Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 12 December, 20:47

Cornucopia - 03 dec 19 kl. 14:01

Svenska skolan fortsätter bättra sig i PISA - nu över snittet i OECDResultaten för den svenska skolan fortsätter stärka sig under nuvarande regering och framför allt kommunala styret över skolan, upp från Alliansens botten 2012. Sverige är nu sjunde bäst på PISA, av 36 OECD-länder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
PISA, OECD, Alliansens, Gustav Fridolin, Sverige, Löfven, NPF, Jan Björlund, Men, Alliansen, Jan Björklund, Reinfeldt, Polen, Estland, Danmarks, Norges, Löfvens, Fridolins, Miljöpartiet, Skolverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska skolanfortsätter , bättrasig i , PISAnu över , snittet i OECD
TA - 18 feb 14 kl. 10:55

OECD: Låga lärarlöner i Sverige

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt saknas karriärmöjligheter för svenska lärare.
På regeringens begäran har OECD gjort en snabbanalys efter det rekordlåga svenska resultatet i den senaste Pisamätningen.

YLE - 05 sep 14 kl. 04:19

Stora klasser ger topplacering i OECD-jämförelse

Den finländska skolan är den effektivaste bland industriländerna. Finland får det bästa resultatet när industriländernas OECD-grupp räknar om investerade dollar i Pisa-poäng. Finlands toppresultat i undersökning förklaras med stora klasser och relativt låga lärarlöner.

DI - 18 jun 11 kl. 08:51

Svensk skola under OECD-snittet

Den svenska skolan hamnar klart under snittet i en ny OECD-studie..

BT - 01 apr 14 kl. 10:23

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport. Den nya studien har mätt elevers problemlösningsförmåga. Sverige hamnar åter igen under OECD-snittet i ännu en Pisa-studie som presenteras i dag.

TA - 01 apr 14 kl. 11:30

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport, när elevers problemlösningsförmåga mätts. Nästan var fjärde elev är "lågpresterande" och resultatet lär bli bränsle i valrörelsen.
2 500 15-åringar i Sverige har gjort ett digitalt prov som testar förmågan att lösa problem som inte har direkt koppling till skolämnen.

BT - 01 apr 14 kl. 11:08

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport, när elevers problemlösningsförmåga mätts. Nästan var fjärde elev är "lågpresterande" och resultatet lär bli bränsle i valrörelsen.2 500 15-åringar i Sverige har gjort ett digitalt prov som testar förmågan att lösa problem som inte har direkt koppling till skolämnen.

Barometern - 01 apr 14 kl. 11:22

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport, när elevers problemlösningsförmåga mätts. Nästan var fjärde elev är "lågpresterande" och resultatet lär bli bränsle i valrörelsen. 2 500 15-åringar i Sverige har gjort ett digitalt prov som testar förmågan att lösa problem som inte har direkt koppling till skolämnen.

Kristianstadsbladet - 01 apr 14 kl. 11:01

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport. Den nya studien har mätt elevers problemlösningsförmåga.Resultatet lär bli bränsle i valrörelsen.

Alliansfritt Sverige - 01 apr 14 kl. 15:00

Björklund sämre än OECD-genomsnittet på att ta ansvar, visar ny Pisamätning

I november slog Pisa-rapporten där svenska skolelevers kunskaper i matematik, naturvetenskap och läsförståelse sattes i jämförelse med andra OECD-länder. Som vi alla vet var resultatet lite av en chock, framförallt för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund. Och det fanns en massa olika personer för Björklund att skylla på, för det var ju verkligen inte den ansvarige ministerns fel.

BT - 18 feb 14 kl. 08:40

OECD: Låga lärarlöner i Sverige

Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt kostar varje elev mycket i Sverige. Utbildningsminister Jan Björklund får nu OECD:s första svar om vad Sverige kan lära av de länder som presterade bättre i kunskapsmätningen Pisa 2012.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

TV4, Telia, Tele2/Comhem och linjärteves sista strid

Sedan Telia nyligen förvärvade TV4 har i veckan har Tele2-ägda ComHem slutat vidaresända linjärtevekanalen efter att man blivit sura på Telia. Detta inkluderar tydligen även den marksända digitaltjänsten Boxer, som ägs av Comhem. Dock ska TV4 fortfarande gå att ta emot som marksänd fri teve med enbart en digital-tevemottagare.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Svenska kraftnät avbryter upphandling av effektreserv - fick bara ett anbud

För innevarande vinter har Svenska Kraftnät försökt upphandla ytterligare effektreserv för att kompensera för effektbristen vid en köldknäpp i vinter, nu när en första reaktor i Ringhals stängs ner. Man har nu avbrutit upphandlingen, då man bara fick in ett enda anbud, vilket sätter fingret på att det helt enkelt inte finns några kraftverk för att använda som effektreserv.
Vintern är på väg ...

Cornucopia - 10 timmar sedan

Amiral Kuznetsov brinner

Rysslands enda hangarfartyg har fattat eld under ett svetsarbete. Fem människor ska vara skadade, det finns uppgifter om dödade. Kreml-diktaturens nyhetsbyrå TASS uppger att 120 kvadratmeter av fartyget brinner och att bränsleförråd nu ska ha antänts.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Election actually - Tories får fortfarande egen majoriet i opinionen

Idag går Storbritannien till val. Tories får fortfarande ensam majoritet enligt den senaste opinionsundersökningen, men bollen är oval i rugby och med det brittiska valsystemet kan allt hända. I potten ligger förstås Brexit.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Boksignering i Skene idag 16-18

Lena och jag signerar Är du förberedd? idag torsdag klockan 16 - 18 hos Skene Bokhandel i Skene. Jag signerar även mina andra böcker, så passa på att komma förbi och ordna julklapparna.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Partisympatierna: Moderaterna störst hos höginkomsttagarna

SCB:s partisympatiundersökning för november 2019 (SCB PSU nov 2019) visar föga överraskande att Moderaterna är störst hos höginkomsttagarna. MP och C är de partier vars väljarkår domineras mest av de lägsta inkomsterna, medan L och M har väljarkårer med de högsta inkomsterna.
Partisympatier efter inkomstgrupper normerat runt 100.

Cornucopia - Igår: 15:34

Är Internet de politiska visionernas död?

Förr i tiden var media begränsat och ofta helt eller delvis statskontrollerat, samt grindvakter hindrade att vem som helst kunde uttala sig om vad som helst. Med Internet är media i praktiken fritt och vem som helst kan uttala sig. Frågan är om detta är grunden till de politiska visionernas död - det går helt enkelt inte längre att etablera något konsensus om samhällsmålen, utan Internets pluralism leder istället till splittring och konfrontation.

Cornucopia - Igår: 13:40

Inflationen fortsätter stiga - Riksbankens höjning säkerställd

Inflationen fortsatte att stiga och den fallande trenden det senaste verkar bruten. Detta gör att Riksbankens förväntade räntehöjning nu kan anses helt säkerställd och styrräntan reporäntan kommer därmed höjas med +0.25 procentenheter.

Cornucopia - Igår: 10:12

Partisympatierna: MP, V och C har de yngsta väljarna - men Moderaterna är störst bland unga

"Jag dör hellre än röstar på något annat än sossarna!"SCB:s partisympatiundersökning för november 2019 (SCB PSU nov 2019) visar att MP, V och C har de yngsta väljargrupperna, medan S, SD och KD har de äldsta. Störst bland unga väljare i absoluta tal är dock Moderaterna och störst bland de så kallat sistagångsväljarna är Socialdemokraterna.

Cornucopia - Igår: 08:59

Byggfel hos Oscar Properties Nybrogatan 19

Bostadsrättsföreningen Riddaren 5, även känd som Oscar Properties Nybrogatan 19, har drabbats av byggfel. Tre lägenheter har bristande ljudisolering vilket behöver åtgärdas.
Östermalms saluhall på Nybrogatan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.