Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 10 December, 04:34

Världen Idag - 03 dec 19 kl. 11:29

Minnesord: Martin Tornell, 1924–2019Martin Tornell avled den 20 november 2019, vid en ålder av 95 år. Han var en legendarisk pingstledare med bred församlingserfarenhet och stark missionsförankring. Som 17-åring tog Martin tåget från Stockholm till Hudiksvall med gitarren på ryggen för att börja sitt första evangelistjobb. Sedan blev det ett tjugotal församlingsanställningar runt om i Sverige; flera perioder arbetade han i sin hemförsamling Filadelfia Stockholm. I Mullsjö avverkade han en av de kortaste pastorsperioderna i mitten av 60-talet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Tornell, Martin, Stockholm, Hudiksvall, Sverige, Filadelfia Stockholm, Mullsjö, Örnsköldsvik, Ingvar Nilsson, Ekström, Nicko Jonzon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minnesord, Martin, Tornell, 1924–2019
Blekinge Läns tidning - 08 jan 19 kl. 22:00

Wilgot Kransberg 1924-2019

Författaren Ulf Nilsson skriver här minnesord om Ronnebybon och kulturpersonligheten Wilgot Kransberg som avled för några dagar sedan..

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 14:04

Lockheed Martin höjer prognoser efter bra kvartal

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, redovisar en omsättning i linje med förväntat medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet. Bolaget höjer sina prognoser för helåret. Omsättningen uppgick till 14,43 miljarder dollar (13,40), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 14,2 miljarder dollar Resultat per aktie hamnade på 5,00 dollar (4,05), vilket är 5 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 4,77 dollar.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 12:00

Hus på 134 kvadratmeter från 1924 sålt i Lövestad

Lövestad Försäljningen av huset på Södra Esplanaden 6 i Lövestad är nu klar. Ny ägare blir Roland Liljegren, 57 år, som köper fastigheten av Kjersti Mokhtar. Husets byggår är 1924 och det har en boyta på 134 kvadratmeter.

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 06:00

2019: Uppåt i Europa och på tillväxtmarknaderna

De globala marknaderna inleder 2019 i en helt annan miljö än vid inträdet i 2018. Då, för tolv månader sedan, var marknaderna kring all-time-high och optimism präglade börssentimentet, men nu är det snarare osäkerhet och kanske viss realism som har tagit över. Kim Catechis, Head of Global Emerging Markets på Martin Currie, ett dotterbolag till den amerikanska kapitalförvaltaren Legg Mason, beskriver i en outlook för börsåret 2019 fyra olika händelser som har direkt påverkan på sentimentet inför nästa år: Lättar i Europa nästa år Fortsatta amerikanska räntehöjningar, den ekonomiska avmattningen i Kina på grund av amerikanska tullar, Italiens nya budget som ytterligare ökar landets skuldsättning – till ohållbara nivåer – samt ödesstunden för brexit.

Skånskan - 18 jul 18 kl. 14:00

VM-tältet kan tas fram 2019 igen

eslöv. Sedan i början på juni har stora torg haft många aktiviteter. VM-tältet som visat varenda match har efter finalen utarbetat sin funktion.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 10:15

Här är Keplers aktiefavoriter inför 2019

Det kommande året förefaller bli svårnavigerat för investerare, med en vikande global konjunktur i kombination med trots allt förmodligen försiktigt optimistiska vinstprognoser. Avtagande riskvilja, försiktiga strategier och allmän nervositet väntas prägla börsklimatet. Även i svåra marknader går det dock inte att undvika aktier helt, även om ”maximal likviditet” rekommenderas för årets inledning.

Expressen - 13 sep 19 kl. 16:47

Martin Moses är Årets kock 2019

Martin Moses är Årets kock 2019 och därmed Sverigemästare i professionell matlagning.Moses jobbar till vardags i köket på SK Mat och människor i Göteborg..

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 15:39

Lars Lyberg är Årets Statistikfrämjare 2019

I samband med Svenska statistikfrämjandets årsstämma delades även priset till Årets Statistikfrämjare ut. Priset delas ut årligen till ”En eller flera personer, verksamma i eller anknutna till Sverige, som gjort en slagkraftig insats på statistikområdet som under det senaste året givet publik uppmärksamhet. Insatsen kan bestå av en innovativ metod, en smart analys eller på ett framgångsrikt sätt ha utmanat en etablerad sanning.

Nerikes Allehanda - 15 maj 17 kl. 11:40

Martin Fröst becomes new chief conductor of the Swedish chamber orchestra

Martin Fröst, the famous clarinet soloist, has signed a contract as chief conductor for Swedish chamber orchestra in Örebro, Sweden.
Martin Fröst will start this new step in his career in 2019 when Danish conductor Thomas Dausgaerd ends his contract with the orchestra after twenty successful years. Dausgaards new role will be “conductor laureate”.

Sydsvenskan - 01 jan 19 kl. 01:29

Ricky Martin har blivit pappa igen

Världsstjärnan Ricky Martin och hans make, den svensksyriske konstnären Jwan Yosef, har blivit föräldrar till en flicka. På Instagram berättar paret om nytillskottet Lucía Martin-Yosef och skriver att de är "tacksamma över att få inleda 2019 med den bäs.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Digitaliseringen förstör vår bild av kärleken

I ett stort uppslaget reportage i Svenska Dagbladet kunde man den 30/11 läsa om dejtingappen Tinder. Artikeln beskriver hur appen sedan lanseringen 2012 har blivit världens mest nedladdade dejtingtjänst. Ett antal olika Tinderanvändare intervjuas – både män och kvinnor – och bilden som träder fram är sorglig.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Att skiljas från sina föräldrar är bland det mest traumatiska man kan uppleva.

I Bris årsrapport från 2018 konstateras att kontakterna med dem blir allt fler, och allvarsgraden i samtalen ökar. 28 000 kontakter med barn i åldern 7–18 år handlade om psykisk ohälsa. De senaste tre åren har samtalen om självmordstankar ökat med 66 procent, självdestruktivitet med 64 procent och ätstörningar med 47 procent (Bris rapport 2019:1).

Världen Idag - 11 timmar sedan

Ekström ställdes mot väggen om islamism i skolböcker

Utbildningsminister Anna Ekström riktade udden mot konfessionella friskolor då hon fick svara på frågor gällande avslöjandet att islamistisk propaganda finns i läromedel på svenska skolor. – Är det inte dags att den socialdemokratiska regeringen slutar sila mygg men svälja kameler? sade KD-politikern Gudrun Brunegård som var den som tagit initiativ till debatten..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Festligt när kristen skola anordnade egen Nobelfest

Sedan 2004 har Kristna skolan i Stockholm anordnat en ”Nobelvecka” för sina högstadieelever. Den 6 december var det dags igen, och Världen idag var på plats när festligheterna och prisutdelningarna ägde rum..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Reinhard Bonnke avliden – nu hyllas hans livsverk

I lördags lämnade predikanten Reinhard Bonnke jordelivet, 79 år gammal. Från kristna över hela världen strömmar kondoleanserna in till familjen. Bonnke har under sina 60 års tjänst lett miljontals människor till tro på Jesus..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kristen skola anordnade egen Nobelfest

Sedan 2004 har Kristna skolan i Stockholm anordnat en ”Nobelvecka” för sina högstadieelever. Den 6 december var det dags igen, och Världen idag var på plats när festligheterna och prisutdelningarna ägde rum..

Världen Idag - 17 timmar sedan

USA:s beslut öppnar upp för nya möjligheter till fred

Den officiella ståndpunkten att israeliska bosättningar på Väst-banken inte är illegala, är inte bara juridiskt och moraliskt riktig, utan kan också skapa förutsättningar för en förnyad fredsprocess, menar debattörerna från Vänskapsförbundet Sverige-Israel..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Isbrytarna är redo för vintern

Den riktiga vintern nalkas, också för landets isbrytare. Sjöfartsverket har utfärdat isklassningsrestriktioner som gäller från och med idag, lördag, för fartyg som ska trafikera hamnar mellan Karlsborg utanför Kalix och Skelleftehamn utanför Skellefteå. Som den första av de fem statsisbrytarna kommer Ale att vara beredd att hjälpa till.

Världen Idag - Igår: 19:00

Polisen efter morden i Malmö: Vi ska inte vara naiva

Två dödsskjutningar på tre dygn i Malmö – trots att polisen arbetar utifrån en särskild nationell händelse, Operation rimfrost. Att få bukt med skjutningarna på kort tid är, enligt polisen, svårt. – Vi ska inte vara naiva, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef för insatsen..

Världen Idag - Igår: 14:00

Jönköpingsförsamling släppte lovsångsalbum

Att lyssna in Guds Andes puls. Med den inställningen har Jönköpingsförsamlingen International Church gjort ett nytt album, Heartbeat of the river, som haft release i dagarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.