YLE > Finland

Monday, 16 December, 01:42

YLE - 03 dec 19 kl. 11:36

Analys: Statsminister Antti Rinne tvingades avgå - både Sanna Marin och Antti Lindtman intresserade att ta överDe senaste dygnens politiska kullerbyttor är alldeles exceptionella för finländsk politik. Statsminister Antti Rinne (SDP) lämnade i dag in sin avskedsansökan till presidenten, men de fem regeringspartierna räknar med att kunna fortsätta regera tillsammans..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Antti Rinne, Sanna Marin, Antti Lindtman, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Statsminister, Antti, Rinne, tvingades, avgå, både, Sanna, Marin, och Antti Lindtman intresserade att ta över
YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne kommenterar inte

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Själv vill Rinne inte kommentera den senaste utvecklingen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne har snabbinkallat presskonferens

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Statsministern har kallat till presskonferens klockan 12.30..

YLE - 01 aug 19 kl. 18:27

Statsminister Antti Rinne: Aktiveringsmodellen görs om vid årsskiftet - nedskärningen i dagpenningen slopas

Statsminister Antti Rinne (SDP) kommer i Yles sommarintervju med en god nyhet för långtidsarbetslösa och låter sig inte påverkas av kritiken från Ungerns premiärminister Viktor Orbán..

YLE - 07 aug 19 kl. 08:49

Direkt: Statsminister Antti Rinne redogör för höstens politik klockan 10.00

I dag träffar statsminister Antti Rinne (SDP) politiska redaktörer för första gången efter sommarlovet i sin tjänstebostad Villa Bjälbo..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter postkrisen..

Expressen - 03 dec 19 kl. 11:31

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne avgår, uppger Hufvudstadsbladet..

UNT - 03 dec 19 kl. 11:42

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsbegäran till presidenten..

Affärsvärlden - 03 dec 19 kl. 09:29

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Statsminister Antti Rinne har lämnat in sin avskedsbegäran till presidenten. Bakgrunden är en infekterad arbetskonflikt på finländska postverket..

DN - 18 jun 19 kl. 21:46

Finlands statsminister Antti Rinne: Det är viktigt att förstå svenska

Med socialdemokraten Antti Rinne har Finland fått en statsminister som värnar om svenska språket.  Han beskriver den nytillträdda regeringens språksatsningar som ett motmedel mot främlingsfientlighet. – Jag vill säga till finländare att det är viktigt att kunna tala och förstå svenska, säger han..

YLE - 25 nov 19 kl. 05:21

Statsminister Antti Rinne träffar premiärminister Dmitrij Medvedev i Moskva i dag - väntas diskutera sopor och skog

På måndag eftermiddag tar premiärminister Dmitrij Medvedev emot kollegan Antti Rinne i den ryska regeringens representationshus i centrum av Moskva..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Regeringen måste hitta en gemensam linje om finländarna i al-Hol före tisdag – Niinistö: Barnen måste hjälpas

Den nya regeringen står inför ett eldprov i början av nästa vecka då partierna innan interpellationsdebatten på tisdag måste hitta en gemensam linje gällande finländarna i al-Hol-lägret i Syrien..

YLE - 5 timmar sedan

Regeringspartierna oeniga om finländarna i al-Hol – måste hitta en gemensam linje före tisdag

Den nya regeringen står inför ett eldprov i början av nästa vecka då partierna före interpellationsdebatten på tisdag måste hitta en gemensam linje gällande finländarna i al-Hol-lägret i Syrien..

YLE - 7 timmar sedan

Hur borde daghemskrisen lösas? "Om småbarnspedagoger strejkar stannar hela samhället"

Personalbristen vid de svenskspråkiga daghemmen i Helsingfors är akut. Vid pedagogiska fakulteten tror man att orsaken till att få vill studera småbarnspedagogik är en negativ bild av yrket och de låga lönerna. Linda Sundberg är snart färdig med sina studier, men kommer inte att söka jobb på ett dagis när hon blivit färdig..

YLE - 10 timmar sedan

Stickentusiasten Mikaela Smedinga vill att Juthbacka ska vara ett öppet vardagsrum för Nykarlebybor

Vi bad om tips på lokala kändisar som gör Svenskfinland lite skojigare och intressantare. Bland tipsen från Österbotten fanns bland annat stickentusiasten och Juthbacka kulturcentrums verksamhetsledare Mikaela Smedinga. Svenska Yle har träffat henne..

YLE - 10 timmar sedan

Lokalkändisen Nina Wiklund lyser upp Lovisa

Nina Wiklund var ett av namnen som kom upp då Närbild bad tittarna om tips om lokala kändisar. Närbild besökte hennes hem i Lovisa..

YLE - 10 timmar sedan

Västanfjärds lokalkändisar är bröderna Anders och Pertti: "Hönsen har gett många nya vänner och bekanta"

Sedan bröderna Anders Ginlund och Pertti Metso i Västanfjärd skaffade sig höns har deras bekantskapskrets mångdubblats. Folk från när och fjärran vill köpa deras ägg. Nu har Svenska Yle träffat bröderna som blivit lokala kändisar på Kimitoön.

YLE - 11 timmar sedan

Boken om hur John Gardberg såg på Karis och hur Karis såg på Gardberg - Victor Wilson berättar historien om rektorn, forskaren och politikern

Historikern och forskaren Victor Wilson från Karis har skrivit en bok om historikern, forskaren och politikern John Gardberg. Boken beskriver hur Gardberg såg Karis och hur Karis såg honom..

YLE - 12 timmar sedan

Miljöorganisationerna: FN:s klimatmöte slutade i en katastrof

Miljöorganisationerna säger att FN:s klimatmöte, som har avslutats i Madrid, blev en katastrof. De riktigt stora förorenarländerna struntade blankt i medborgarnas oro för klimatet, säger tolv miljöorganisationer i ett gemensamt uttalande - bland dem WWF Finland, Finlands Naturskyddsförbund och Greenpeace..

YLE - 16 timmar sedan

Fickdatorn fick liv då elever lärde varandra i Åboskolorna – programmerades till en pålitlig partner i sten, sax, påse

Skolorna och näringslivet satsar tillsammans på att väcka intresset för naturvetenskaper bland såväl unga som äldre skolbarn i STEAM-projektet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.