Världen Idag > Nyheter

Friday, 06 December, 02:32

Världen Idag - I förrgår: 12:27

S tappar – rekordsiffror för SDSD får sitt bästa resultat hittills i SCB:s mätningar och får 22,6 procent i novembermätningen, en rejäl uppgång från maj då noteringen var 17,1. Socialdemokraterna får sitt sämsta resultat hittills och sjunker från 27,6 procent i maj till 26,3 i november..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
SD, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S tappar, rekordsiffrorför SD
SVT - 03 aug 18 kl. 21:11

Rekordsiffror för tyska högernationalister – skakas av ny naziskandal

Det högernationalistiska partiet Alternativ för Tyskland, AFD, får rekordsiffror – 17 procent av stödet – i de senaste opinionsmätningarna. Därmed hamnar det invandringskritiska AFD bara en procentenhet under Socialdemokraterna, SPD som ligger på sin rekordlåga nivå på 18 procent. Angela Merkels CDU/CSU, tappar i stöd.

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 16:59

Rekordsiffror för KD i ny väljarbarometer

Kristdemokraterna når rekordsiffror i GP/Sifos väljarbarometer för februari. Samtidigt tappar Moderaterna..

Sydsvenskan - 02 aug 11 kl. 00:30

Rekordsiffror för Arbeiderpartiet

Foto: Björn Larsson Rosvall
Arbeiderpartiet (Ap) når den högsta noteringen på tolv år i en ny opinionsundersökning för norska TV 2. Partiet får 40,5 procent i mätningen som gjorts efter terrorattentaten i Oslo och på Utöya.
Det är en uppgång med 9,2 procentenheter sedan föregående undersökning.

Expressen - 03 feb 12 kl. 10:14

Sjöstedt-effekten: Rekordsiffror för Vänstern

Vänsterpartiet rusar i väg och Miljöpartiet tappar väljare. Sjöstedt-effekten är tydlig i Demoskops senaste väljarbarometer. - Det var förväntat att han skulle dra till sig väljare i början, säger Stig-Björn Ljunggren, statsvetare.

DN - 29 mar 15 kl. 07:30

KD tappar medan SD ökar i ny väljaropinion

Kristdemokraterna har inte lockat till sig nya väljare trots mediaexponeringen i samband med val av ny partiledare. Däremot visar Sverigedemokraterna nya rekordsiffror i mätningen ”Svensk väljaropinion” som gjorts för Ekot..

GöteborgsPosten - 14 dec 18 kl. 17:00

GP/Sifo: Bakslag för Centerpartiet – tappar i opinionen

Centerpartiet och Liberalerna är de enda riksdagspartierna som backar. Samtidigt är Sverigedemokraterna uppe i rekordsiffror. Det visar GP/Sifos senaste väljarbarometer..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 11 kl. 12:04

Rekordsiffror för Dankort

Det blev rekordsiffror för det danska betalkortet Dankort förra året. Det lilla plastkortet användes för inköp på sammanlagt 289 miljarder danska kronor och det användes vid 872 miljoner tillfällen visar den senaste statistiken, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Det betyder att försäljningen med kortet steg med 5,6 procent och antalet transaktioner med 5,3 procent jämfört med 2009..

Computer Sweden - 19 jan 11 kl. 03:35

Rekordsiffror från Apple


Iphone och Ipad knuffade upp företagets omsättning och nettovinst till nya rekordsiffror.

.

Kristianstadsbladet - 23 apr 11 kl. 11:36

Rekordsiffror för Ryssbergsloppet

Löparhypen ger Ryssbergsloppet rekordsiffror. Årets upplaga blev en fullträff med allt från elittalanger till glada motionärer. Då jublar arrangören Ryssbergets IK.

E24 - 27 jan 12 kl. 07:31

Rekordsiffror för Samsung

Mitt i den globala ekonomiska nedgången redovisar sydkoreanska elektronikjätten Samsung nya rekordsiffror..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Islamist började tvivla på Koranen – fann Jesus

Kurden Zanyar var en hängiven muslim som var del av en radikal sunnigrupp. Koranens ord om att döda otrogna fick honom dock att börja ifrågasätta islam. I dag är han kristen och lever under dödshot.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Abortpositiv agendajournalistik ger vilseledande rubriker

Frågan är vem som vinner på att riskerna med abort negligeras, för det är inte kvinnor som gagnas, menar Brita Storlund och Cecilia K Björfjell från Människovärde, som påpekar att de första feministerna ansåg att abort innebar exploatering av kvinnor..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Ebba Busch Thor skiljer sig: ”Stor sorg”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skiljer sig. Det meddelar hon på Instagram. Hon har varit gift med Niklas Busch Thor, fotbollsspelare för IK Sirius, sedan 2013 men i dagarna har paret ansökt om skilsmässa..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Dokument avslöjar translobbyns metoder

Hur har frågor om könsidentitet och könskorrigering på kort tid kunnat etableras högt upp på den politiska och mediala agendan i stora delar av världen? Några av svaren på det går att finna i ett dokument som en av världens största juristbyråer och ett megaföretag varit delaktiga i att ta fram..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton år flyttade han tillbaka förra året och gick med i Opalkyrkan. – Cirkeln är sluten.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Böneutrop och hinduiskt mantra i svensk kyrka

Muslimskt böneutrop och hinduiskt mantra är några av inslagen i helgens arrangemang ”En bön till mänskligheten” i Korpilombolo kyrka, Pajala. – Det här är en mångreligiös teatral konsert med önskan om fred för alla människor på jorden, oavsett religiös uppfattning. Det är det övergripande skälet till att vi upplåter kyrkan, säger Åke Nordlundh, präst i Pajala församling..

Världen Idag - Igår: 00:00

Frälsning är lösningen på det dödliga våldet

Det dödliga våldet har uppmärksammats alltmer i Sverige de senaste åren. Det verkar som om politiken är ganska handfallen. Mer poliser, strängare lagstiftning och hårdare straff är standardlösningen.

Världen Idag - Igår: 00:00

Advent och jul handlar om precis detta att Guds rike vill vara nära dig genom Jesus Kristus.

Mark 1:14–15 Advent är ju ändå en bra tid på året. Vi har lämnat november bakom oss, det tänds stjärnor, ljusstakar och ljusslingor i våra hus och lägenheter. Det finns hopp helt enkelt.

Världen Idag - Igår: 00:00

Varför husförsamlingar?

Beteckningen ”församlingen i hans hus” i Apostlagärningarna visar att denna lilla enhet är församlingen i apostolisk tid. Husförsamlingen är visserligen också relaterad till den större församlingen på orten men var den väsentliga enheten i församlingslivet, skriver Per-Axel Sverker..

Världen Idag - Igår: 00:00

Mirakler och äventyr i Bangladesh

– Cola till frukost?! Jag får tala om för min 13-årige grabb, som kravlat sig ut från myggnätet på gästhuset i Dhaka, att när man är i väg så här får man äta och dricka det som sätts fram. Vi har just lämnat resten av familjen i hemmet i södra Thailand för en pionjärmissionskampanj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.