Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 15 December, 14:50

Dagens Medicin - 03 dec 19 kl. 12:07

Brakförlust för nätläkarnaDe största nätläkarbolagen gick back med nästan 600 miljoner kronor i fjol. Samtidigt ökade antalet besök hos nätläkare med 172 procent..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brakförlustför , nätläkarna
NSD - 04 dec 19 kl. 15:00

Brakförlust för nätläkarna

De största nätläkarbolagen gick back med nästan 600 miljoner kronor i fjol..

Dalarnas tidningar - 28 maj 13 kl. 14:27

Borlängeföretagare och 9000 biljettköpare de stora förlorarna

Peace & Love AB knäcktes som väntat av fjolårets brakförlust på 17 miljoner till följd av att festivalen då inte slog nytt besöksrekord och till följd av att P&L-besökarna avvaktade med köp av 2013 års biljetter. 200 Borlängeföretagare och 9000 biljettköpare är de stora förlorarna..

Dalarnas tidningar - 28 maj 13 kl. 14:42

Företagare och 9000 biljettköpare de stora förlorarna

Peace & Love AB knäcktes som väntat av fjolårets brakförlust på 17 miljoner till följd av att festivalen då inte slog nytt besöksrekord och till följd av att P&L-besökarna avvaktade med köp av 2013 års biljetter. 200 Borlängeföretagare och 9000 biljettköpare är de stora förlorarna..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 14:15

Ingen primärvårdsreform före årsskiftet

Den utlovade primärvårdsreformen kommer i början av nästa år. Partierna i januariavtalet är överens om de stora dragen.  – Våra fyra partier jobbar intensivt, men det blir ingen lagrådsremiss före nyår, säger Tobias Lundin Gerdås, stabschef på Socialdepartementet..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:28

Fraser på 42 språk gör tolken överflödig

En röntgenläkare på Oskarshamns sjukhus har utvecklat ett digitalt översättningsverktyg som gör det lättare att kommunicera med patienter som är dåliga på svenska. Det fungerar så bra att ingen tolk behövs i dag vid enklare undersökningar..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:02

Lovande läkemedel krympte sex av tio spridda brösttumörer

En fas 2-studie på en läkemedelskandidat med långt gången bröstcancer visar mycket lovande resultat. En svensk onkolog kallar den progressionsfria överlevnad som visas ”ofattbart bra”. Studien publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:04

Vanligt att barn tolkar i vårdmöten

Tre fjärdedelar av hälso- och sjukvårdspersonalen i Region Skåne har haft anhöriga som tolkar vid vårdmöten och många har varit barn. Alarmerande, enligt en ny rapport..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:45

Regioner betalar miljoner för ifrågasatta kurser

Över elva miljoner kronor har gått till kurser för vårdpersonal som delvis bygger på vad som beskrivs som en pseudovetenskaplig modell. Läkarförbundets företag Lipus ser nu över sin kurscertifiering..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:31

Cochrane vill motverka medicinsk överanvändning

Det internationella forskarnätverket Cochrane har skapat en tvärvetenskaplig grupp forskare inom hållbar sjukvård. Satsningen leds av den svenska allmänläkaren och forskaren Minna Johansson, som tycker att uppdraget är mycket spännande.  .

Dagens Medicin - I förrgår: 10:16

”Varför vill någon frivilligt utsätta sig för det där?”

Det är ingen som tittar på min näsa. Det är faktiskt lite märkligt, tänker jag. När dagarna går framträder blåmärkena tydligare i ansiktet.

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Regeringen bör tillsätta en kommission för hjälpmedel”

Det är hög tid att regeringen tar ansvar för en nationell reglering av svensk hjälpmedelsförsörjning, skriver ordförande för 20 patientorganisationer..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

Företag svarar inte om hantering av defibrillatorfel

Läkemedelsverket har startat ett tillsynsärende mot en tillverkare av hjärtdefibrillatorer, och beslutat att företaget ska utfärda ett viktigt säkerhetsmeddelande om risk för snabb batteriurladdning. Bolaget har överklagat beslutet och begärt inhibering, men vill inte svara på Dagens Medicins frågor om varför..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:13

30 mål i life science-strategin

30 målsättningar inom åtta områden. Så ser den nationella strategin för life science ut. – Nu behöver vi jobba vidare med att göra verklighet av de här målsättningarna, säger Jenni Nordborg, nationell samordnare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.