YLE > Finland

Saturday, 07 December, 13:29

YLE - 03 dec 19 kl. 07:54

Antti Rinne lämnade över regeringens avskedsbrev till presidenten – regeringen fortsätter som expeditionsministär – statsrådet ordnar presskonferens klockan 13 – Svenska Yle följer med regeringskrisen liveStatsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsansökan. Rinnes korta tid som statsminister är över. Sanna Marin och Antti Lindtman har anmält intresse för statsministerposten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rinne, Yle, Antti Rinne, Marin, Antti Lindtman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antti, Rinne, lämnadeöver , regeringens, avskedsbrevtill , presidenten, regeringen, fortsätter som expeditionsministär statsrådet ordnar presskonferens klockan 13 Svenska Yle följer med regeringskrisen live
YLE - 15 mar 17 kl. 16:06

Antti Rinne: Sannfinländarnas fel om soffliggarna blir fler

SDP:s nyligen omvalda partiledare Antti Rinne vädrar morgonluft inför kommunalvalet. Opinionsmätningar förutspår framgång i valet, och det skulle ge SDP mera tyngd i rikspolitiken.
Det säger Rinne i Svenska Yles serie Fokus på partiet.

YLE - 30 nov 16 kl. 11:00

Antti Rinne: "Allvarligt om statsministern utövar påtryckning på nyhetsbevakning"

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne säger att det är allvarligt om statsminister Juha Sipilä (C) har utövat påtryckningar på Yles nyhetsverksamhet. - Det är viktigt att Sipilä stiger fram och förklarar händelseförloppet, och viktigt är också att han redogör för de e-postmeddelanden som han har sänt, säger Rinne. - Det är framför allt viktigt därför att yttrandefriheten är en central grundlagsenlig rättighet, och den gäller också Yle, säger han.

YLE - 02 apr 16 kl. 10:07

Antti Rinne till Svenska Yle: "SDP måste sudda bort stämpeln av nej-sägarparti"

Socialdemokraterna har vind i seglen - om det skulle vara val i dag så kunde nästa statsministerparti vara SDP, trots en nedgång i senaste mätning. Men för att medvinden ska hålla i sig måste partiet förändras, säger partiordförande Antti Rinne. Karikatyrtecknarens syn på SDP: "Det gäller att hålla mun!

YLE - 17 dec 16 kl. 15:06

Antti Rinne: Osannolikt att presidenten ingriper

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne mötte folket på Vasa torg. Och det som fanns på folkets läppar var jourreformen. Rinne har svårt att tro att presidenten skulle ingripa i frågan.

YLE - 05 mar 15 kl. 14:33

Antti Rinne vill samla partitoppar till vårdmöte

Det är ett bakslag att vårdreformen skjuts upp till nästa valperiod, säger Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne. Han vill att partiordförandena ska samlas redan i dag för att besluta om hur reformen ska gå vidare. - Det är ändå frågan om en mycket viktig reform som ska förbättra social- och hälsovårdstjänsterna för de vanliga finländarna.

YLE - 03 dec 19 kl. 11:36

Analys: Statsminister Antti Rinne tvingades avgå - både Sanna Marin och Antti Lindtman intresserade att ta över

De senaste dygnens politiska kullerbyttor är alldeles exceptionella för finländsk politik. Statsminister Antti Rinne (SDP) lämnade i dag in sin avskedsansökan till presidenten, men de fem regeringspartierna räknar med att kunna fortsätta regera tillsammans..

DN - 18 jun 19 kl. 21:46

Finlands statsminister Antti Rinne: Det är viktigt att förstå svenska

Med socialdemokraten Antti Rinne har Finland fått en statsminister som värnar om svenska språket.  Han beskriver den nytillträdda regeringens språksatsningar som ett motmedel mot främlingsfientlighet. – Jag vill säga till finländare att det är viktigt att kunna tala och förstå svenska, säger han..

YLE - 25 nov 19 kl. 05:21

Statsminister Antti Rinne träffar premiärminister Dmitrij Medvedev i Moskva i dag - väntas diskutera sopor och skog

På måndag eftermiddag tar premiärminister Dmitrij Medvedev emot kollegan Antti Rinne i den ryska regeringens representationshus i centrum av Moskva..

YLE - 12 sep 15 kl. 10:04

Rinne: Arbetsgivarna fick en jättepott

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne är bekymrad över det inflammerade läget på arbetsmarknaden efter regeringens utspel i veckan. Han föreslår SDP- och arbetsmarknadsveteranen Lauri Ihalainen som utredningsman i frågan. I Yles teveprogram Morgonettan kritiserade SDP-ordföranden Antti Rinne regeringens beslut att ingripa i arbetslivet, bland annat genom att skära ned i ersättningarna för övertid och söndagsjobb.

HBL - 25 sep 14 kl. 14:02

Rinne: TVO fick inte likvärdig behandling

SDP:s ordförande Antti Rinne anser att TVO inte fick likvärdig behandling då statsrådet beslöt att ogilla bolagets ansökan om förlängning för dess kärnkraftstillstånd.Antti Rinne tycker att regeringens TVO-beslut är dumt och strider mot god förvaltningssed. Han säger att frågan är slutbehandlad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Debatten om unga och deras porrkonsumtion – är vi blåögda eller har vi moralpanik?

Porrfritt, porrfilter, porrmyter, porrberoende. Ser man på den allmänna debatten om porrens ökade tillgänglighet i allmänhet och bland unga i synnerhet, ser den väldigt olika ut i Finland och Sverige. I Sverige går debatten het medan den knappt kommit igång här i Finland..

YLE - 19 timmar sedan

Missade du intervjun med Lotta Backlund? Eller vill du se om intervjun med Tim Sparv? Här hittar du de svenska intervjuerna på slottet

Svenska Yle har intervjuat intressanta gäster på festen på slottet under självständighetsdagen 2019..

YLE - Igår: 10:20

Självständighetsdagen var späckad av program - flagghissning, parad och festgudstjänst

Firandet av Finlands 102:a självständighetsdag inleddes i morse med traditionsenlig flagghissning på Observatorieberget i ett regnigt Helsingfors..

YLE - Igår: 13:23

Tusentals demonstrerade i Helsingfors centrum – polisen har gripit 13 personer

Det ordnas många demonstrationer i Helsingfors under självständighetsdagen. Vi livebloggade och sände live från marscherna och demonstrationerna under dagen och kvällen..

YLE - 19 timmar sedan

Marcus Rosenlund: Livet på jorden har tagit stryk otaliga gånger och har återhämtat sig - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

Svenska Yle har intervjuat intressanta gäster på festen på slottet under självständighetsdagen 2019..

YLE - 17 timmar sedan

Se de bästa bilderna från slottsbalen här!

Stämningarna, glittret och glamouren, de festligaste ögonblicken och de glammigaste stassarna – här samlar vi bilderna från självständighetsdagens festmottagning på Presidentens slott..

YLE - 19 timmar sedan

Fotbollslandslagets kapten Tim Sparv läser för många självbiografier - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

President Sauli Niinistö anser att alla inom politiken har ett ansvar för att öka förtroendet inom politiken. Niinistö intervjuades inför festen på slotet..

YLE - 18 timmar sedan

President Niinistö: Vi har haft politisk turbulens tidigare - och klarat oss

President Sauli Niinistö kommenterade den turbulenta politiska veckan, i intevrjun för Yle inför Slottsbalen. Det har varit turbulent tidigare och vi har klarat det, konstaterade han..

YLE - Igår: 13:23

Omkring 2 700 personer deltog i motdemonstration mot extremhögerns marsch i Helsingfors, 612-fackeltåget framme vid Sandudds begravningsplats – vi rapporterar live

Det ordnas många demonstrationer i Helsingfors under självständighetsdagen. Vi livebloggar och sänder live från marscherna och demonstrationerna under dagen och kvällen..

YLE - 19 timmar sedan

President Niinistö: Alla inom politiken har ett ansvar för förtroendet inom politiken - vi samlar alla intervjuer på slottet på svenska

President Sauli Niinistö anser att alla inom politiken har ett ansvar för att öka förtroendet inom politiken. Niinistö intervjuades inför festen på slotet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.