GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 07 December, 16:06

GöteborgsPosten - 03 dec 19 kl. 04:30

Stoppa inte Preems hållbara satsning på tillväxtOm Preem får ett nej på sin miljötillståndsansökan försämras lönsamheten drastiskt, och den förnybara omställningen tar smällen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Preems, Preem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppainte , Preems, hållbara, satsning, tillväxt
Supermiljöbloggen - 07 aug 15 kl. 16:52

Det här är FN:s nya hållbara utvecklingsmål

Förenta Nationerna har nu i dagarna presenterat de efterföljande målen till de åtta millenniemål som sattes upp för att minska fattigdom, svält och låta världen gå mot ett mer hållbart resursutnyttjande till 2015. De sjutton nya mål som nu har lagts fram är mer specifika gentemot bland annat energi, miljö, social hållbarhet och mänskliga rättigheter.   FN:s 193 medlemsländer godkände i söndags de 17 nya, hållbara utvecklingsmål (Sustainable Development Goals) som ska ersätta millenniemålen vars giltighetstid nu går ut, rapporterar bland annat Reuters.

BT - 03 aug 19 kl. 04:00

Preems miljösatsning – ett spel för gallerierna?

Satsningen på miljöanpassat drivmedel är en viktig del i vår gemensamma strävan att lämna över en beboelig planet till kommande generationer. Men kommer skogsråvaran på en karavan med långtradare, då är Preems miljösatsning inte mer än en reklamslogan, menar skribenten..

DI - 18 jan 19 kl. 10:35

Hållbara transporter i fokus för ny regering

”Det är glädjande att politiken satsar vidare på att göra transportsektorn mer hållbar - det är helt i linje med Preems vision att vara ledande i omställningen mot ett hållbart samhälle”. Det säger Preems vd Petter Holland, med anledning av den nya regeringsbildningen..

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 12 kl. 11:35

Satsning på naturgas skapar 100 jobb

Drivmedelsbolaget Preem storsatsar på naturgas i Lysekil. Investeringen på 700 miljoner kronor för att bygga en terminal för naturgas vid Preems raffinaderi i Lysekil ska skapa 100 nya arbetstillfällen. Naturgasen står norska Skangass för.

DI - 21 mar 18 kl. 10:54

Nordeas hållbara fonder sätter Facebook i karantän

I spåren av skandalen kring Cambridge Analytica har Nordea beslutat sig för att sätta Facebook i karantän och stoppa ytterligare investeringar i bolaget för bankens hållbara fonder.  .

BT - 09 nov 19 kl. 04:00

Preems propaganda måste genomskådas

Att satsa motsvarande vad några ordinära villor kostar, uppfattar jag inte som en seriös satsning på att fånga in ens en liten bråkdel av koldioxiden, skriver Pensionerad ingenjör..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 12 kl. 07:30

Satsning för att stoppa våldet mot kvinnor

Regeringen genomför en historisk satsning för att stoppa mäns våld mot kvinnor, skriver Nyamko Sabuni och Nina Larsson..

Polisen - 12 mar 12 kl. 16:14

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet

Polisen gör i år en extra satsning för att stoppa de livsstilskriminellas brottslighet, det vill säga de kriminella som står för en stor del av mängdbrotten, som till exempel inbrott och stölder. Satsningen ska minska brottsligheten och öka tryggheten..

YLE - 03 okt 12 kl. 12:11

SDP vill stoppa kommunernas flirt med skatteparadisen

Socialdemokraterna vill att kommunerna bryter alla kontakter med företag som utnyttjar skatteparadis. Det kommer fram i partiets valprogram. Partiet vill att kommunerna enbart sluter avtal med företag som betalar skatt i Finland.

YLE - 03 okt 12 kl. 15:56

SDP vill stoppa flirt med skatteparadisen

Socialdemokraterna vill att kommunerna bryter alla kontakter med företag som utnyttjar skatteparadis. Det kommer fram i partiets valprogram. Partiet vill att kommunerna enbart sluter avtal med företag som betalar skatt i Finland.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Här är decembers kusligaste böcker

Maria Näslund läser om en långutdragen mordutredning, en nyårsfest som spårar ur och om två kvinnor som tävlar om makten som statsminister..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Tänk er en SD-regering ...

Om SD skulle bilda regering, hur många skulle bli kompetenta ministrar?.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Utvisa oss inte – låt oss bidra!

Vi är inte kriminella, vi vill bara bo i lugn och ro, studera och utveckla landet..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Klimatförhandling pågår

Klimatförhandlingarna i Madrid är frustrerande otillräckliga. Det behövs en större acceptans för att stora förändringar också kostar mycket..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Människans inre mer än kemi

Är det inte dags att lämna spåret ”biologisk psykiatri”?.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Därför bor Sten, 70, på Göteborgs centralstation

Har blivit amputerad, rullstolsburen och bostadslös – allt sedan i somras..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Stadens mål gäller visst inte de yngsta

Att lägga ner öppna förskolor som inte tillhör en familjecentral rimmar illa med stadens mål..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Vem har rätt att bestämma över livets slut?

Han hjälpte sin svårt sjuka fru att avsluta flera år av lidande. I november dömdes Richard Lundgren till fängelse för barmhärtighetsdråp. Nu berättar han om sin syn på dödshjälp..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

USA skjuter upp terrorklassning

USA:s president Donald Trump säger att man tillfälligt skjuter upp terrorklassningen av mexikanska knarkkarteller, trots att "allt nödvändigt arbete har färdigställts" för att kunna göra det..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Nätbehandling kan minska fibromyalgibesvär

Personer med fibromyalgi fick efter en tioveckorsbehandling kraftig minskning av sina besvär, resultat som stod sig även ett år efter behandlingen, rapporterar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.