Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 10 December, 01:47

Blekinge Läns tidning - 03 dec 19 kl. 11:52

Statsvetare: SD kan vara ännu störreSverigedemokraterna befäster sin ställning som näst största parti. – Och det är mycket möjligt att SD är större än så, säger statsvetare Jenny Madestam..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
SD, Jenny Madestam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StatsvetareSD kan vara , ännustörre
SvD - 02 feb 14 kl. 11:55

Statsvetare: Ännu inte kört för regeringen

Jonas Hinnfors: Socialdemokraterna måste slå åt två håll..

Politologerna - 04 nov 13 kl. 09:46

Om statsvetare i offentligheten och kärleken till ämnet

Det diskuteras ibland om det behövs en statsvetarlicens eller ett slags uppförandekod för statsvetare i offentligheten. Du har tidigare kunnat läsa om detta i tidigare inlägg på min forskarblogg. Bakgrunden till diskussionen är givetvis det betydande och växande genomslag som statsvetare har i offentligheten.

SvD - 22 apr 16 kl. 18:11

Statsvetare: ”Språkrören sitter säkert – ännu så länge”

Förtroendet för Miljöpartiets språkrör är rekordlågt, visar flera nya mätningar. Men ännu så länge är språkrörens ställning inte hotad, tror de statsvetare SvD pratat med..

Politologerna - 04 maj 14 kl. 09:21

Bloggande statsvetare – hela (?) listan!

Det är valår och därmed ett utmärkt tillfälle att kolla in statsvetenskapliga forskarbloggar. Politologerna ger dig hela listan (om någon blogg saknas, tipsa gärna i kommentatorsfältet). I en krönika i New York Times den 15 februari 2014 framförde journalisten Nicholas Kristof en vädjan till forskare om att delta i högre grad i samhällsdebatten.

Politologerna - 10 jul 14 kl. 07:00

Statsvetare: prata mindre, skriv mer

I fredags hade jag förmånen att få delta i ett panelsamtal (som jag bjudit in mig själv till) i Almedalen om huruvida samhällsvetenskapen spelar någon roll eller ej tillsammans med nationalekonomen Andreas Bergh, Anna Dahlberg (Expressen), Mats Edman (Dagens Samhälle) och Marika Lindgren Åsbrink (Socialdemokraterna). Bakgrunden till samtalet var att jag, åtminstone ibland, känner att statsvetenskaplig forskning inte gör något större avtryck i samhället. Statsvetare syns och hörs dagligen i media.

BT - 02 dec 14 kl. 20:16

Statsvetare tror på blocknärmanden

Statsvetare tror att Sverigedemokraternas beslut att försöka att fälla regeringen kan tvinga blocken att närma sig. Då förlorar också partiet sin vågmästarroll.Jonas Hinnfors vid Göteborgs universitet trodde att SD skulle välja att lägga ned rösterna.

SVT - 22 dec 14 kl. 11:14

Statsvetare varnar för regeländring

Det är ingen bra idé att ändra i röstningsreglerna i riksdagen. Då skulle Sverigedemokraterna gå framåt ännu mera. Det säger Karl Loxbo, statsvetare på Linnéuniversitet i Växjö..

SvD - 18 apr 16 kl. 21:46

Statsvetare: "Islamofobi – en fråga som bubblar upp”

Trycket på Miljöpartiet har ökat dramatiskt efter de senaste dagarnas avslöjanden om Mehmet Kaplan. Men det är fortfarande för tidigt att säga hur ministerns avgång påverkar förtroendet för partiet och regeringen, säger statsvetare Johan Hinnfors. – Vi vet ännu inte vem som kommer att ersätta Kaplan permanent, säger Hinnfors..

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

Sydsvenskan - 11 jan 19 kl. 16:17

Statsvetare: Politisk historia som skrivs

S, MP, C och L tycks ha nått en överenskommelse i regeringsfrågan. – Inget är beslutat ännu, men det skulle vara historiskt, säger Tommy Möller, statsvetare vid Stockholms universitet. Förhandlingarna kring regeringsfrågan har varit långa och låsta.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Putin: Mordoffer var själv mördare

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Väder: SMHI varnar för plötslig ishalka

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Ljungberg äntligen vinnare med Arsenal

En poäng på två matcher och i full fart åt fel håll i Premier League-tabellen. Fredrik Ljungbergs inhopp som manager i Arsenal utvecklade sig snabbt till tunga motgångar. Då kom vändningen.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Aktiespararna: Granska Vestbergs bonus

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Sportchefens favorit hittade hem till Mjällby igen

Mamudo Moro har varit efterlängtad på Strandvallen och hos sportchefen Hans Larsson. – Ända sedan den dagen han lämnade har jag velat ha tillbaka honom, säger Larsson. Nästa steg blir att sätta den nya tränaren..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Skönmålad USA-bild av Afghanistankriget

När höga befattningshavare i USA sade att landet gjorde stora framsteg i kriget i Afghanistan visste de att det inte stämde. The Washington Post har tagit del av tusentals handlingar som visar hur krigföringen skönmålades på högsta nivå..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Nedåt på Wall Street

USA-börserna inledde veckan negativt sedan bland annat teknik- och hälsosektorn tyngt indexen. De närmaste dagarna har marknaden dessutom en mängd evenemang att förhålla sig till, något som dämpade investeringsviljan..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

AIK var på gång – då vände Almtuna till seger

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Brockhampton till Sverige i vår

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Stenkastning mot polisen i TrollhättanOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.