UT > Nyheter

Saturday, 07 December, 01:09

UT - 03 dec 19 kl. 11:30

Bostäder vid Ansgarsgården överklagas: ”Smälter inte in”Detaljplanen som öppnar för bostäder på området där nuvarande Ansgarsgården finns vid Jönköpingsvägen i Ulricehamn har överklagats till Mark- och miljödomstolen. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ansgarsgården, Jönköpingsvägen, Ulricehamn, Mark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostädervid , Ansgarsgården, överklagas, Smälterinte in
BT - 10 okt 14 kl. 07:58

Skisser: Här blir plats för 150 nya bostäder i Borås

Det övergivna brandhärjade sjukhemmet rivs och forslas bort för att ge plats åt Trädgårdsstaden Hestra – småskalig bebyggelse i grönskande kvarter. – Det är lite folkhemstanke bakom konceptet, att det ska tilltala unga som gamla, säger Robert Smith på Cernera Fastigheter AB. BT presenterar i dag de första skisserna på det nya bostadsområdet med uppemot 150 bostäder, som Cernera och Mjöbäcks Entreprenad ska bygga i etapper de kommande tre–fyra åren.

Kristianstadsbladet - 18 okt 12 kl. 10:20

Här finns trygghetsboende

Hässleholmsportens trygghetsboende står snart klart för inflyttning. Men det finns redan ett trygghetsboende på Bokeberg, Hässleholms första, som kan stå modell för denna boendeform.
Trygghetsboende är en boendeform som figurerat i samhällsdebatten samt köksbords- och fikarumsdiskussionerna i Hässleholm den senaste tiden i samband med att Hässleholmsporten, ett trygghetsboende, har varit i hett omdebatterat de senaste månaderna.

YLE - 19 maj 16 kl. 19:58

Inre hamnen i Kristinestad ska få nytt liv

De gamla byggnaderna i inre hamnen i Kristinestad får vara kvar i planeringskommitténs fortsatta skisser. Oavsett hur området utvecklas, bör man se till att det nya smälter in med det gamla, tycker stadsborna. Den grundtanken betonades fler än en gång under ett diskussionstillfälle som Medborgarforum i Kristinestad ordnade på onsdag kväll.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 06:19

Kommunen tveksam till köp

Kommunen kan få köpa vattenskadade Fogdegården i centrala Lessebo, som skulle kunna ge plats för många lägenheter.
– Men området klassas som kulturmiljö, säger kommunalrådet Monica Widnemark (S). Efter en vattenläcka, som skadade stora delar av Fogdegården, löste Länsförsäkringar ut ägarna för 850?

BT - 05 dec 13 kl. 12:27

Tiggeri förtjänar en seriös diskussion

Markus Otterloo angriper mig för att jag engagerat mig i problemet med tiggare från andra EU-länder. Jag blir något förvånad när han påstår att jag skulle tycka att tiggeriet ”smutsar ned vår bild av det goda samhället”. Jag har aldrig framfört några sådana åsikter utan har försökt föra en balanserad och bred diskussion kring tiggeriet.

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 21:13

Hållbar utfrågning

Foto: Tom Wall
Kristianstad är bra, men kan bli ännu bättre. Det blev slutsatsen av utfrågningen om hållbarhet som Framtidsveckan arrangerade på torsdagen.
Grundfrågan var hur Kristianstads kommun kan bli hållbar i alla avseenden, det vill säga ekonomiskt, socialt och demokratiskt .

YLE - 14 okt 14 kl. 16:42

Norra hamnen-planerna ska få mer småstadsprägel

Norra hamnen-planerna i Ekenäs ska utvecklas mer mot småstadsidyll nu då planprocessen görs om. Förändringarna är små men staden vill mer än tidigare få fram gröna områden och minska känslan av stor byggmassa. Överlag sägs det i det nya planutkastet att köpcentrumbygget och fasaden helst borde indelas i mindre delar eller förses med "tärningsliknande eller punkthusliknande delar".

YLE - 14 okt 14 kl. 16:42

Norra hamnen ska få mer småstadsprägel

Planerna för Norra hamnen i Ekenäs ska utvecklas mer mot småstadsidyll nu när planprocessen görs om. Förändringarna är små. Staden vill mer än tidigare få fram gröna områden och minska känslan av stor byggmassa.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Ovan maychhjälte när UIFK vann mästerskapet

Lite tveksam till att spela seniorfotboll. Men när det blev final i kommunmästerskapet så klev Malva Sternfeldt fram och avgjorde för sitt UIFK. – Jag brukar inte göra mål, säger cuphjälten..

UT - 7 timmar sedan

Nu ska första mästaren koras i bordshockey

Många och hårda matcher väntar den som vill bli inofficiell Ulricehamnsmästare. – Drygt 20 matcher behöver han spela, säger Robin Hanewall..

UT - 9 timmar sedan

Luciabussen totalförstörd efter skadegörelse

Den buss som skulle användas för att skjutsa luciatruppen mellan framträdanden är totalförstörd efter inbrott och brand..

UT - 10 timmar sedan

Klarade de inställda skolskjutsarna – men viss kritik mot informationen

Dagen efter de inställda skolskjutsarna är förvaltningen i Ulricehamns kommun nöjd över hur situationen till följd av den extrema halkan under onsdag hanterades. .

UT - 11 timmar sedan

Ulricehamn: Rådjur avlivades i stan

Vid sextiden på torsdagskvällen skedde en viltolycka inne i Ulricehamn där ett rådjur avlivades av polisen. .

UT - 12 timmar sedan

De har årets bästa julskyltning

Med guld, glitter och flärd sticker Hallins Parfymeri ut med sin skyltfönster. Det tyckte en majoritet som röstade på Ulricehamns bästa julskyltning. .

UT - 13 timmar sedan

Körde utan körkort 13 gånger – men två av fyra fordon återlämnas

En man döms som skyldig till 24 brottsliga gärningar, varav 13 är att ha kört utan körkort. Ändå anser sig tingsrätten bara kunna ta två av de fyra fordon som mannen har använt sig av. .

UT - 14 timmar sedan

Helgen: Mikael Godée framträder med Malvakvartetten

På lördag blir det finstämd konsert i Folkets hus i Ulricehamn, då Mikael Godée framträder tillsammans med Malvakvartetten..

UT - 14 timmar sedan

Handboll: Ulricehamn/Borås föll i Göteborg

Onsdagskvällens möte mot Västra Frölunda blev en besvikelse. Det berättar UB-tränaren Petri Espinasse. – Vi gör en skitmatch rent ut sagt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.