PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 14 December, 01:35

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 12:14

Trump: Handelsavtal kan dröja till efter valetTrump sade att det enda som betyder något om ett Kina-avtal är om han vill ha det. Han sade samtidigt att det inte finns någon sista tidpunkt för ett avtal, och att det på vissa sätt kan vara bättre att vänta till efter valet 2020. Presidenten noterade dock att Kina vill ha ett avtal nu.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Handelsavtalkan , dröjatill efter , valet
DI - 20 sep 19 kl. 18:53

Trump: jag behöver inget handelsavtal före valet 2020

USA:s president är i behov av ett handelsavtal före presidentvalet 2020..

PrivataAffärer - 06 aug 19 kl. 10:23

Goldman: Inget handelsavtal innan USA-valet nästa år

  Donald Trump meddelade förra veckan att USA kommer införa 10-procentiga tullar på kinesiska varor till ett värde om 300 miljarder dollar från och med 1 september. Enligt Hatzius tyder det på att båda sidor nu har intagit en hårdare linje vilket minskar sannolikheten för en lösning på kort sikt. Som svar på tullhotet lät Kina på måndagen yuanen försvagas mot dollarn över 7:00-nivån.

Affärsvärlden - 26 sep 19 kl. 11:00

Dimon: Tror inte på handelsavtal före valet

Jamie Dimon, vd vid JP Morgan Chase, tror inte på ett handelsavtal mellan USA och Kina före det amerikanska valet nästa höst..

SvD - 10 okt 16 kl. 11:58

"Trump har förvandlat valet till en reality show"

Den av vissa uträknade Donald Trump gjorde en starkare insats än senast. Samtidigt gjorde Hillary Clinton en blek insats. Det menar SvD:s Jesper Sundén och Therese Larsson Hultin i ett extrainsatt avsnitt av Utrikesredaktörerna..

NT - 09 nov 16 kl. 06:49

Trump mot seger i valet – det hände medan du sov

Donald Trump går mot seger i det amerikanska presidentvalet..

Corren - 09 nov 16 kl. 06:50

Trump mot seger i valet – det hände medan du sov

Donald Trump går mot seger i det amerikanska presidentvalet..

Expressen - 25 feb 17 kl. 04:14

3 600 Trump-produkter borta sedan valet

Tusentals Trump-produkter har försvunnit från återförsäljare sedan presidentvalet. Varuhuskedjor som varit mål för en bojkott har gjort sig av med över 3 600 produkter, enligt Business insider..

Expressen - 12 dec 17 kl. 20:58

Därför pratar alla (även Trump och Obama) om valet i Alabama

Både Donald Trump och Barack Obama har engagerat sig i tisdagsnattens fyllnadsval i Alabama, där Roy Moore och Doug Jones slåss om en plats i senaten.Expressens USA-expert Frida Stranne förklarar vad som står på spel..

DI - 02 aug 19 kl. 22:25

Toppinvesterare: Trump-förlust i valet hårt slag för marknaden

Den amerikanska aktiemarknaden kommer att få det jobbigt om Donald Trump förlorar presidentvalet nästa år. Det säger investeraren Mark Mobius till CNBC..

Dagens PS - 08 nov 16 kl. 10:14

När avgörs USA-valet? Då är ny president klar

Vilken tid avgörs USA-valet? PS SVARAR: Omkring midnatt i USA, 06.00 svensk tid, bör vi veta vem som blir USA:s nästa president.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USA

På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Detta fick världens börser att lyfta på fredagsförmiddagen. Men uppgången kom av sig efter att Donald Trump twittrat att Wall Street Journal har fel i sin rapportering, särskilt om tullarna.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ny Trump-tweet dämpar handelsoptimismen

  På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Kinas handelsdepartement ska hålla en pressträff på fredagen klockan 15.30 svensk tid.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30

Morgonens nyhetsflod bar med sig ras i Immunicum och Hansa Biopharma och rus i First North-listade Diamyd Medical. Efter den tekniska analysen gästade Nyhetsbyrån Direkts makrochef, Mikael Sandbladh, som hjälpte oss förstå framtidens kast i brexitfrågan och vad handelsavtalet mellan USA och Kina egentligen innebär. Teknisk analys Tobbes val: OMXS30 (extra lång!

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

De 20 bästa aktierna enligt den ”magiska formeln”

Greenblatts ”En liten bok som slår aktiemarknaden” är något av en klassiker när det gäller finanslitteratur. I boken presenterar han sin ”magiska formel” som ska hjälpa investerare att slå börsen. I korthet går den ut på att investera i bra och billiga bolag.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyder

DNB menar att Storytel, som en ledande global ljudboksleverantör, gynnas av skiftet från ”transaktionsbaserad” modell för fysiska böcker till en ”accessbaserad” streamingmodell. ”Vår analys indikerar att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadie av ljudboksstreaming, med en global penetration på lägre än 1 procent (jämfört med musikstreaming på omkring 7 procent)”, skriver DNB Markets. Enligt DNB Markets analys av Storytels cirka 20 marknader, tror banken att ljudboksföretaget kan nå upp till omkring 6 miljoner abonnenter till 2023.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Pareto: Kursnedgång motiverar höjd rekommendation för Assa Abloy

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer analyshuset sin rekommendation till behåll från tidigare sälj, men med bibehållen riktkurs på 220 kronor. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknaden

Stockholmsbörsen öppnade klart uppåt på fredagen efter uppgifter om att Donald Trump godkänt ett så kallat ”fas ett”-avtal med Kina. Det gör att den nya omgången med tullar som skulle träda i kraft på söndag undviks. Samtidigt har de konservativa partiet Tories i Storbritannien med Boris Johnson i spetsen vunnit en tydlig majoritet i parlamentet vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation

Riktkursen på 220 kronor behålls dock. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen sänks till 180 från 185 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.