FriaTider > Nyheter

Tuesday, 10 December, 10:11

FriaTider - 03 dec 19 kl. 16:56

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Nymfomani, beror, hormonstörningoch kan , botas
NT - 08 mar 13 kl. 08:49

Akupunktur mot hormonstörning

Akupunktur kan vara en hjälp för de kvinnor som har hormonstörningen PCOS, visar en studie i Göteborg. Störningen leder till oregelbunden eller helt utebliven ägglossning och drabbar fem till tio procent av alla kvinnor. Akupunktur kan göra ägglossningen mera frekvent och även minska nivån av manligt könshormon, vilket är en del av PCOS..

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Metro - 08 dec 15 kl. 10:23

Autism kopplat till hormonstörning

Kvinnor som lider av polycystiskt ovariesyndrom löper högre risk att få barn som utvecklar autism.....

Dagens Medicin - 08 dec 15 kl. 11:08

Autism kopplat till hormonstörning

Kvinnor som lider av polycystiskt ovariesyndrom löper högre risk att få barn som utvecklar autism. Fyndet stärker idén om ett samband mellan autism och för mycket manliga könshormoner tidigt i livet..

IDG - 19 mar 18 kl. 10:41

Forskare använder maskininlärning för att avslöja vem som skrivit koden


Tror du att du kan skriva vilken kod som helst och sedan vara anonym när du kompilerat den till maskinkod? Tänk om, i så fall..

YLE - 19 jan 15 kl. 13:15

Forskare ryter till om D-vitamin

Kronisk brist på D-vitamin är ett allvarligare tillstånd än vad man är van att tänka i Norden, skriver svenska forskare i Svenska Dagbladet/Opinion under rubriken "Brist på D-vitamin måste tas på allvar". Forskarna Susanne Bejerot och Mats Humble undrar varför ansvariga myndigheter i Sverige inte agerar efter allt prat om riskerna med för litet intag av D-vitamin. De säger att D-vitaminfrågan tycks ligga på ”ingens bord” och frågar sig hur många sjukdomar som måste kopplas till låga D-vitaminnivåer innan något händer.

YLE - 11 feb 15 kl. 12:59

"Utvecklingsstörning borde uppfattas som en sjukdom"

Att börja behandla utvecklingsstörning som en sjukdom kunde förbättra forskningen och hindra att fler föds med utvecklingsstörning, anser läkaren Robert Paul. Det här oortodoxa förslaget kritiseras av FDUV, som tycker det tyder på en förlegad inställning. Yles temakväll om utvecklingsstörning i går kväll på TV2, blev en succé.

BT - 07 sep 12 kl. 07:41

Behaglig körning kan ge lönebonus för bussförare

Bussförare hos Borås lokaltrafik som kör mjukt och behagligt kan i framtiden få mer i lön. Det är en av effekterna av det nya system som just nu installeras i bussarna. Huvudsyftet är dock att minska passagerarskador och ge en behagligare resa.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 18 kl. 02:10

Forskare vill rädda nordlig vit noshörning

I våras dog Sudan, den siste hanen av arten nordlig vit noshörning. Med bara två honor kvar ser det dystert ut för arten – om inte forskare lyckas med sitt räddningsförsök via surrogatmödrar. Det är forskare vid Leibniz-institutet för zoo- och vilddjurs.

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 13 kl. 16:25

Omfattande störning i mobilnätet

Mobilnätet i Skåne är just nu drabbat av en större driftstörning.
Drabbat är Telenors och 3:s gemensamma 3G-nät, både vad gäller datorer och telefoni. Enligt Telenor är kunder i Skåne drabbade, enligt 3 även i Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Halland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.