Barometern > Nyheter

Friday, 06 December, 12:56

Barometern - 03 dec 19 kl. 11:01

Spädbarnets död inte anmäld – sjukhuset väntar in rapportObduktionsrapporten är under förundersökningssekretess. Men sjukhuset har ändå fattat beslut om att inte lex Maria-anmäla – i alla fall för tillfället..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Maria

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spädbarnetsdöd inte , anmäld, sjukhuset, väntarin , rapport
Sydsvenskan - 05 jun 12 kl. 06:30

Praokirurg anmäls

Praoeleven fick både operera och lokalbedöva kvinnan som förlöstes med kejsarsnitt. Nu Lex Maria-anmäler Skånes universitetsjukhus händelsen till Socialstyrelsen.? Rutinerna för hur praoelever ska få delta kommer att ses över och skärpas, säger chefsläkare Eva Ranklev Twetman.

Barometern - 13 aug 14 kl. 06:33

Vanvårdade 77-åringen har avlidit

Den kvinna som misstänks ha vanvårdats på äldreboendet Berga backe har avlidit. Hon blev 77 år. Just nu granskas två anmälningar med Kalmar omsorgsförvaltning som avsändare hos Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Skånskan - 20 mar 18 kl. 13:02

Bristfällig vård – blev förlamad

Skurup IVO kritiserar sjukvården för en fördröjning – en fördröjning inspektionen misstänker orsakade patienten en förlamning.IVO, inspektionen för vård- och omsorg, har kritiserat behandlingen av en Skurupsbo på Ystad lasarett utifrån PSL, patientsäkerhetslagen.
Det är mannens maka och barn som har anmält en rad incidenter i mannens vård på flera avdelningar på sjukhuset.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 15 kl. 04:00

Varje kostnad nagelfars i äldreomsorgen – Arenan har fritt blås

Läste med intresse artikeln om beläggning av stadens arena och idrottshallar. Det var också intressant att ta del av VD:ns och ekonomidirektörens synpunkter kring verksamheten. Om jag inte missförstod det hela så fanns det ingen enskild budget för drift och verksamhet på arenan.

News55 - 11 mar 16 kl. 15:49

Man behandlad som döende på äldreboende. Dottern: ”en ren skräckupplevelse”

LINDESBERG. Det var i juli förra året på ett äldreboende som den demente mannen blev rosslig och andfådd. Han hade låg syreupptagning, hög puls och ett blodtryck som inte gick att mäta, det framgår i ett beslut av IVO.

BT - 30 jul 12 kl. 08:18

Räddades av lungdonationen

Svenskarna är alldeles för rädda för att tala om döden. Det är en anledning till bristen på organdonatorer i Sverige. Det anser Anna-Carin Klar i Viskafors, som lever tack vare nya lungor, som hon fick förra hösten.

BT - 13 mar 13 kl. 08:40

Fick lida för vårdens platsbrist

Elisabeth Gustavsson kände sig inte bra efter den stora bukoperationen några dagar tidigare. Men hennes säng behövdes för en ännu sjukare patient och hon skickades hem. Efter bara några timmar hemma fördes hon i ilfart tillbaka till sjukhuset ?

Nyheter 24 - 14 aug 13 kl. 14:31

Ministern svarar på hjärtsjuka Stinas brev: "Rörd och påverkad"Stina Bäckström

GÄVLE. Småbarnsmamman Stina Bäckström, 30, väntar på att få ett nytt hjärta ? men det går trögt.

BT - 10 jun 14 kl. 08:16

Tuff sommar i vården ? men ljusning på KK

Det krävs en massiv extra arbetsinsats i sommar av barnmorskorna på KK i Borås om inte säkerheten i förlossningsvården ska vara allvarligt hotad. Det framgår av klinikens konsekvensrapport till regionens chefläkare som BT tagit del av. Samtidigt har nu deltidsarbetande barnmorskor börjat teckna sig för att jobba extra.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 09:07

Flicka brutalt misshandlad på Georgshillsskolan

Hörby En elev har polisanmälts för en brutal misshandel på Georgshillsskolan i tisdags. Pojken ska ha dunkat en 14-årig flickas huvud i golvet flera gånger.Mamman berättar själv för Skånskan om överfallet på hennes dotter.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Två åtalas efter knivdåd i Nordstan

Barometern - 1 timme sedan

Strandade isbjörnar oroar boende i Arktis

Barometern - 1 timme sedan

Miljösmart produkt ersätter rullar med plastfolie i köket

BeeSmart är namnet på Daniela Stenfelt och Emmelie Feursteins UF-företag. Av lokalt bivax och återvunna textilier tillverkar de tygbitar som kan ersätta plastfolien i köket..

Barometern - 1 timme sedan

Bostadsbolaget får tillfällig vd

Kommunens ekonomichef har utsetts till tf vd för Torsås bostadsbolag. Bolaget har inlett rekrytering av en ordinarie vd. .

Barometern - 1 timme sedan

Karina tillverkar julens små godbitar

Jultid är bland mycket annat också en högtid för chokladpraliner. Det har Karina Helmersson i Orrefors tagit fasta på. I hennes kök skapas godbitar i mängder..

Barometern - 1 timme sedan

Nordmark tiger om misstroendehot

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tiger om misstroendehotet mot henne..

Barometern - 1 timme sedan

Svenska stjärnskottet i högform – leder stort

Svenska golftalangen Julia Engström är hittills i en klass för sig i finalen av damernas Europatour. 18-åringen leder tävlingen i Kenya med sex slag efter två rundor och går med stormsteg mot sin första tourseger i karriären..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.