SVT > Utrikes

Thursday, 05 December, 16:42

SVT - I förrgår: 11:34

Finlands statsminister avgårPoststrejken i Finland skakade landet under flera veckor i november. Nu meddelar Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) att han avgår. Rinne lämnar in sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö under tisdagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Finland, Finlands, Antti Rinne, SDP, Sauli Niinistö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlands, statsminister, avgår
Dagens PS - I förrgår: 12:54

Just nu: Finlands statsminister avgår

I följderna av omorganisationen av finska postverket har Finlands statsminister Antti Rinne valt att avgå. Statsministern menar att huvudskälet är att koalitionspartnern Centern förlorat förtroendet för honom.  Bakgrunden till förtroendekrisen är att ministrar i regeringen misstänks för att ha undanhållit information gällande postverkets omstrukturering.

DN - 05 apr 14 kl. 19:07

Finlands statsminister avgår

Finlands statsminister Jyrki Katainen meddelade på lördagen att han inte ställer upp till omval som ordförande för Samlingspartiet. Partiet kommer att välja en ny ordförande vid sin kongress i juni..

Skånskan - I förrgår: 11:47

Finlands statsminister avgår

Finland Turbulensen i den finländska politiken gör nu att statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan.Statsminister Antti Rinne har styrt den socialdemokratiska regeringskoalitionen endast under det senaste halvåret. Bakgrunden till turbulensen är en omfattande poststrejk som pågår i landet, uppger Hufvudstadsbladet.

SVT - 05 apr 14 kl. 19:20

Finlands statsminister avgår

Statsminister Jyrki Katainen ställer inte upp för omval till ordförandeposten i Samlingspartiet på partimötet i sommar. Det sade han under ett tal på lördagskvällen på ett evenemang där partiet inledde sin kampanj inför vårens Europaparlamentsval..

FriaTider - 05 apr 14 kl. 20:03

Finlands statsminister avgår

Den finske statsministern Jyrki Katainen avgår som partiordförande för Samlingspartiet, som motsvarar svenska Moderaterna. Han kommer heller inte att ställa upp i de kommande valen till Europaparlamentet och till riksdagen, rapporterar svenska Yle..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:29

Finlands statsminister uppges avgå

Finlands statsminister Antti Rinne avgår och Sanna Marin är redo att ta över posten. Det rapporterar Yle och hänvisar till "uppgifter"..

Expressen - I förrgår: 11:31

Finlands statsminister Antti Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne avgår, uppger Hufvudstadsbladet..

DN - 08 mar 19 kl. 08:55

Finlands regering avgår – en dryg månad före val

Finlands statsminister Juha Sipilä har lämnat in en ansökan om att regeringen avgår, rapporterar finländska medier. Avgången sker med bara en dryg månad kvar till riksdagsvalet. .

YA - I förrgår: 11:34

TT-FLASH: Finlands statsminister Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan till presidenten, rapporterar Yle..

Sydöstran - I förrgår: 11:34

TT-FLASH: Finlands statsminister Rinne avgår

Finlands statsminister Antti Rinne (SDP) har lämnat in sin avskedsansökan till presidenten, rapporterar Yle..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Därför strejkar fransmännen mest i världen

Enligt en tysk undersökning är det vanligare med strejk i Frankrike än i något annat land. Enligt Anders Kjellberg, professor i sociologi vid Lunds Universitet finns det två tänkbara förklaringar till det..

SVT - 1 timme sedan

Demokraterna gör utkast för att gå vidare i riksrättsprocess mot Trump

Representanthusets talman demokraten Nancy Pelosi meddelade på torsdagen att Demokraterna går vidare i riksrättsprocessen mot USA:s president Donald Trump genom att göra ett utkast..

SVT - 4 timmar sedan

Masstrejk mot pensionsreform lamslår Frankrike

Buss till jobbet? Non! Taxi då?

SVT - 6 timmar sedan

Protesterna i Colombia sätter press på regeringen

Protesterna i Colombia fortsätter att sätta press på regeringen och presidenten. Under tisdagen utlystes en generalstrejk och på onsdagen begav sig åter tiotusentals colombianer ut på gatorna. I en ny opinionsmätning visas att 70 procent av befolkningen tycker att presidenten gör ett dåligt jobb, berättar SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler i Morgonstudion..

SVT - 14 timmar sedan

Uppgifter om skjutning vid Pearl Harbor

Amerikansk militär har larmats till marinbasen vid Pearl Harbor, Hawaii, efter rapporter om en pågående skjutning, rapporterar nyhetsbyrån AP. Även styrkor ur räddningstjänsten ska ha kallats till platsen..

SVT - 15 timmar sedan

57 migranter döda i båtolycka

Upp till 57 människor har omkommit sedan en båt från Gambia med omkring 150 migranter ombord sjunkit utanför Mauretaniens kust, enligt FN:s migrationsorgan IOM..

SVT - 15 timmar sedan

107 judiska gravar skändade i Frankrike

Judiska gravar nära staden Strasbourg i Frankrike har sprejats med hakkors och antisemitisk graffiti. Fransk polis utreder nu 107 fall av gravskändningar, i ett land som har sett en 74-procentig ökning av antisemitiska brott mellan 2017 och 2018..

SVT - 19 timmar sedan

Klassiska mästerverk används i klimatdebatten

Ett av världens mest kända konstmuseer gör nu inlägg i klimatdebatten. Spaniens berömda Pradomuseum har i samarbete med Världsnaturfonden använt världsberömda konstverk för att skapa opinion..

SVT - 21 timmar sedan

18 000 år gammal valp har hittats i Sibirien

Det är svårt att lära gamla hundar att sitta sägs det. Så den här jycken lär det inte gå att få nån pli på. Den är nämligen 18 000 år gammal har en svensk forskare kunnat fastställa..

SVT - 22 timmar sedan

Fredspristagare Desmond Tutu till sjukhus

Den sydafrikanske fredspristagaren Desmond Tutu behandlas för en infektion på ett sjukhus i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.