Skånskan > Nyheter

Sunday, 15 December, 14:51

Skånskan - 03 dec 19 kl. 11:47

Finlands statsminister avgårFinland Turbulensen i den finländska politiken gör nu att statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan.Statsminister Antti Rinne har styrt den socialdemokratiska regeringskoalitionen endast under det senaste halvåret. Bakgrunden till turbulensen är en omfattande poststrejk som pågår i landet, uppger Hufvudstadsbladet. Republikens president Sauli Niinistö godkände statsminister Antti Rinnes avskedsansökan. Niinistö tackade Rinne för ett kort, händelserikt och gott samarbete.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Turbulensen, Antti Rinne, SDP,  hufvudstadsbladet, Sauli Niinistö, Antti Rinnes, Rinne, Centerpartiet, Centerpartiets, Katri Kulmuni, Antti Lindtman, Sanna Marin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, statsminister, avgår
Dagens PS - 03 dec 19 kl. 12:54

Just nu: Finlands statsminister avgår

I följderna av omorganisationen av finska postverket har Finlands statsminister Antti Rinne valt att avgå. Statsministern menar att huvudskälet är att koalitionspartnern Centern förlorat förtroendet för honom.  Bakgrunden till förtroendekrisen är att ministrar i regeringen misstänks för att ha undanhållit information gällande postverkets omstrukturering.

SVT - 03 dec 19 kl. 11:34

Finlands statsminister avgår

Poststrejken i Finland skakade landet under flera veckor i november. Nu meddelar Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) att han avgår. Rinne lämnar in sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö under tisdagen..

DN - 05 apr 14 kl. 19:07

Finlands statsminister avgår

Finlands statsminister Jyrki Katainen meddelade på lördagen att han inte ställer upp till omval som ordförande för Samlingspartiet. Partiet kommer att välja en ny ordförande vid sin kongress i juni..

SVT - 05 apr 14 kl. 19:20

Finlands statsminister avgår

Statsminister Jyrki Katainen ställer inte upp för omval till ordförandeposten i Samlingspartiet på partimötet i sommar. Det sade han under ett tal på lördagskvällen på ett evenemang där partiet inledde sin kampanj inför vårens Europaparlamentsval..

FriaTider - 05 apr 14 kl. 20:03

Finlands statsminister avgår

Den finske statsministern Jyrki Katainen avgår som partiordförande för Samlingspartiet, som motsvarar svenska Moderaterna. Han kommer heller inte att ställa upp i de kommande valen till Europaparlamentet och till riksdagen, rapporterar svenska Yle..

Affärsvärlden - 03 dec 19 kl. 09:29

Finlands statsminister uppges avgå

Finlands statsminister Antti Rinne avgår och Sanna Marin är redo att ta över posten. Det rapporterar Yle och hänvisar till "uppgifter"..

Expressen - 03 dec 19 kl. 11:31

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne avgår, uppger Hufvudstadsbladet..

DN - 08 mar 19 kl. 08:55

Finlands regering avgår – en dryg månad före val

Finlands statsminister Juha Sipilä har lämnat in en ansökan om att regeringen avgår, rapporterar finländska medier. Avgången sker med bara en dryg månad kvar till riksdagsvalet. .

YA - 03 dec 19 kl. 11:34

TT-FLASH: Finlands statsminister Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan till presidenten, rapporterar Yle..

Sydöstran - 03 dec 19 kl. 11:34

TT-FLASH: Finlands statsminister Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan till presidenten, rapporterar Yle..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Olycka vid Segekarusellen

Sege Två bilar ska vara inblandade i en olycka som inträffade på E22 vid Segekarusellen. Larmet kom 13:14. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till olycksplatsen, och vid 13:45 undersöks de inblandade personerna av ambulanspersonalen..

Skånskan - 1 timme sedan

Öresundsbron stängd

Öresund Under natten mot söndagen, och bitvis under söndagsmorgonen, avråddes vindkänsliga fordon från att köra över Öresundsbron. Strax efter 13 stängdes bron helt i båda riktningarna på grund av storm. Preliminärt beräknas stängningen pågå i två timmar, till 15:08..

Skånskan - 2 timmar sedan

Väg 19 stängd för bärgning

tomelilla Leder om trafiken vid efterarbetet från lördagens lastbilsolycka.Väg 19 har stängts av mellan Ödemarksgården och cirkulationsplats Svampakorset i Tomelilla med anledning av lördagens lastbilsolycka. Läs mer: Lastbil med kött körde av vägen Vägen stängs eftersom lastbilen ska bärgas under söndagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Helsingfors – ett mecka för mat och design

Resor Finlands huvudstad fortsätter att bygga på sitt rykte som konst- och designmetropol i Norden.
Helsingfors har också ambitionen att bli en matdestination av rang.
Häng med till den nya staden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Julmarknad på klostret lockade en stor publik

öved I tre dagar har det varit jul i mängd vid Övedskloster.
Över hundra försäljare och många andra evenemang lockade många hundra till klostret.Julmarknad på Övedskloster är en säker publikdragare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Över 400 besök vid invigningen

sjöbo I fredags invigdes biblioteket efter renovering och uppdatering.
Att huvudbiblioteket är många kärt står klart eftersom ett antal hundra personer har varit på besök i helgen.Lördag vid middagstid.

Skånskan - 2 timmar sedan

Olycka vid påfarten

svedala En personbil och en lätt lastbil ska ha kolliderat på väg 108 i höjd med påfarten på E65 mot Malmö. Larmet inkom 11:49, och väg 108 ska inledningsvis ha stängts av i båda riktningarna. Polis, ambulans och räddningstjänst skickas till platsen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Restauranggäst dödad vid rån

inrikes En man i 60-årsåldern avled efter att ha skadats med ett tillhygge.Larmet som polisen i småländska Gislaved fick under tidig lördagskväll gällde ett rån där tre maskerade personer kommit in på en restaurang. Men händelsen blev värre än så.

Skånskan - 7 timmar sedan

Spisrök gav utryckning

Höör Vad som först kom in som ett larm om röklukt vid Lilla Torg ändrades sedan till brand i byggnad. Men räddningstjänsten kunde snabbt konstatera att det inte rörde sig om något större.
Enligt SOS Händelseinformation rörde det sig eventuellt om något på spisen som börjat brinna, men att detta släckts och att det åter var lugnt på platsen en halvtimme efter larmet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Filip Jers firar jul på Bosjökloster

höör Sedan många år bor han i Stockholm. Men munspelaren och världsartisten Filip Jers glömmer aldrig Höör. På söndag är han tillbaka för en konsert på Bosjökloster.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.