Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 10 December, 01:47

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:39

Swedbank hissar aktier inför 2020Här förklarar banken sin fortsatt positiva syn på aktiemarknaden efter nyår. ”Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden”, säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank, i ett pressmeddelande. Swedbank anser att rapporterna för det tredje kvartalet och positiv statistik visar på en stabilisering som talar för ett starkt nästa börsår. ”Även centralbanker väntas ge fortsatt stöd till aktiemarknaden då konjunkturen inte är tillräckligt stark för mer åtstramande penningpolitik. Detta talar för en fortsättningsvis positiv syn på aktier när 2020 står för dörren”, skriver banken med hänvisning till investeringsstrategin.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Mattias Isakson, Swedbank, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, hissar, aktierinför , 2020
PrivataAffärer - 04 sep 19 kl. 04:00

Swedbank: Övervikt aktier – och USA

Swedbanks aktiestrateg Mattias Isakson förväntar sig fortsatt global tillväxt, vilket i sin tur skapar vinsttillväxt samtidigt som räntorna i överskådlig framtid är fortsatt låga, eller lägre. Därigenom finns det långsiktigt stöd för en högre generell aktievärdering, menar han. – Sammantaget anser vi att detta är en miljö som borde attrahera kapital till aktiemarknaden.

DI - 23 apr 12 kl. 13:55

Sobi: Swedbank hissar riktkurs

Swedbank Markets höjer riktkursen för Sobi till 21 kronor, från tidigare 16..

DI - 21 feb 19 kl. 21:17

Närstående till styrelseledamot i Swedbank tankar aktier

Tord Johan Mossberg, närstående till Anna Mossberg som är styrelseledamot i Swedbank, har på torsdagen köpt 1.800 aktier i banken för knappt 300.000 kronor..

E24 - 28 sep 11 kl. 07:11

Aktiehandel i Swedbank får kritik

Mitt under finanskrisen köpte Swedbank tillbaka aktier. Samtidigt valde bankens finanschef Göran Bronner att sälja nära hälften av sitt privata innehav..

Dagens PS - 04 dec 19 kl. 08:32

Är du positivt inställd till börsen nästa år?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Igår rapporterade Dagens PS om storbanken Swedbank som tror mycket på aktieinvesteringar efter årsskiftet.

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 09:55

Swedbank: Aktier har mer att ge inför 2020

Konjunkturen, brexit och handelsavtalet i konflikten mellan USA och Kina har varit och är fortsatt vad som får ses som ”de vanliga frågorna” för aktiemarknadens utveckling, skriver Swedbank. Dessutom är faktumet att centralbankerna inte kan motivera räntehöjningar positivt för bolagen och världens börser. – Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden, säger aktiestrategen Mattias Isakson.

Cornucopia - I förrgår: 12:29

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

Dagens PS - 26 nov 19 kl. 07:38

Di hissar aktie i fastighetsbolag

Dagens Industri rekommenderar teckning i hyresrättsfokuserade K-Fastigheter som har en lång lista med ankarinvesterare och få aktier över. Befintliga ägare, inklusive Erik Selin, säljer inte sina aktier utan i stället består erbjudandet av nytryckta aktier. Ankarinvesterare har tecknat för hälften vilket gör att det kvarstår aktier för 480 miljoner kronor att göra upp om.

PrivataAffärer - 21 mar 19 kl. 04:00

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

PrivataAffärer - 02 okt 19 kl. 13:00

Swedbank: Läge för brusreducering

Det störande bruset av geopolitiska och konjunkturella negativa nyheter förändrar inte grundscenariot, anser aktiestrategen Mattias Isakson på Swedbank Strategi & Allokering. Då, för sju veckor sedan, hade konjunkturen redan försvagats parallellt med att handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerade. Inte fullt så mörkt – Argumenten för att öka aktievikten hittade vi alltså inte i en direkt ljus framtid utan däremot en inte fullt så mörk sådan som marknaden prissatte.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

I morgon kan TV4 försvinna för en av tre svenskar

Com Hem uppger på sin Facebook-sida att företaget ”antagligen” kommer att släcka ner TV4-kanalerna i dagarna. Anledningen är en konflikt där bolaget menar att TV4 inte vill delta i förhandlingar.  Tele2:s vd Anders Nilsson varnade redan i slutet av november för att Com Hem och Boxer skulle kunna vara tvungna att stänga ner TV-kanalerna på grund av brister i förhandlingarna mellan parterna, i en kommentar till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 11 timmar sedan

En stark vision hämtar kraft inifrån

I förra veckans krönika refererade jag till boken ”Good to Great” och hur forskare identifierat ett nivå-fem-ledarskap, eller coachande ledare, på de ledande positionerna i de mest framgångsrika företagen. Detta förvånade forskningsteamet bakom ”Good to Great”, då de intuitivt hade förväntatsigatt finna transformerande ledare i toppen på de mest framgångsrika företagen. Ledare som med en inspirerande vision och en tydlig strategi lett dessa till stor framgång.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Jobs-signerad diskett såld för nära miljonen

En diskett med en signatur från Steve Jobs såldes i helgen för ungefär 800.000 svenska kronor. Disketten tillverkades runt 1988.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Butiksjätte drar tillbaka jultröja med ”tomteknark”

Walmart har hamnat i blåsväder på grund av en jultröja där tomten till synes gör sig redo att snorta kokain. Nu ber företaget om ursäkt. Det rör sig om en tröja där jultomten sitter bakom ett bord med tre vita linjer som ser ut som kokain, skriver CNN.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ny rapport: Stor okunskap om refinansiering

Många väljer att ta privata blancolån i stället för att utnyttja bostaden. Helt i onödan, visar en ny rapport. Det är Bluestep som i sin senaste rapport för 2019 undersökt hur många som känner till refinansiering, alltså begreppet för att ta ett nytt lån för att betala av på gamla lån.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Före detta Kina-ambassadör åtalas

Sveriges före detta ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas för brott mot rikets säkerhet. Detta meddelar en åklagare på måndagen. Misstanken gäller möten på Sheraton Hotel med kinesiska affärsmän.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Aktie kollapsar – största raset sedan noteringen

Moberg Pharma föll i öppningen med över 50 procent sedan bolaget publicerat studieresultat för MOB-15 för nagelsvamp. Bolaget nådde primära och sekundära effektmål, men var sämre på en viktig punkt, skriver Börsplus i en kommentar. Moberg Pharma har tidigare angett fotsvampsmedlet Jublia som den tydligaste konkurrenten till ett framtida läkemedel MOB-015.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Hälften av toppcheferna ser ingen AI-nytta

Många vd:ar och chefer är skeptiska till den nya tekniken, visar rapport. Hela 47 procent av vd:arna och andra chefer uppger i en Novus-undersökning, som beställts av finansgruppen Svea, att de inte ser någon nytta med artificiell intelligens, AI, skriver Kvalitetsmagasinet. Nästan sju av tio, 69 procent, har inga planer på att introducera tekniken på sina företag.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Inrikesflyget fortsätter att tappa stort

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med 7 procent under november jämfört med samma månad förra året. Inrikes minskade mest. Antalet inrikesresenärer minskade med 11 procent till 1,079 miljoner passagerare.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Expert: Så blir du mer effektiv på kontoret

Här är vanligaste felet folk gör, enligt experten på området som DN intervjuat. ”Ett vanligt misstag är att vi tittar på andra människor och tänker att vi vill ha deras arbetsrutiner. I själva verket behöver du titta på dig själv och ta reda på vad du lägger mycket tid och energi på”, säger Nina Modig, civilingenjör med doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola, till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.