YLE > Finland

Wednesday, 11 December, 21:17

YLE - 03 dec 19 kl. 10:39

Vem blir statsminister Rinnes efterträdare? Vi listar tänkbara kandidaterIfall statsminister Antti Rinne avgår står Socialdemokratiska partiet inför att hitta en ny kandidat för uppgiften. Vi presenterar några troliga kandidater..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rinnes, Antti Rinne, Socialdemokratiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem blir statsminister, Rinnes, efterträdareVi , listar, tänkbara, kandidater
HBL - 12 okt 13 kl. 08:14

Svårt att hitta rätt efterträdare

Om könsaspekten ska beaktas bör Heidi Hautalas efterträdare vara en kvinna. Men gäller det att i första hand hitta en grön politiker med insyn i utvecklingsfrågor riktas blickarna mot två män i riksdagsgruppen.De grönas partidelegation och riksdagsgrupp väljer ny utvecklingsminister på onsdag.

Alliansfritt Sverige - 09 okt 13 kl. 10:03

Nu spekuleras inom ett alltmer sargat Moderaterna om Reinfeldts efterträdare

Ingen seriös politisk bedömare tror på allvar att den övertrötte Fredrik Reinfeldt kommer sitta kvar som partiledare för Moderaterna under hela nästa mandatperiod ? oavsett valresultat. Det är heller ingen som tror att Anders Borg kommer bli statsminister så han är redan på förhand uträknad.

YLE - 24 maj 14 kl. 04:29

Fackförbundet Pro väljer Rinnes efterträdare

Fackförbundet Pro väljer ny ordförande efter Antti Rinne idag. Kampen står mellan fyra kandidater. Rinne som tidigare innehade posten valdes nyligen till partiordförande för Socialdemokraterna, vilket är orsaken till att Pro nu behöver en ny ordförande.

BT - 11 feb 13 kl. 12:02

Vadslagning om efterträdare

Påven Benedictus XVI lämnar sitt ämbete 28 februari. Tillkännagivandet, på latin, togs emot med tystnad och förvåning av de församlade kardinalerna. Påven Benedictus XVI överraskar världen med beskedet att han avgår inom två veckor.

Kristianstadsbladet - 18 nov 12 kl. 19:20

Svårt välja Sarkozys efterträdare

Det franska konservativa oppositionspartiet UMP skulle välja en efterträdare till förre presidenten Nicolas Sarkozy på söndagen.Men långa köer försenade valproceduren.
Partiet UMP:s medlemmar röstade på söndagen, ett halvår efter förlusten i presidentvalet, om vem som ska utmana president Francois Hollande på den politiska arenan.

Kristianstadsbladet - 14 apr 13 kl. 08:41

Venezuela utser Chávez efterträdare


Venezuelanerna går i dag till valurnorna för att utse en efterträdare till den mångårige presidenten Hugo Chávez, som förlorade kampen mot cancern i mars. Hans utsedde efterträdare och Venezuelas tillfällige ledare Nicolás Maduro är favorittippad, men oppositionskandidaten Henrique Capriles hoppas också på seger.Maduro har i sin valkampanj lovat att fortsätta fullfölja Hugo Chávez socialistiska revolution och kamp mot fattigdomen, bland annat genom oljefinansierade projekt som omfattar hälsovård, utbildning och mat.

SVT - 02 dec 18 kl. 17:04

Kyrkans jul-tweet kritiseras – utropade Greta Thunberg till ”Jesus efterträdare”

”Kungörelse! Jesus från Nasaret har nu utsett en efterträdare” börjar en uppmärksammad jultweet från Limhamns kyrka. Messias efterträdare namnges som den 15-åriga klimatstrejkaren Greta Thunberg, något som fick många att reagera, och Malmökyrkan att anklagas för att ägna sig åt ovärdigt trams och blasfemi.

DI - 26 aug 13 kl. 19:15

Här är Ballmers efterträdare

Snart lämnar Steve Ballmer Microsoft. Flera namn pekas ut som hans efterträdare, men frågan är vilket Microsoft efterträdaren ärver..

Expressen - 09 feb 16 kl. 11:07

Han pekas ut som möjlig efterträdare

Folksam-vd:n Jens Henriksson pekas ut som en möjlig efterträdare till Michael Wolf på posten som permanent vd för storbanken Swedbank, enligt Dagens industris börsexpert Ulf Petersson. Den tidigare M-ministern Peter Norman spås samtidigt avancera från föreslagen styrelseledamot till ordförande - och därmed efterträda Anders Sundström, enligt DI-experten. "En logiskt utveckling är att ägarna vill lugna ned situationen", skriver Ulf Petersson..

YLE - 20 feb 17 kl. 14:46

La Repubblica: Juncker avgår – Katainen blir efterträdare?

Den italienska tidningen La Repubblica förutspår stora rockader inom EU-kommissionen. Helsingin Sanomat, som citerar den italienska tidningen, skriver att kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker avgår redan i mars månad. La Repubblica hävdar att den finländske kommissionären och vice ordförande Jyrki Katainen ligger väl till som efterträdare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Stormen orsakade elavbrott runt om i regionen – just nu är över 500 hushåll ute i skärgården utan el

Det varnas för hård vind både på land och ute till havs när en storm drar in över Österbotten och Kvarken under onsdagen. Många hushåll fick klara sig utan el under dagen..

YLE - 2 timmar sedan

Publiken älskar sin Lucia, men intresset för att bära ljuskronan är inte lika starkt

Att uppleva Lucia är en viktig tradition för många, men intresset för att ställa upp och vara Lucia har det varit lite sämre med. I Åbo drogs det lott mellan de två kandidater som anmälts. Vad beror det bristande intresset för Lucia på?.

YLE - 2 timmar sedan

Var är bänkarna och finns det toalett? Resecentret i Karis väcker huvudbry

Karis nya resecenter invigdes i torsdags. Projektet ligger ändå efter i tidtabellen och bron har ännu inte öppnat för biltrafik. Den nyöppnade busstationen saknar fortfarande bänkar och vindskydd..

YLE - 4 timmar sedan

Vulkanforskare: "Vulkanutbrott har inte blivit vanligare, trots att det kan verka så"

Det var på måndagen strax efter klockan två på eftermiddagen som vulkanen Whakaari, som kallas för Nya Zeelands aktivaste vulkan, fick ett utbrott..

YLE - 4 timmar sedan

Finlands ambassad öppnar på nytt i Bagdad - kan komma att hjälpa IS-finländarna i al-Hol med resedokument

Finlands ambassad återupptar verksamheten i Bagdad efter en paus på 29 år. Enligt ambassadören Vesa Häkkinen kommer finländarna från al-Hol knappast ända till Bagdad, men det är ändå möjligt att ambassaden får hjälpa till med resedokument..

YLE - 5 timmar sedan

Biträdande JO kritiserar Skatteförvaltningen - inte okej att tvingas köa stående i en och en halv timme, ibland svarar ingen i telefonen

Riksdagens biträdande Justitieombudsman kritiserar skattemyndighetens kundtjänst. Det har förekommit att ingen svarar i telefonen och i Seinäjoki fick kunderna i fjol köa i och en halv timme utan att få sitta..

YLE - 6 timmar sedan

Pekka Haavisto: Jag känner inte till att några personer är på väg från al-Hol

Utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) ger fortfarande inte några klara besked om vilka planer Finland har för IS-kvinnorna och barnen i al-Hol i Syrien. På en presskonferens på onsdagseftermiddagen fortsatte han upprepa det han tidigare har sagt..

YLE - 6 timmar sedan

Pekka Haavisto: Jag känner inte till att några personer är påväg från al-Hol

Pekka Haavisto ger fortfarande inte några klara besked om vilka planer Finland har för IS-kvinnorna och barnen i al-Hol. På en presskonferens i eftermiddag fortsätter han upprepa det han tidigare har sagt..

YLE - 6 timmar sedan

Ingen häktad efter skottlossningen i Karis

Polisen har inte lämnat någon häktningsframställan till domstolen med anledning av skottlossningen i Karis på söndagskvällen..

YLE - 6 timmar sedan

Tidigare statsministern Antti Rinne valdes till riksdagens första vicetalman

Den tidigare statsministern Antti Rinne (SDP) har som väntat valts till riksdagens första vicetalman. Rinne fick 101 röster i valet, 59 blanka röster gavs och det förklaras av att Samlingspartiet hade sagt att de lägger ner sin röst eftersom de inte godkänner Rinne som vicetalman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.