Skånskan > Nyheter

Saturday, 07 December, 05:44

Skånskan - 03 dec 19 kl. 11:29

Äldre och sjuka hotas av avgiftschockHÖRBY Det är kraftiga avgiftshöjningar som väntar Hörbys äldre och sjuka om förslaget går igenom. Den totala avgiften kan komma att dubbleras i en del fall.Så här ser förslaget ut:
q Matdistribution, leveransavgift 250 kr/mån (ny avgift).
q Trygghetslarm, 250 kr/mån (idag 150 kr/mån).
q Extra trygghetslarm make, maka sambo 100 kr/mån (ny avgift).
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Det, Hörbys, Matdistribution, Trygghetslarm, Extra, Installationsavgift, Hämtning, Förkommet, Dagverksamhet, Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreoch , sjuka, hotasav , avgiftschock
Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Vill kunna sparka äldre sjuka

ESLÖV Eslövs kommun är en av 124 remissinstanser som ombetts att lämna synpunkter på de höjda åldrarna i det statliga pensionssystemet som de sex politiska partierna i pensionsgruppen vill införa. Eslöv tycker i stort att förslaget är bra men vill ha större möjligheter att säga upp och slippa betala för medarbetare som passerat pensionsgränsen när de blir sjuka, alternativt att staten tar det ansvaret.Sammanfattningsvis är Eslövs kommun i grunden positiv till förslagen, som ska klubbas i riksdagen före sommaren.

BT - 30 sep 13 kl. 14:19

Äldre sjuka förtjänar bättre

Den rödgröna regionledningens nedskärningar inom geriatriken i Västra Götalandsregionen, det vill säga området för ålderssjukdomar, är oacceptabla. Vården av äldre behöver långsiktigt förstärkas. Det skriver Monica Selin (KD).

SVT - 21 aug 11 kl. 06:16

Hjälplinje för sjuka hotas av nedläggning

För ett år sen införde Nationella Hjälplinjen, som hjälper folk i psykisk kris, en skrivtjänst dit folk kan mejla anonymt. Och efter har medelåldern på dom som kontaktar linjen sjunkit med tio år, men samtidigt hotas nu verksamheten att läggas ned..

News55 - 11 dec 15 kl. 15:15

Rekordmånga äldre sjuka nekas äldreboende

Det är statistik från stadens äldreförvaltning som visar att antalet personer som nekas äldreboende blir allt fler. Förra året nekades 581 personer av 3 492 äldre att flytta till ett vård- och omsorgsboende. För att försöka förbättra situationen satsar nu den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus 52 miljoner.

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 22:27

Mobilt vårdteam ett jättelyft för äldre sjuka

Varje dag åker läkare från Knislinge vårdcentral på både akuta och planerade vårdbesök i hemmet hos äldre i Östra Göinge. Det mobila vårdteamet har bidragit till att onödiga sjukhusbesök och besök på vårdcentralen undviks..

Kristianstadsbladet - 17 dec 12 kl. 08:00

Äldre och sjuka trötta på strulet

Foto: Annica Jönsson
Många äldre, sjuka och anhöriga är missnöjda­ med kaoset i färdtjänsten. Sven-Ingmar Svensson och Marianne Mellnert är några.
Sven-Ingvar Svensson brukar hjälpa sin bror att resa med färdtjänsten till tandläkaren och ögonläkaren.

News55 - 18 jan 16 kl. 16:53

Regeringen satsar miljarder på äldre – SPF Seniorerna inte imponerade

Regeringen kommer att satsa två miljarder om året på ökad bemanning inom äldreomsorgen. Det skriver jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) på SVT Opinion och kallar satsningen för historisk. ”Mer personal betyder mer tid för omsorg, och det är en förutsättning för att de enskilda äldres behov ska vara i fokus”, skriver Regnér och presenterar även ett nytt investeringsstöd för olika former av äldreboenden som regeringen kommer att genomföra under året – ”Sveriges äldre blir fler och det betyder att antalet bostäder för äldre också måste öka”.

SVT - 30 okt 15 kl. 15:52

Lurande telefonbolag hotas av konkurs

Telefonbolaget 4one lurade hundratals äldre. Nu hotas det av konkurs och polisutredningar, och bolaget har tvingats släppa mängder av missnöjda kunder - däribland cancersjuke Göran Andolf..

UNT - 28 jun 12 kl. 12:45

Överviktiga och äldre sållas bort

Överviktiga, äldre, sjuka, flerbarnsföräldrar och minoriteter väljs bort av arbetsgivare, fastslår Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering. Det anser att diskrimineringen är omfattande. (TT).

Dalarnas tidningar - 21 mar 14 kl. 15:50

Satsning på äldre patienter

Landstinget vill skapa nya speciella vårdavdelningar för äldre sjuka. I Mora och i Falun. – Dessa våra mest sköra patienter behöver en lugnare och mer anpassad omvårdnad.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Hot och kränkningar mot elever

höör Flera flickor på Ringsjöskola i Höör har utsatts för en rad hot och utpressningsförsök.
Det handlar bland annat om hur pojkar försökt att tvinga till sig nakenbilder av flickorna. Händelserna har lett till polisanmälningar liksom ett omfattande värdegrundsarbete på skolan.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tryggare gå på gymnasiet

Skurup Tydligare gemensamma regler och konsekvenser när eleverna inte sköter sig.
Det är lugnare på Nils Holgerssongymnasiet nu.
– Jag tycker att de har lyckats rätt bra, säger andraårseleven Felix Landerud.

Skånskan - 45 minuter sedan

Campingen kan växa med 80 nya platser

SJÖBO Campingen kan växa med 80 boplatser – 50 platser för camping och 30 stugor.
Mot Östergatan kan det byggas en ny entrébyggnad med reception, butik, konferenslokaler och ett mindre spa. Tillfälligt kan en mountainbikebana tillåtas.

Skånskan - 45 minuter sedan

Olympen mot nya höjder

LUND Världsartister som Queen, Kiss, The Clash, Bette Midler och Alice Cooper med flera har spelat på Olympen.
Den arenan finns inte kvar men nu föreslås namnet Olympen få nytt liv.Tanken är att det ska namnge hela arenaområdet i Lund.

Skånskan - 45 minuter sedan

Läget är hur akut som helst

Krönika Jag älskar julklappar. Jag älskar vackra paket. Rött och vitt och silver och guld ska det vara, och fluffigt lockade snören.

Skånskan - 6 timmar sedan

Han vann årets Idol

Nöje Tusse Chiza vann årets Idol. Tusse Chiza, 17 år, vann årets upplaga av Idol som avgjordes på fredagskvällen..

Skånskan - 8 timmar sedan

En kväll i K-popens tecken

Malmö K-popkulturen gör sitt segertåg över världen sedan några år tillbaka. Efter Gangnam Style, som länge var den mest spelade videon på Youtube, är det nu band som BTS och EXO som lockar miljontals lyssnare.
När Arena 305 bjöd in till K-pop Culture Night på fredagen ringlade kön lång utanför.

Skånskan - 8 timmar sedan

Percy Nilsson i förhör om grovt insiderbrott

Malmö Byggentreprenören Percy Nilsson kallades i veckan till polisförhör. Enligt Dagens Industri misstänks Malmöprofilen för grovt insiderbrott.
Brottet ska vara kopplat till en miljardförsäljning av fastighetsbolaget Victoria Park.

Skånskan - 9 timmar sedan

E22 avstängd vid Lund efter trafikolycka

Lund Stoppet är mellan Trafikplats Gastelyckan och Lund N i norrgående riktning. – Vi får in det som en singelolycka i norrgående riktning i höjd med Gastelyckan. Bilen kommer att bärgas från platsen, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Skånskan - 10 timmar sedan

Skadegörelse på flera skolor

LUND Nödbelysningen på Killebäckskolan i Lund förstördes natten mellan måndag och tisdag.
Någon har slagit sönder de gröna lamporna som bland annat visar nödutgång om det börjar brinna.
Även Backaskolan har utsatts för skadegörelse.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.