Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 11 December, 18:39

Nyan - 03 dec 19 kl. 13:27

Sjöbefäls uppsägning avgörs i tingsrättenHade sjöbefälet en plikt att inställa sig på jobb på kort notis fast han blivit uppsagd från tjänsten på en landskapsfärja? .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbefäls, uppsägning, avgörsi , tingsrätten
Nyan - 05 sep 19 kl. 08:00

Sjöman förlorade i tingsrätten

En man som från 2003 till 28 december 2014 varit anställd inom skärgårdstrafiken som AT-matros, styrman och befälhavare har förlorat ett rättstvist mot landskapsregeringen. Mannen anförde att han sagts upp olagligt och krävde drygt 100 000 euro i uppsägninglön och ersättning för ogrundad/felaktig uppsägning av arbetsavtalet. .

Skånskan - 05 apr 17 kl. 05:00

Operatör riskerar åtal för tjänstefel

ystad En operatör vid polisens regionledningscentral riskerar åtal för tjänstefel i samband med mordet i Ingelstorp i augusti förra året. ERWP.fif(0)Det var i augusti förra året som svågern till den mördade kvinnan ringde till polisen och sa att hon var utsatt för hot.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Stormen stoppar Enklingefärjan

Enklingefärjan ställer in dagens avgångar från och med 11.40-turen från Kumlingen till Enklingen på grund av hårda vindar. Befälhavaren har meddelat skolan och postutdelaren.

Nyan - 8 timmar sedan

Geriatri-upphandling avgjord i marknadsdomstolen

Fastighetsverket gjorde inte fel när man avbröt upphandlingen av arkitekttjänsterna för byggandet av en geriatrisk klinik, det slår Marknadsdomstolen fast. -Trots att det var helt väntat så är det i dag mer en känsla av lättnad än glädje, säger Stefan Rumander, vd på Landskapets fastighetsverk i ett utskick. Här kan hela avgörandet läsas.

Nyan - 8 timmar sedan

Efterlyst greps, ljög om sin identitet

En person stal varor från en butik i Mariehamn i onsdags och greps av polisen. Personen ljög om sina personuppgifter för polisen, men när identiteten väl var utredd visade det sig att personen var efterlyst 18 gånger om. Flera av efterlysningarna innebär transport till fängelse i Finland.

Nyan - 8 timmar sedan

Polisen: Ingen jularmatur i bilen

Polisen meddelar att man på senaste tiden stoppat och informerat bilförare om vad som gäller kring belysning på fordon, eftersom folk pyntar sin bil med diverse jularmaturer.
Polisen påminner om att man ska använda hel- eller halvljus när det framförs i mörker, gryning eller skymning eller när sikten är nedsatt på grund av väderförhållanden. Helljus får inte användas på väg med tillfredsställande belysning, när andra kan bländas eller när man kör bakom ett annat fordon.

Nyan - 10 timmar sedan

Stan säger upp brand- och räddningsavtal

Staden säger upp avtalet om befälsberedskap och även avtalet med Jomala kommun om brand- och räddningsväsendet. Det är beskedet efter infrastrukturnämndens möte på tisdag kväll. .

Nyan - 11 timmar sedan

Nästan 4 000 hushåll utan el

Under onsdagsmorgonen var nästan 4 000 av Ålands Elandelslags kunder utan el. Enligt elandelslagets hemsida är det 8 pågående avbrott. TEXT: Johan Orre johan.

Nyan - 11 timmar sedan

Kantarellen-området blir större

Ab Mathias Eriksson har köpt ett 20 000 kvadratmeter stort område väster om Kantarellen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Grundlagsutskottet godkände nytt ekonomiskt system

I går godkände riksdagens grundlagsutskott lagförslaget om Ålands nya ekonomiska system. .

Nyan - 23 timmar sedan

Liten men stark studentförening

Pia Sundqvist tar över som ordförande för Åländska studentlaget i Åbo efter Esther Djupsund. .

Nyan - Igår: 17:02

Beslut om Måtar bordlades

Planen var att talmanskonferensen i går skulle fatta beslut om Marcus Måtars framtid som lagtingsledamot men omröstningen sköts upp en vecka. Anledningen till att Måtars lagtingsplats tas upp för diskussion är att hovrättens dom mot honom om fyra månaders villkorligt fängelse för grovt ocker nu vunnit laga kraft. Inget parti har hittills förordat att Måtar ska skiljas från sitt uppdrag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.