora fest, LSS egen julbasar som årligen drar massvis med intresserade.I år var det inget undantag och under hela dagen såldes massor med välgjorda ting över disk.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stal verktyg på arbetsplats

TECKOMATORP En mängd verktyg försvann i samband med ett inbrott på en byggarbetsplats i Teckomatorp.
Det var i helgen som okända personer gick in i en villa som är under renovering.
Ett fönster bröts upp och väl inne kunde man lägga beslag på verktyg såsom dammsugare, hyvlar, handverktyg och en skruvdragare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.