PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 09 December, 17:31

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 10:59

SEB: Marknaden underskattar H&M:s marginalprognoserDet skriver SEB Equities i en ny analys där rekommendationen för H&M höjts till köp från behåll och riktkursen till 225 från 180 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. H&M:s bruttomarginal är svår att prognostisera, menar SEB, men pekar på en den största potentialen ligger i att vända de senaste årens reautveckling. SEB bedömer att H&M:s prisnedsättningar har pressat bruttomarginalen med närmare 3 procentenheter under åren 2013-2019 och att en del av den potential som finns kan ligga i att bolaget prissätter sina hållbara produkter högre. ”Vi tror att H&M har ett bra utgångsläge för att dra nytta av att bolaget kontrollerar hela värdekedjan, huvudsakligen säljer egna varumärken, ligger bra till i hållbarhetsfrågan och har ett
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, SEB Equities, Nyhetsbyrån Direkt, Infront Datas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Marknaden, underskattar, H&M:s, marginalprognoser
DI - 15 apr 15 kl. 15:32

"Marknaden underskattar risken för grexit"

Marknaden underskattar både risken för och effekterna av en grexit. Varningen utfärdas i Di-podden Makrorådet..

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 09:37

SEB: Marknaden tror fortfarande att Riksbanken höjer i år

Det framgår av SEB:s halvårsvisa rapport, ”SEK Views”, där de bland annat har frågat stora ränte- och valutamarknadsaktörer om deras syn på bland annat deras utsikter för kronan och Riksbankens penningpolitik. Rapporten visar att 78 procent av räntemarknadsaktörerna och 73 procent av valutamarknadsaktörerna räknar med att Riksbanken kommer att höja reporäntan före årsskiftet. Och något mer än hälften av dem räknar också med att Riksbanken kommer att hålla fast vid sin nuvarande plan och därmed höja räntan i september.

Dagens PS - 11 feb 19 kl. 08:41

SEB: ”Marknaden vaknar till liv”

Storbanken SEB:s boprisindikator vände uppåt till 13 i februari från 0 föregående månad. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året. Det är en ökning med 6 procentenheter från föregående månads notering.

DI - 15 apr 16 kl. 16:53

Amundi: Marknaden underskattar risken för brexit

Lördag är officiellt startdatum för valkampanjen inför folkomröstningen om Storbritanniens vara eller icke vara i EU. Kapitalförvaltaren Amundi Asset Management anser att marknaden har underskattat risken för ett brittiskt utträde..

Affärsvärlden - 08 sep 16 kl. 14:28

Credit Suisse: Marknaden underskattar risker med Trump-seger

Även om Hillary Clinton är favorit inför presidentvalet i USA den 8 november så kanske marknaden är lite väl ljummen till vad en seger för Donald Trump skulle innebära för räntemarknaden och inflationstrycket. Det skriver Credit Suisse i en analys inför USA-valet..

DI - 04 dec 16 kl. 16:48

Experten: Marknaden underskattar Trump

Börsuppgången i kölvattnet av Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet håller i sig nästa år enligt makroexperten Chen Zhao. Fastighetsmogulen lär pumpa in mer stimulanser än marknaden räknat med i den amerikanska ekonomin..

DI - 01 nov 18 kl. 12:45

"Marknaden underskattar vinstutsikterna för SCA"

Skogsbolaget SCA:s vinstutsikter fram till 2020 är bättre än vad marknaden inser. Det menar UBS som i sin inledande analys sätter köp på aktien, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på torsdagen. .

PrivataAffärer - 05 mar 19 kl. 10:53

Carnegie: Marknaden underskattar hur cykliskt teknikkonglomeratet är

”Vi gillar Addtech som bolag och vi tror att förvärvsstoryn ska fortsätta när vi passerat konjunkturnedgången. Vi anser dock att aktierna blivit för dyra i nuvarande konjunkturläge och att marknaden inte fullt ut förstått den underliggande cyklikaliteten i Addtechs verksamheten efter avknoppningen av Addlife 2016”, skriver investmentbankens analytiker, som menar att Addtech tillhör de mest konjunkturkänsliga bolagen i sektorn. Mot bakgrund av en väntad nedgång för den europeiska industrikonjunkturen räknar Carnegie med att Addtechs ebita-resultat kommer att sjunka under verksamhetsåret 2019/2020.

DI - 23 jan 15 kl. 20:17

SEB: Marknaden står pall för grekisk rysare

Vänsterpartiet Syriza går mot seger i det grekiska valet, på löften att omförhandla landets krislån. Men det blir ingen ny eurokris på måndag, försäkrar SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

PrivataAffärer - 18 nov 16 kl. 09:07

SEB: Marknaden drar för stora växlar på Trumps löften

Finansmarknaden drar för stora växlar på den rätt diffusa bild som finns av hur många av alla Donald Trumps vallöften som faktiskt kommer att bli verklighet, anser Johan Javeus, chefstrateg vid SEB....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Norska daytraders favoritaktie är svensk

Den kundkategori som Nordnet kallar för ”aktiva professionella kunder” eller daytraders omsatte värdepapper för nästan 4 miljarder norska kronor under november. Och den mest omsatta aktien var faktiskt svensk. Det handlar om krisbolaget Starbreeze.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Veckan späckad med makrobesked

På onsdag klockan 09.30 publicerar SCB inflationssiffror för november.  KPIF-inflationen i Sverige väntas ha stigit till 1,6% i november, enligt Infront Datas prognosenkät.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SPP gör alla fonder fossilfria

– För att minska den globala uppvärmningen och klara 1,5-gradersmålet krävs en kraftfull omställning mot en fossilfri värld. Klimatfrågan är en ödesfråga och finansbranschen spelar en nyckelroll i omställningen och för att målen i Parisavtalet ska uppnås. Som investerare ska vi bidra på det sätt vi kan.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Moberg Pharma rasar på börsen

Moberg Pharmas läkemedelskandidat MOB-015 har uppnått det primära målet i en fas 3-studie vid behandling av nagelsvamp. Även viktiga sekundära behandlingsmål uppges ha uppnåtts. Studien omfattande 365 patienter med mild till måttlig nagelsvamp fick daglig behandling i 48 veckor.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är måndagens aktierekar

Jefferies International sänker sin rekommendation för Telia till behåll från köp. Riktkursen sänks till 40,90 från 49,20 kr. Aktien stängde på just 40,90 kr på fredagen.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Fler tror på starkare boprisutveckling

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 43 i december jämfört med 42 i november. Av de tillfrågade tror 60 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 57 procent förra månaden, medan 17 procent tror på fallande priser, jämfört med 15 procent föregående månad. SEB noterar att hushållens förväntningar på bostadspriserna är stabila på en relativt hög nivå.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Tre aktier att köpa

Ett köp i Allgon kommer med en cyklisk risk och obligationsräntan på nästan 7 procent indikerar också att räntemarknaden ser en hög risk i bolaget, menar Börsveckan. Men med ett rörelseresultat som ökar 16 procent på ett konservativt antagande om en ebitda-marginal som inte stiger, tillsammans med möjligheter till avyttring och vidare renodling av verksamheten och så småningom fler förvärv, är Allgon köpvärd inom kategorin högriskaktier. Utbildningsbolaget Academedia har haft ett par utmanande år inom vuxenutbildning med fallande volymer.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Ericsson betalar 10 miljarder i mutförlikning

Det totala bötesbeloppet för Ericsson landar på 10,1 miljarder kronor, något som täcks fullt ut av den avsättning om 11,5 miljarder kronor som bokades i det tredje kvartalet 2019. Justitiedepartementet lät meddela förlikningen i ett pressmeddelande på fredagskvällen. ”I dag har den svenska telekomjätten Ericsson erkänt års långa kampanjer av korruption i fem länder för att förstärka greppet om telekommunikationsmarknaden”, sade den amerikanska åklagaren Geoffrey Berman.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

DI: Möjligheterna i Gränges större än nedsidan

”Det är mycket som kan gå fel när man gör stora affärer och investeringar. Men sett till Gränges tillväxt de kommande åren och att aktien i dag värderas till cirka 10 gånger nettovinsten, vilket är ungefär en tredjedel lägre än genomsnittet på Stockholmsbörsen, är möjligheterna till kurslyft kommande åren större än nedsidan”, skriver tidningen i analysen under vinjetten ”Veckans aktie”.  .

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Oscar Properties förlänger teckningsperioden

”Syftet med den förlängda teckningsperioden i företrädesemissionen är att ge aktieägare möjlighet att ta in den nya informationen som har offentliggjorts under teckningsperioden samt ge ytterligare tid för att delta i företrädesemissionen. Det kommer inte att ske någon förlängning av handel med teckningsrätter, men för investerare som saknar teckningsrätter finns fortsatt möjlighet att delta i förträdesemissionen genom teckning utan stöd av företrädesrätt”, skriver Oscar Properties. Den 6 november offentliggjorde den finansiellt pressade bostadsutvecklaren villkoren för en nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare om cirka 249 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.