Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 12 December, 07:37

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 19 kl. 10:17

Statsvetare: SD kan vara ännu störreSverigedemokraterna befäster sin ställning som näst största parti. – Och det är mycket möjligt att SD är större än så, säger statsvetare Jenny Madestam. I SCB:s nya mätning får Sverigedemokraterna 22,6 procent, medan Socialdemokraterna landar på 26,3 pr.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
SD, Jenny Madestam, SCB, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StatsvetareSD kan vara , ännustörre
SvD - 02 feb 14 kl. 11:55

Statsvetare: Ännu inte kört för regeringen

Jonas Hinnfors: Socialdemokraterna måste slå åt två håll..

Politologerna - 04 nov 13 kl. 09:46

Om statsvetare i offentligheten och kärleken till ämnet

Det diskuteras ibland om det behövs en statsvetarlicens eller ett slags uppförandekod för statsvetare i offentligheten. Du har tidigare kunnat läsa om detta i tidigare inlägg på min forskarblogg. Bakgrunden till diskussionen är givetvis det betydande och växande genomslag som statsvetare har i offentligheten.

SvD - 22 apr 16 kl. 18:11

Statsvetare: ”Språkrören sitter säkert – ännu så länge”

Förtroendet för Miljöpartiets språkrör är rekordlågt, visar flera nya mätningar. Men ännu så länge är språkrörens ställning inte hotad, tror de statsvetare SvD pratat med..

Politologerna - 04 maj 14 kl. 09:21

Bloggande statsvetare – hela (?) listan!

Det är valår och därmed ett utmärkt tillfälle att kolla in statsvetenskapliga forskarbloggar. Politologerna ger dig hela listan (om någon blogg saknas, tipsa gärna i kommentatorsfältet). I en krönika i New York Times den 15 februari 2014 framförde journalisten Nicholas Kristof en vädjan till forskare om att delta i högre grad i samhällsdebatten.

Politologerna - 10 jul 14 kl. 07:00

Statsvetare: prata mindre, skriv mer

I fredags hade jag förmånen att få delta i ett panelsamtal (som jag bjudit in mig själv till) i Almedalen om huruvida samhällsvetenskapen spelar någon roll eller ej tillsammans med nationalekonomen Andreas Bergh, Anna Dahlberg (Expressen), Mats Edman (Dagens Samhälle) och Marika Lindgren Åsbrink (Socialdemokraterna). Bakgrunden till samtalet var att jag, åtminstone ibland, känner att statsvetenskaplig forskning inte gör något större avtryck i samhället. Statsvetare syns och hörs dagligen i media.

BT - 02 dec 14 kl. 20:16

Statsvetare tror på blocknärmanden

Statsvetare tror att Sverigedemokraternas beslut att försöka att fälla regeringen kan tvinga blocken att närma sig. Då förlorar också partiet sin vågmästarroll.Jonas Hinnfors vid Göteborgs universitet trodde att SD skulle välja att lägga ned rösterna.

SVT - 22 dec 14 kl. 11:14

Statsvetare varnar för regeländring

Det är ingen bra idé att ändra i röstningsreglerna i riksdagen. Då skulle Sverigedemokraterna gå framåt ännu mera. Det säger Karl Loxbo, statsvetare på Linnéuniversitet i Växjö..

SvD - 18 apr 16 kl. 21:46

Statsvetare: "Islamofobi – en fråga som bubblar upp”

Trycket på Miljöpartiet har ökat dramatiskt efter de senaste dagarnas avslöjanden om Mehmet Kaplan. Men det är fortfarande för tidigt att säga hur ministerns avgång påverkar förtroendet för partiet och regeringen, säger statsvetare Johan Hinnfors. – Vi vet ännu inte vem som kommer att ersätta Kaplan permanent, säger Hinnfors..

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

Sydsvenskan - 11 jan 19 kl. 16:17

Statsvetare: Politisk historia som skrivs

S, MP, C och L tycks ha nått en överenskommelse i regeringsfrågan. – Inget är beslutat ännu, men det skulle vara historiskt, säger Tommy Möller, statsvetare vid Stockholms universitet. Förhandlingarna kring regeringsfrågan har varit långa och låsta.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Apoteket: Låt farmaceuter skriva ut maskmedel

Sedan länge är det svår brist på den receptfria medicinen mot springmask, och vården får lägga mycket tid på att skriva ut recept på ett annat läkemedel. Nu vill Apoteket AB ändra receptkraven för läkemedlet så att farmaceuter ska få rätt att skriva ut.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Nya lastbilsregler framförhandlade i EU

Efter långdragna förhandlingar är nu EU:s medlemsländer, EU-parlamentet och kommissionen slutgiltigt överens om nya regler för lastbilstrafiken. – Äntligen får vi nya regler på plats för ordning och reda på vägarna, så vi får bort den skitkonkurrens och.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Tv-bråket: Comhem bjuder in till nytt möte

Comhem bjuder in Telia till möte under torsdagen för vidare förhandlingar i tv-konflikten, uppger Comhem i ett pressmeddelande. Natten mot onsdag släcktes TV4:s och C Mores sändningar för Comhems 1,6 miljoner kunder efter ett bråk om nya sändningsrättig.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Här är GP-motståndet för EVS och ÖVK

Tuffa semifinaler väntar i Fyrishov..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Trafikolycka söder om Ängelholm påverkar trafiken på väg 112

Strax före klockan sju på torsdagsmorgonen krockade flera bilar..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fusk och svinn kostar mångmiljardbelopp

Varje år betalar det svenska välfärdssystemet felaktigt ut omkring 18 miljarder kronor, enligt Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen. I en debattartikel i DN pekar nu delegationen ut ett antal åtgärder för att stoppa svinnet. En.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Då kommer nya ”Matrix”

Keanu Reeves ser ut att få konkurrera med sig själv om biobesökarnas intresse. Enligt Warner går nästa "Matrix"-film nämligen upp på bio den 21 maj 2021 i USA, samma dag som "John Wick: Chapter 4" har premiär. I huvudrollerna i båda filmerna syns Reeves.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vi fortsätter hålla halmhatten högt!

Erika Spur från Helsingborgsrevyn kommenterar Kalle Linds recension om en förment revykris..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Minnesord om Marianne Roth-Fredlund

Marianne Roth-Fredlund, Båstad, har avlidit i en ålder av 87 år..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mobilfritt dygnet runt i två veckor – så överlevde eleverna

19 elever på Gläntanskolan testar det kontaktlösa livet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.