Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 05 December, 21:38

Trelleborgs Allehanda - I förrgår: 10:30

Hemlösa hundar får hjälp från Trelleborg – ”Fick stor respons”I år kom tomten tidigt till det litauiska hundhemmet Penkta Koja. Han kom i form av Jimmy och Agné Stocker från Trelleborg – som planerar ytterligare ett besök i år..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg, Penkta Koja, Jimmy, Agné Stocker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemlösa, hundarfår , hjälpfrån , TrelleborgFick , stor, respons
Skånskan - 06 maj 18 kl. 17:23

Promenad för hjälp till hemlösa hundar

Torup Bokskogen var en av de omkring 60 platser i landet där föreningen Hundar Utan Hem på söndagen arrangerade Hundpromenad.Syftet var att uppmärksamma att det finns många hundar som behöver nya hem och att samla in pengar till veterinärvård för hemlösa hundar.
– Det blir allt vanligare att adoptera en hund i stället för att köpa en valp, säger Lena Göransson, som höll i arrangemanget i Bokskogen för tredje året och själv gör hembesök inför adoptioner.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Traditionellt luciafirande i Södra Åby

I Södra Åby kyrka gick årets luciatåg av stapeln. ”Det är första torsdagen i december, så har det alltid varit och det går inte att ändra på”, säger Titti Österberg från Södra Åbys kyrkliga syförening..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Skateboardar, serieteckningar och ölflaskor möts på museet

Kärleken till skateboard fick Martin Ander att börja måla brädorna som ung. I dag är han en känd illustratör och ställer ut på Trelleborgs museum..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Max Eskilsson: Så kan valhemligheten förbättras

Det svenska valsystemet fungerar överlag bra, men har samtidigt tydlig förbättringspotential. Så kan Riksrevisionens rapport “Valförfarandet – valhemlighet, träffsäkerhet och godtagbar tid”, som släpptes på torsdagen (5/11), sammanfattas. Särskilt viktigt är förslaget om mer likvärdiga villkor över landet när det röstas..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Upphandling av specialiserad palliativ vård röstades ner

Nu står det definitivt klart att det inte blir någon privatisering av den specialiserade palliativa vården, sedan det röstades ner i hälso- och sjukvårdsnämnden. En ny utredning kommer i stället att göras. ”Vi från Alliansen valde det enda tänkbara, men det röstades ner, så nu är vi tillbaka på ruta ett”, säger Gilbert Tribo (L), regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 18:40

Trots protester: Ja till lägenhetshus på Västervång

Trots massiva protester från grannar säger samhällsbyggnadsnämnden ja till att bebygga området mellan väg 108 och den befintliga villabebyggelsen på Västervång. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Kristersson kan prövas snart

Att samtala, förhandla eller göra upp med andra partier i Sverige riksdag är inte kontroversiellt. Men det gör inte Moderaternas kris mindre. Med Vänsterpartiets misstroende kan en ny verklighet prövas fortare än Kristersson är beredd på.

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Trelleborgstalanger som växer för varje mästerskap

I helgen avgörs svenska ungdomsmästerskapen, Sum-sim. Två trelleborgare har kvalat in till simfesten i Umeå, 14-åringarna Erma Duratovic och Alicia Sjögren..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Fotboll: TFF värvar från IFK

Linn Nilsson och Hanna Ålderstam byter omklädningsrum på Vångavallen. De lämnar IFK och division två, för spel i division ett med TFF. ”Bara kul,” tycker IFK-tränaren Mehmed Celam..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Nya biljettpriserna ska ses över – kritik mot orimliga höjningar

Skånetrafiken ska se över den nya prismodellen för att hitta sträckor där den leder till för stora prishöjningar. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

24 dagar i Taiwan blev en resa för livet för bästa kompisen Erik

Vardagen i en taiwanesisk familj, vinägerprovning, tebladsplockning, internationella möten, kulturkrockar – och ett jordskalv. Det var något av det Erik Ingvarsson fick uppleva under sina 24 dagar i Taiwan dit han åkte som Lions bästa kompisstipendiat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.