Skånskan > Nyheter

Saturday, 07 December, 21:09

Skånskan - 03 dec 19 kl. 11:53

SD fäller privatisering av palliativ vården i MalmöSKÅNE
Sverigedemokraterna kommer att fälla förslaget att upphandla den specialiserade palliativa vården i Malmö.
När ärendet tas upp på hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdag är dock tanken att yrka på att utredningen om offentlig kontra privat vård i Trelleborg fortsätter. – Trelleborgarna har fått så många löften om palliativa vårdplatser att vi inte kan svika dem fler gånger, menar Camilla Nordström, gruppledare för SD i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Redan när ärendet togs upp för yttrande i primärvårdsnämnden la Sverigedemokraternas ledamöter ner sina röster gällande privatiseringen av den specialiserade palliativa vården i Malmö. Hela oppositionen röstade också nej till förslaget.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, SkÅnesverigedemokraterna, Trelleborg, Camilla Nordström, SD, Sverigedemokraternas, MBL, Akademikerrådet, Vårdförbundet, Alliansen, Anna-Lena Hogerud, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Pia Lundbom, Birte Sandberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD fäller, privatiseringav , palliativ, vårdeni , Malmö
GöteborgsPosten - 19 apr 15 kl. 07:00

Skjutningarna ställer krav på sjukvården

Skjutningarna i Göteborg ställer krav på sjukvården. Traumakirurgen Eva-Corina Caragounis har tagit emot många skottskadade patienter. - Flera personer har fått bestående men, säger hon..

YLE - 27 jan 17 kl. 14:59

Åsikterna fortsätter gå isär om privatisering av vården i Jakobstadsregionen

Jakobstad bör avstå från att gå in för ett regionalt bolag med privat majoritet inom social-och hälsovården och på det sättet förekomma landskapsreformen. Det skriver stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad i sin beredning till stadsstyrelsens möte på måndag. Enligt Kristina Stenman är det svårt att uppnå några fördelar innan landskapet tar över.

YLE - 06 feb 17 kl. 19:19

Ingen privatisering av vården i Jakobstadsregionen

I kväll röstar fullmäktigen i Jakobstad, Larsmo och Pedersöre om det omtalade bolagiseringssamarbetet kring vården. I Larsmo röstade man nej till en privatisering, i Pedersöre ja. I Larsmo kommun röstade fullmäktige i dag nej till en helhetsutläggning av social- och hälsovårdstjänsterna.

YA - 19 aug 19 kl. 01:01

Debatt: Med förebyggande hälsosamtal ställer vi om vården

Svensk sjukvård håller världsklass. Ändå oroar sig många svenskar för att inte få rätt vård i rätt tid. Hur kommer det sig att vi fortfarande tampas med köer i vården och brist på tillgänglighet _ trots att vi lägger mer resurser än någonsin på sjukvården?

HBL - 20 dec 13 kl. 04:30

Det gäller mer än vården

Hela Nyland bildar ett enda social- och hälsovårdsområde. På det här området verkar sex områden på basnivå, med städerna Helsingfors, Vanda, Esbo, Hyvinge, Lojo och Borgå som ansvarskommuner.Så ser social- och hälsovårdsreformen ut i Nyland enligt arbetsgruppens rapport.

Barometern - 09 jan 18 kl. 16:37

Lokala konstnärer ställer ut på Jutegården

Porträtt, stilleben och naturmotiv från såväl Nybro som Kos. Det finns att se bland tavlorna på Jutegården där PRO:s målargrupp ställer ut..

BT - 07 jun 19 kl. 16:10

Målargrupp ställer ut på Hemgården

Målargruppen Hemgårdskoloristerna håller utställning på Hemgården på lördag mellan klockan 11 och 17. De elva utställarna är deltagare i Hemgårdens målarkurs..

Sydöstran - 01 nov 17 kl. 06:00

Nya riktlinjer ställer krav på sjukvården

För två år sedan kom nya nationella riktlinjer från Socialstyrelsen som rekommenderar sjukvården att undersöka barn och vuxna med förhöjda kolesterolvärden för FH..

Nya Wermlands Tidningen - 31 maj 12 kl. 07:30

Kända ansikten när Riber ställer ut på Bovilgården

Bill Clinton, Usama bin Laden, Boris Jeltsin, Göran Persson och Fredrik Reinfeldt är bara en handfull av de många kända ansikten som från och med lördagen finns att beskåda på Bovilgården utanför Torsby. Sommarens utställare är den kände tecknaren Riber Hansson..

DN - 03 nov 15 kl. 15:31

Sfären behåller greppet om Industrivärden

Handelsbankens stiftelser samt Jan Wallander & Tom Hedelius stiftelse har köpt aktier i Industrivärden av SCA. Därmed har sfären 51 procent av rösterna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Tågstopp mellan Rydsgård och Svarte

Det råder stopp i tågtrafiken på Ystadbanan mellan Rydsgård och Svarte. Pågatågen är inställda på sträckan Skurup-Ystad-Simrishamn i båda riktningarna och bussar ersätter medan reparationsarbete pågår. Trafiken beräknas kunna köra som normalt igen från 21.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kreatörer ger nytt liv åt det ingen vill ha

Malmö På Sysav i Norra hamnen kan Malmöborna lämna in möbler och prylar som sedan säljs vidare av frivilligorganisationer. Det som inte går att sälja blir avfall. Men i stället för att grejerna slängs får en del av det nytt liv i Upsyched, ett projekt med återanvändning i fokus.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sportbilen som ville vara snäll

Honda hade gjort snabba motorcyklar och tävlingsbilar, men aldrig någon extrem sportbil för landsvägsbruk. När NSX visades 1989 fick den översvallande beröm och kom att forcera utvecklingen hos både Ferrari och Porsche – men säljsuccén uteblev.Om du någon gång får chansen att titta under en Honda NSX ska du ta god tid på dig.

Skånskan - 5 timmar sedan

Färre gifter i vardagen

Kommissionen har med bred marginal röstat för ett förbud mot klorpyrifos som är ett av världens vanligaste insektsmedel. Det har redan tidigare varit förbjudet inom ekologisk odling, så den här gången handlar det om konventionellt odlade frukter.
Så mycket som var femte citrusfrukt som importerats till Sverige har haft spår av ämnet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Gamla skolbyggnader är på väg att rivas

ESLÖV Snart ryker några gamla skolbyggnader bakom det nybyggda Carl Engström-gymnasiet.I ett området som ligger granne med det nybyggda Carl Engström-gymnasiet pågår ett kommunalt exploateringsprojekt.
Det finns en antagen detaljplan som bland annat omfattar byggrätter för bostäder.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ger bättre gräs och miljö

LUND I Lund anläggs Sveriges första fotbollsplan med biokol.
Det ska gynna idrotten men också klimat och miljö.Här slås flera flugor i en smäll, konstaterar Markus Paulsson som är energistrateg på Lunds kommun och projektledare för det Vinnova-finansierade innovationsprojektet Rest till Bäst.

Skånskan - 5 timmar sedan

Skola krävs på svar av inspektion

höör Skolinspektionen begär att en skola i Höör svarar på en lång rad frågor, detta efter en anmälan från en vårdnadshavare.
I anmälan riktas flera anklagelser mot skolan och dess rektor.Enligt en anmälan som lämnats in till Skolinspektionen, riktar en vårdnadshavare hård kritik mot en skola i Höör och dess rektor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mögelhuset ute till försäljning

HÖRBY Kommunen har lagt ut den skandalomsusade fastigheten på Torggatan 3 till försäljning hos mäklare.
Huset köptes in som flyktingboende för snart tre år sedan, men visade sig vara i så dåligt skick att det inte gick att bo i det. Nu riskerar kommunen att göra en rejäl förlust på affären.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sug efter centrumboende

Kävlinge Nu är ”Brunna pizzerian” i Kävlinge ett minne blott. På den gamla utbrunna ödetomten står nu en nybyggd hyresfastighet med gammaldags charm.
Intresset för lägenheterna har varit enormt och nu är rubbet uthyrt, både lägenheter och affärslokaler.

Skånskan - 6 timmar sedan

Huset på Peder Brahes Gata 14 i Bjärsjölagård, Sjöbo sålt för andra gången på kort tid

Sjöbo Bo Göran Anders Wihlborg, 56, är ny ägare till fastigheten på adressen Peder Brahes Gata 14 i Bjärsjölagård, Sjöbo. Ägarbytet blev klart i november 2019 och köpesumman blev 1 250 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i oktober i år och även då landade priset på 1 250 000 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.