Skånskan > Opinion

Thursday, 12 December, 05:08

Skånskan - 03 dec 19 kl. 12:13

Åtalade brände bilar för 3 miljoner kronorFurulund/Sydvästskåne I över fyra månader har ett par suttit frihetsberövade för bilbranden i Furulund. I dag kom åtalet. Åklagare menar att paret stått bakom tretton av sommarens bilbränder med skador för tre miljoner kronor.Under sommaren drabbades Lund- och Malmöområdet av en våg av bilbränder.
Bara två misstänkta har gripits.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sydvästskåne, Furulund, Lund, Malmöområdet, Trädgårdsgatan, Malmö, Helena Lundström, Skånskan, Lunds, Burlövs, Oxie, Trelleborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalade, brände, bilarför 3 miljoner kronor
Skånskan - 07 sep 16 kl. 16:09

Skrotade bilar kunde fortfarande rulla

MALMÖ Bilar hade avregistrerats utan att vara skrotade. Nu åtalas en bilskrotare.Den 43-årige mannen åtalas för brott mot bilskrotningsförordningen och för osant intygande.

SmålandsPosten - 15 jun 13 kl. 08:09

Mamma och två döttrar erkände kränkningar

Skyltar och dockor med kränkande budskap sattes upp på allmänna platser i Växjötrakten. Några av de utsatta personerna fann organ från döda grisar intill sina bilar. Nu har åtal för olaga förföljelse väckts mot en 50-årig kvinna och hennes två döttrar.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 16:23

Alla åtalade frias för mordförsök på fest

Malmö. Alla misstänkta för mordförsöket på Ystadgatan frias av Malmö tingsrätt. Endast en person har knutits till brottsplatsen och det har inte gått att bevisa att han visste om att hans kamrat skulle skjuta rakt in i en folksamling.

YLE - 28 sep 15 kl. 12:15

Åtalade bilisten: Befann mig inte på olycksplatsen

Åklagaren yrkar på ovillkorligt fängelse för mannen som körde på en cyklist i Tölö. Mannen, född 1980, nekar till alla åtal. På måndag förmiddag inledde Helsingfors tingsrätt rättegången mot mannen som körde på en cyklist i Tölö i Helsingfors i mitten av augusti.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

DalaDemokraten - 30 dec 16 kl. 15:59

Stöldgods i två bilar förverkas - men åtalade går fria

Trion väckte genast misstankar. Så butikskontrollanten förljed efter den och ledde polisen till ett gripande på parkeringen i Norra Backa. Stöldgods för tiotusentals kronor togs i beslag i två bilar.

Skånskan - 21 feb 17 kl. 18:27

Avslöjade 32 kilo knark i bilar

MALMÖ Två partier med totalt över 32 kilo amfetamin har avslöjats i bilar på väg in i landet.
Och tre män står nu åtalade vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott respektive grov narkotikasmuggling. ERWP.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – de åtalade ska dömas för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera mediaprofiler i knarkhärva – 21 åtalasDe åtalade köparna

STOCKHOLM. På torsdagenUtredningen har pågått sedan augusti 2013 och är på totalt på över 10 000 sidor. Den innehåller bland annat sms-konversationer, spaningsbilder och utskrivna telefonsamtal mellan säljare och köpare, skriver Expressen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolelever i protest mot SD – vände dem ryggen Andra elevprotester

Under måndagen besökte Sverigedemokraterna S:t Petri skola i Malmö. De hade blivit inbjudna att delta i en paneldebatt inför EU-valet den 25:e maj. SD:s närvaro gillades dock inte av alla elever och under debatten vände ett stort antal elever dem ryggen för att visa att de inte ville lyssna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Person misshandlad vid järnvägsstation

Landskrona En man påträffades under onsdagskvällen skadad vi järnvägsstationen i Häljarp. Mannen som är i 20-års ålder uppger att han angripits av tre maskerade män, enligt polisen.  De maskerade männen ville enligt polis råna mannen på en jacka.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bråk i Hermodsdal- två misshandlade

Malmö Polis kallades vid 17.30 till ICA i Hermodsdal efter att flera uppringare larmat om ett större bråk. – Enligt en uppringare ska ett större gäng ha bråkat och en av personerna ska ha haft ett knivliknade föremål, säger Evelina Olsson, på polisen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Matservering får fortsätta nästa år

STAFFANSTORP Pilegårdens restaurang ska servera mat även 2020 men tvingas hålla sommarstängt under ett par månader.Beskedet gavs när kommunfullmäktige på onsdagen återupptog sitt icke avslutade budgetmöte i november. Då hann man bara klubba utbildningsnämndens ram för 2020.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tåg står stilla på Öresundsbron -inställda avgångar

Flera tåg har ställts in och flera avgångar har förenats efter att ett tåg fastan på Öresundsbron. Enligt trafikverket ska anledningen vara ett tekniskt fel. Det är ännu oklart när tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn kommer löpa på normalt igen..

Skånskan - 12 timmar sedan

Hittade misstänkt bomb

Kristianstad Ett misstänkt farligt föremål anträffades vid 14:40 på onsdagseftermiddagen, på Bokvägen i Kristianstad. Föremålet fanns utomhus, och efter en inledande kontroll från polisens sida tillkallades nationella bombskyddet. I området finns många flerfamiljshus.

Skånskan - 12 timmar sedan

Resurser mot våld

Polismyndigheten medger att de har nedprioriterat våld i nära relationer, trots att den officiella linjen varit att man satsat mycket resurser på det. Det enligt Michael Johansson, chef för den utredningssektion som ägnar sig åt brott i nära relationer i polisområde Syd.
Polisens medgivande lär komma som en lättnad för dem som utsatts upprepade gånger och inte upplevt att deras situation uppmärksammats av polisen eller att chansen för att gärningsmannen kan lagföras har varit tillräckligt stor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Bedrägerivarningar

Margareta i Hässleholm utsattes för en typ av bedrägeriförsök som blir allt vanligare. Hon berättar i Norra Skåne att någon som sade att han ringde från IKANO-banken sade att hon hade beviljats ett större lån. Det kan vara en sämre strategi än tidigare bedrägeriförsök: äldre är ofta uppfostrade med att det är viktigt att ”göra rätt för sig”.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fortfarande vetenskap

Greta Thunbergs tal till ett håglöst klimatmöte var inte nådigt. Särskilt västvärlden beter sig skamlöst, enligt henne. Man kan se det som att Thunbergs budskap kommer alltmer från vänster.

Skånskan - 12 timmar sedan

Biblioteket är redo för invigning

Sjöbo På fredag är det åter-invigning av Sjöbo bibliotek som renoverats och dessutom blivit meröppet.Det har tagit nästan ett år, eller rättare sagt flera år att gå från teori och praktik vad gäller huvudbiblioteket i Sjöbo.
Med sviktande utlån och besök på biblioteket insåg verksamhet och politiker att en rejäl uppdatering var av nödvändighet för att locka fler besökare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.